חזרה למגזין אוכל

חשיבות תפוחי האדמה לבעלי מערכת עיכול רגישה

בתפוח אדמה מצויים מינרלים חשובים כגון אשלגן, זרחן, סידן וברזל. בזכות האשלגן מצטיין תפוח האדמה בתגובה בסיסית, בניגוד ללחם שתגובתו חומצית. לכן רבה חשיבותם של תפוחי אדמה בעיקר לבעלי מערכת עיכול רגישה.
עדי יהלום 29/03/08
חשיבות תפוחי האדמה לבעלי מערכת עיכול רגישה
תפוח אדמה הינו אחד המרכיבים החשובים בדיאטת הרזיה בת 1000 עד 2000 קלוריות ליום, וזאת מכיון שאינו מכיל קלוריות רבות ומאידך משביע ביותר. לדוגמא, תפוח אדמה בינוני שמשקלו 90 גרם, מכיל 75 קלוריות לעומת פרוסת לחם בינונית שמשקלה 90 גרם ומכילה 105 קלוריות. כדי שתפוחי האדמה לא יפסידו בשעת הבישול את ערכם התזונתי, רצוי לבשלם בקליפתם לאחר שנשטפו היטב. אם אין מבשלים אותם בקליפתם, רצוי לבשלם במעט מים ובסיר מכוסה היטב. מגדלי תפוחי האדמה "דוד משה", של קיבוצי חבל מעון בנגב המערבי, טוענים שסוד ההצלחה בהכנת מאכלים עם תפוחי אדמה הוא שימוש בזן הנכון ליעוד הנכון: לטיגון וצ'יפס - זנים בעלי אחוז גבוה של חומר יבש ולכן מתאימים לספיחת השמן למילוי ואפיה - זנים שמתפוררים בבישול ולכן אידיאלים להכנת פירה לבישול ומרק - זנים שאינם מתפוררים בבישול [u]
סלט תפוחי אדמה, נבטים ופטריות ברוטב לימון ופטרוזיליה
[/u] [u]מצרכים ל-4 מנות:[/u] 6 תפוחי אדמה בינוניים (למילוי ולאפיה) 1 וחצי כוסות נבטים סיניים 1 וחצי כוסות פטריות טריות פרוסות [u]מצרכים לרוטב: [/u] 6 כפות שמן זית כתית מעולה 1/4 כוס מיץ לימון (או ליים בעונה) סחוט טרי 1 כף בצל קצוץ 1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם [u]אופן ההכנה:[/u] מחממים את התנור ל- 190 מעלות. בוחרים תפודים יפים ללא "עיניים" וללא כתמים ירוקים. מקרצפים את קליפות התפודים (לא מקלפים!) ומורחים במלח גס, פלפל שחור ומעט שמן זית. עוטפים ביחד או בשתי חבילות בנייר אלומיניום. אופים בתנור או טוסטר אובן עד שמזלג ננעץ בהם בקלות, אך הם לא רכים מדי. מצננים מעט וחותכים כל אחד לחצי או ל-4, תלוי בגודל. בשלב זה אפשר לערבב את כל החומרים לסלט עם כל החומרים לרוטב. [u]גיוון:[/u] אפשר גם להוסיף קוביות אבוקדו ברגע האחרון. בסלט זה מושחים את התפודים בשמן זית ואופים אותם עטופים באלומיניום, תהליך המקנה להם טעם מיוחד. (אפשר גם לאדות במקום לאפות, אם רוצים). רצוי להשתמש בתפודים אדומים או לבנים עם קליפה דקה, בגודל קטן או בינוני.


[u]
בריוש תפוחי אדמה
[/u] [u]מצרכים ל-4 מנות:[/u] 500 גרם תפו"א (למילוי ולאפיה) 500 גרם קמח 100 גרם חמאה 50 גרם אבקת סוכר 2 ביצים 30 גרם שמרים 1 כפית זנגביל קצוץ מים [u]אופן ההכנה:[/u] לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עם מעט מלח. כאשר הם רכים, לסנן לקלף ולמעוך לקבלת פירה. לשים את הקמח בקערה גדולה. להוסיף את הזנגביל הקצוץ ואת מחית תפוחי האדמה. להוסיף את הביצים ואת החמאה בקוביות. ללוש את הבצק עד לקבלת מרקם אחיד. לערבב את השמרים ב-4 כפות מים פושרים ולתת לתסוס למשך כ-30 דקות. להוסיף את עיסת השמרים לבצק וללוש עד לקבלת בצק גמיש. לשים את הבצק בתבנית לכסות במגבת ולתת לתפוח משך שעה. לאפות בתנור חם משך 40 דקות. בגמר האפיה להוציא מהתבנית ולהניח על גבי רשת. להניח להתקרר מעט ואז לפזר מעל אבקת סוכר. [u]
קרוקטים תפוחי אדמה ושורש סלרי
[/u] [u]מצרכים ל-4 מנות:[/u] 4 תפוחי אדמה גדולים (לבישול ולמרק), קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות 2 שורשי סלרי, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות מלח, פלפל אגוז מוסקט טחון 2 תפוחי אדמה בינוניים (לטיגון ולצ'יפס), קלופים וחתוכים לקוביות קטנות האדומה לטיגון ולצ'יפס 2 כפות קנור Sweet & Spicy בצל 100 גרם קמח תפוחי אדמה 4 ביצים, טרופות 100 גרם בוטנים טחונים 100 גרם קוקוס טחון [u]אופן ההכנה:[/u] מבשלים את החתיכות הגדולות של תפוחי האדמה ושורש הסלרי במים עם מלח, עד לריכוך מסננים ומחזירים לסיר. מיבשים מעט, מועכים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד להזהבה ומערבבים עם קנור Sweet & Spicy בצל. צרים מהמחית כדורים וממלאים אותם בתערובת תפוחי האדמה והבצל. מצפים את הכדורים בקמח תפוחי אדמה, אחר-כך בביצים טרופות ולבסוף בתערובת בוטנים וקוקוס. מצננים את הכדורים המצופים במקפיא. מטגנים בשמן עמוק ומגישים מיד.


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

3 מתכונים חגיגיים לשבועות

החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
חג שבועות עם טוויסט: 4 מתכונים

חג שבועות הוא אחד החגים הטעימים בלוח השנה העברי. כולנו נכין עוגת גבינה חגיגית ופשטידות, פסטות וכנראה גם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה