חשיבות שתיית בירה למניעת מחלות לב
לקראת יום בריאות הלב, אשר יצוין בישראל ב - 28 בספטמבר: מחקרים מדעיים שפורסמו לאחרונה, מצביעים על העובדה כי שתייה מתונה וקבועה של בירה לבנה, מביאה לירידה משמעותית בסיכון למות ממחלות לב.
לימור בן חיים
29/08/08

ניתוח נתונים שפרסמה לאחרונה המחלקה לתחום מידע במשרד הבריאות, העלה כי מחלות לב הינם סיבת המוות השנייה הכי שכיחה בישראל, אחרי מחלת הסרטן.
לקראת יום בריאות הלב, אשר יצוין בישראל ב - 28 בספטמבר ביוזמת האיגוד הקרדיולוגי בישראל במקביל לכל המדינות החברות באיחוד העולמי לבריאות הלב, נסקור במאמר זה היבט אופטימי המבוסס על מחקרים מדעיים בעלי השלכה על מניעה והורדת הסיכון למות מחלות לב באמצעות שתייה מתונה של בירה לבנה.
[u]
מסקנות מחקר שנערך בדנמרק
[/u] אחד המחקרים הבולטים בהקשר זה, הנו מחקר ארוך ורחב היקף, שנערך במכון לרפואה מונעת באוניברסיטת קופנהגן בדנמרק, בשיתוף המכון הלאומי לבריאות הציבור באוניברסיטת סאות'רן אף היא בדנמרק, קבע כי שתייה קבועה ומתונה של בירה מורידה באופן משמעותי את הסיכון למות ממחלות לב. המחקר בחן את הקשר שבין שתייה מתונה וקבועה של בירה, בשילוב עם פעילות גופנית, לבין הסיכון למות ממחלות לב. לקראת תחילת המחקר נאספו נתונים רפואיים של 11,914 גברים ונשים בריאים מרחבי דנמרק, בגילאי עשרים ומעלה ללא כל היסטוריה רפואית של מחלות לב. במהלך 20 השנים הבאות בהן התנהל המחקר, בוצע מעקב רפואי קפדני אחר המשתתפים, ובתהליך איסוף הנתונים נמצא, כי בפרק זמן זה נפטרו 5,901 איש מקרב משתתפי המחקר, מתוכם 1,242 גברים ונשים כתוצאה ממחלת לב. מניתוח תוצאות הנתונים שנאספו במהלך המחקר, אשר כללו בדיקה מעמיקה של הרגלי שתייה, תזונה והרגלי חיים, התקבלה תמונת מצב דרמטית. הסתבר כי אלו אשר נותרו בחיים, כלומר 4,659 הגברים והנשים, שתו בירה באופן קבוע ומתון ואף ביצעו במהלך עשרים שנות המחקר פעילות גופנית באופן סדיר. [@ --- IMG_2 --- @] מסקנת המחקר העולה מניתוח הנתונים היא, כי שתייה מתונה וקבועה של בירה לבנה, בשילוב עם פעילות גופנית קבועה, מורידים את הסיכון למות ממחלות לב בכ- 50% לעומת הימנעות משתייה והיעדר פעילות גופנית . נתון מעניין נוסף אשר עולה מהמחקר מצא, כי בקרב אלו אשר שילבו בין שתייה קבועה ומתונה של בירה לבין פעילות גופנית היה הסיכון נמוך יותר בכ- 30% בהשוואה לאילו אשר ביצעו פעילות גופנית קבועה, שלא שתו בירה. מסתבר גם, כי ביצוע פעילות גופנית מאומצת ושתייה מופרזת של בירה, מעלים את הסיכון למות ממחלות לב. החוקרים קבעו, כי ממצאים אלו מצביעים באופן ישיר על כך, ששתייה מתונה וקבועה של בירה מביאה לירידה משמעותית בסיכון למות ממחלות לב וכי השפעתה המטיבה מתחזקת בשילוב עם פעילות גופנית קבועה. המחקר פורסם בכתב העת המדעי האירופי לבריאות הלב, היוצא באוניברסיטת אוקספורד באנגליה ומצטרף לשורה של מחקרים, אשר מצביעים על כך כי שתייה מתונה וקבועה של בירה מורידה את הסיכון למחלות לב. [u]
מסקנות מחקר שנערך בארה"ב
[/u] מחקר רחב היקף נוסף, שפורסם בכתב העת המדעי של איגוד הלב האמריקאי (Circulation), אשר בדק את ההשפעה הכוללת של שתיית בירה, ביחס לסיכון למחלות לב וכלי דם, סקר 15 מחקרים בהם נבדקו למעלה מ - 200 אלף משתתפים. מסיכום מחקרים אילו נמצא, שהסיכון למחלת לב וכלי דם ירד ל - 78% בקרב שותי הבירה, לעומת אילו שאינם שותים. סיכום תוצאות מחקרים אילו מצביע חד משמעית על השפעתה של שתייה מתונה של בירה לבנה בהורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
עוד על תזונה בגיל המבוגר
[u]
תזונה לגיל הזהב
[/u]
[u]
נשים מבוגרות יוכלו לחיות יותר אם... ישתו יין
[/u]
[u]
הקשר בין תזונה נכונה לתפקוד מיני
[/u]
[u]
מחקר חדש מאשש: בשר אדום מעלה הסיכון לסרטן
[/u]
[u]
שמן דגים עשוי למנוע בעיות זיכרון
[/u]
[u]
על חשיבות הסידן בגיל הזהב
[/u]
[u]
נשנושים בין הארוחות: אידיאליים לגיל הזהב
[/u]
[u]
שתיית יין כתרופה לדלקת פרקים
[/u]
[u]
מיץ חמוציות עוזר לרפא אולקוס
[/u]
[u]
תזונה דלת שומן מונעת חזרה של סרטן השד
[/u]
[u]
40 טיפים לבישול ואכילה בריאים בגיל הזהב
[/u]
[u]
שתיית תה על בסיס יומי מסייעת ללב
[/u]
[u]
דגנים מלאים מורידים לחץ דםד אצל נשים
[/u]
[u]
תזונה ים-תיכונית מונעת אלצהיימר
[/u]
[u]
טיפים לתזונה דלת כולסטרול לגיל הזהב
[/u]
[u]
תזונה עשירה בפחמימות = חשיבה מהירה יותר
[/u]
[u]
האבוקדו מציל חיים
[/u]
[u]
רוצים להאריך ימים? תאכלו אוכל ים-תיכוני
[/u]
[u]
תזונה נכונה לבעלי עודף כולסטרול וסוכרת
[/u]
[u]
המדריך המלא לתזונה מונעת בגיל הזהב
[/u]
[u]
מי אמר שדיאטה דלת שומן טובה לבריאות?
[/u]
[u]
מסקנות מחקרים שנערכו ביוון ובאנגליה
[/u] מחקרים קליניים חדשים בדקו באופן ישיר, כיצד משפיעה שתיית בירה על מדדים שונים בדם הקשורים לסיכון למחלות לב וכלי דם. מחקר חדש שנערך במחלקה הקרדיולוגית, בבית הספר לרפואה, באוניברסיטת אתונה, שביוון, קובע כי כבר בשתייה חד פעמית של בירה, יש הפחתה משמעותית בגורמי סיכון שונים למחלות לב וכלי דם. המחקר בחן את השפעת שתיית משקאות אלכוהוליים שונים על גורמי סיכון שונים למחלות לב וכלי דם. מתוצאות הנתונים שנאספו התקבלה תמונת מצב אופטימית, אשר הראתה כי כבר לאחר שתייה חד פעמית של בירה ויין, נמצא שיפור משמעותי במדדים הקשורים בתפקוד דופן כלי הדם, בניגוד למשקאות האחרים בהם לא נצפתה השפעה מיטבית זו. נמצא כי צריכת בירה הפחיתה ב- 20% את אחד המדדים הדלקתיים העיקריים (6-IL) וכן מדדים הקשורים בקרישת הדם בכ- 9%, כבר לאחר ארבע שעות ממועד צריכתה. מסקנת החוקרים היא כי ההשפעה המיטבית והמיידית של הבירה והיין האדום על תפקוד דופן כלי הדם, הינה הודות לרכיבים הייחודיים הקיימים בהם, שאינם קיימים במשקאות אלכוהוליים אחרים. המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת המדעי לתזונה קלינית, היוצא באנגליה (Clinical Nutrition) ומצטרף לשורה של מחקרים אשר מצביעים על כך, כי שתייה מתונה וקבועה של בירה מורידה את הסיכון למחלות לב וכלי דם. [u]
בירה - משקה צמחי טבעי
[/u] בירה היא משקה צמחי טבעי פופולארי המיוצר מלתת, כישות, מים ומותסס בעזרת שמרים לצורך יצירת אלכוהול. הבירה מכילה פחמימות, אלכוהול, ויטמיני B ורכיבים צמחיים שמקורם בחומרי הגלם הטבעיים. השפעתה של הבירה, המכילה אלכוהול ורכיבים נוגדי חמצון ייחודיים, בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, קשורה במנגנונים שונים כמו העלאת רמת הכולסטרול הטוב (HDL), הורדת מדדי דלקת, קרישת דם והעלאת יכולת נוגדת חמצון בדם. לסיכום, מחקרים מדעיים שפורסמו לאחרונה, מצטרפים לידע ההולך ומצטבר בידי אנשי המדע, אשר מוכיח כי שתייה מתונה וקבועה של בירה לבנה מורידה משמעותית את הסיכון למחלות ומסייעת במניעתן. הכמות המומלצת לשתייה מתונה בקרב גברים, היא כ - 660 מ"ל ביום ובקרב נשים עד 330 מ"ל ליום. בהקשר זה ראוי להדגיש כי צריכה מוגברת מבטלת השפעה זו ואף מסוכנת. [@ --- IMG_1 --- @]
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
[u]
פורום תזונה נכונה בגיל הזהב
[/u]
מסקנות מחקר שנערך בדנמרק
[/u] אחד המחקרים הבולטים בהקשר זה, הנו מחקר ארוך ורחב היקף, שנערך במכון לרפואה מונעת באוניברסיטת קופנהגן בדנמרק, בשיתוף המכון הלאומי לבריאות הציבור באוניברסיטת סאות'רן אף היא בדנמרק, קבע כי שתייה קבועה ומתונה של בירה מורידה באופן משמעותי את הסיכון למות ממחלות לב. המחקר בחן את הקשר שבין שתייה מתונה וקבועה של בירה, בשילוב עם פעילות גופנית, לבין הסיכון למות ממחלות לב. לקראת תחילת המחקר נאספו נתונים רפואיים של 11,914 גברים ונשים בריאים מרחבי דנמרק, בגילאי עשרים ומעלה ללא כל היסטוריה רפואית של מחלות לב. במהלך 20 השנים הבאות בהן התנהל המחקר, בוצע מעקב רפואי קפדני אחר המשתתפים, ובתהליך איסוף הנתונים נמצא, כי בפרק זמן זה נפטרו 5,901 איש מקרב משתתפי המחקר, מתוכם 1,242 גברים ונשים כתוצאה ממחלת לב. מניתוח תוצאות הנתונים שנאספו במהלך המחקר, אשר כללו בדיקה מעמיקה של הרגלי שתייה, תזונה והרגלי חיים, התקבלה תמונת מצב דרמטית. הסתבר כי אלו אשר נותרו בחיים, כלומר 4,659 הגברים והנשים, שתו בירה באופן קבוע ומתון ואף ביצעו במהלך עשרים שנות המחקר פעילות גופנית באופן סדיר. [@ --- IMG_2 --- @] מסקנת המחקר העולה מניתוח הנתונים היא, כי שתייה מתונה וקבועה של בירה לבנה, בשילוב עם פעילות גופנית קבועה, מורידים את הסיכון למות ממחלות לב בכ- 50% לעומת הימנעות משתייה והיעדר פעילות גופנית . נתון מעניין נוסף אשר עולה מהמחקר מצא, כי בקרב אלו אשר שילבו בין שתייה קבועה ומתונה של בירה לבין פעילות גופנית היה הסיכון נמוך יותר בכ- 30% בהשוואה לאילו אשר ביצעו פעילות גופנית קבועה, שלא שתו בירה. מסתבר גם, כי ביצוע פעילות גופנית מאומצת ושתייה מופרזת של בירה, מעלים את הסיכון למות ממחלות לב. החוקרים קבעו, כי ממצאים אלו מצביעים באופן ישיר על כך, ששתייה מתונה וקבועה של בירה מביאה לירידה משמעותית בסיכון למות ממחלות לב וכי השפעתה המטיבה מתחזקת בשילוב עם פעילות גופנית קבועה. המחקר פורסם בכתב העת המדעי האירופי לבריאות הלב, היוצא באוניברסיטת אוקספורד באנגליה ומצטרף לשורה של מחקרים, אשר מצביעים על כך כי שתייה מתונה וקבועה של בירה מורידה את הסיכון למחלות לב. [u]
מסקנות מחקר שנערך בארה"ב
[/u] מחקר רחב היקף נוסף, שפורסם בכתב העת המדעי של איגוד הלב האמריקאי (Circulation), אשר בדק את ההשפעה הכוללת של שתיית בירה, ביחס לסיכון למחלות לב וכלי דם, סקר 15 מחקרים בהם נבדקו למעלה מ - 200 אלף משתתפים. מסיכום מחקרים אילו נמצא, שהסיכון למחלת לב וכלי דם ירד ל - 78% בקרב שותי הבירה, לעומת אילו שאינם שותים. סיכום תוצאות מחקרים אילו מצביע חד משמעית על השפעתה של שתייה מתונה של בירה לבנה בהורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
עוד על תזונה בגיל המבוגר
[u]
תזונה לגיל הזהב
[/u]
[u]
נשים מבוגרות יוכלו לחיות יותר אם... ישתו יין
[/u]
[u]
הקשר בין תזונה נכונה לתפקוד מיני
[/u]
[u]
מחקר חדש מאשש: בשר אדום מעלה הסיכון לסרטן
[/u]
[u]
שמן דגים עשוי למנוע בעיות זיכרון
[/u]
[u]
על חשיבות הסידן בגיל הזהב
[/u]
[u]
נשנושים בין הארוחות: אידיאליים לגיל הזהב
[/u]
[u]
שתיית יין כתרופה לדלקת פרקים
[/u]
[u]
מיץ חמוציות עוזר לרפא אולקוס
[/u]
[u]
תזונה דלת שומן מונעת חזרה של סרטן השד
[/u]
[u]
40 טיפים לבישול ואכילה בריאים בגיל הזהב
[/u]
[u]
שתיית תה על בסיס יומי מסייעת ללב
[/u]
[u]
דגנים מלאים מורידים לחץ דםד אצל נשים
[/u]
[u]
תזונה ים-תיכונית מונעת אלצהיימר
[/u]
[u]
טיפים לתזונה דלת כולסטרול לגיל הזהב
[/u]
[u]
תזונה עשירה בפחמימות = חשיבה מהירה יותר
[/u]
[u]
האבוקדו מציל חיים
[/u]
[u]
רוצים להאריך ימים? תאכלו אוכל ים-תיכוני
[/u]
[u]
תזונה נכונה לבעלי עודף כולסטרול וסוכרת
[/u]
[u]
המדריך המלא לתזונה מונעת בגיל הזהב
[/u]
[u]
מי אמר שדיאטה דלת שומן טובה לבריאות?
[/u]
[u]
מסקנות מחקרים שנערכו ביוון ובאנגליה
[/u] מחקרים קליניים חדשים בדקו באופן ישיר, כיצד משפיעה שתיית בירה על מדדים שונים בדם הקשורים לסיכון למחלות לב וכלי דם. מחקר חדש שנערך במחלקה הקרדיולוגית, בבית הספר לרפואה, באוניברסיטת אתונה, שביוון, קובע כי כבר בשתייה חד פעמית של בירה, יש הפחתה משמעותית בגורמי סיכון שונים למחלות לב וכלי דם. המחקר בחן את השפעת שתיית משקאות אלכוהוליים שונים על גורמי סיכון שונים למחלות לב וכלי דם. מתוצאות הנתונים שנאספו התקבלה תמונת מצב אופטימית, אשר הראתה כי כבר לאחר שתייה חד פעמית של בירה ויין, נמצא שיפור משמעותי במדדים הקשורים בתפקוד דופן כלי הדם, בניגוד למשקאות האחרים בהם לא נצפתה השפעה מיטבית זו. נמצא כי צריכת בירה הפחיתה ב- 20% את אחד המדדים הדלקתיים העיקריים (6-IL) וכן מדדים הקשורים בקרישת הדם בכ- 9%, כבר לאחר ארבע שעות ממועד צריכתה. מסקנת החוקרים היא כי ההשפעה המיטבית והמיידית של הבירה והיין האדום על תפקוד דופן כלי הדם, הינה הודות לרכיבים הייחודיים הקיימים בהם, שאינם קיימים במשקאות אלכוהוליים אחרים. המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת המדעי לתזונה קלינית, היוצא באנגליה (Clinical Nutrition) ומצטרף לשורה של מחקרים אשר מצביעים על כך, כי שתייה מתונה וקבועה של בירה מורידה את הסיכון למחלות לב וכלי דם. [u]
בירה - משקה צמחי טבעי
[/u] בירה היא משקה צמחי טבעי פופולארי המיוצר מלתת, כישות, מים ומותסס בעזרת שמרים לצורך יצירת אלכוהול. הבירה מכילה פחמימות, אלכוהול, ויטמיני B ורכיבים צמחיים שמקורם בחומרי הגלם הטבעיים. השפעתה של הבירה, המכילה אלכוהול ורכיבים נוגדי חמצון ייחודיים, בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, קשורה במנגנונים שונים כמו העלאת רמת הכולסטרול הטוב (HDL), הורדת מדדי דלקת, קרישת דם והעלאת יכולת נוגדת חמצון בדם. לסיכום, מחקרים מדעיים שפורסמו לאחרונה, מצטרפים לידע ההולך ומצטבר בידי אנשי המדע, אשר מוכיח כי שתייה מתונה וקבועה של בירה לבנה מורידה משמעותית את הסיכון למחלות ומסייעת במניעתן. הכמות המומלצת לשתייה מתונה בקרב גברים, היא כ - 660 מ"ל ביום ובקרב נשים עד 330 מ"ל ליום. בהקשר זה ראוי להדגיש כי צריכה מוגברת מבטלת השפעה זו ואף מסוכנת. [@ --- IMG_1 --- @]
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
[u]
פורום תזונה נכונה בגיל הזהב
[/u]
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?
זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל
אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי
בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות