ח"כי מפלגת חד"ש עונים לשאלון מוטק'ה
|
מה עמדתכם לגבי חוקה לישראל?
חד"ש בעד חוקה לישראל, אבל זו צריכה להיות חוקה דמוקרטית ומתקדמת. אם הכנסת הבאה תהיה מאוד ימנית, יכול להיות שלא נתמוך בקידום חוקה בכנסת שתעגן נורמות בעייתיות ופסולות.
מה אתם מתכוונים לעשות למען זכויות סוציאליות לכל האזרחים?
חד"ש תומכת בהגדלה משמעותית של התקציבים החברתיים על חשבון תקציב הביטחון. אנו תומכים ביצירת מערכת בריאות ציבורית באמת, בחינוך חינם מהגן ועד לאוניברסיטה, בחקיקה שמיטיבה את זכויות העובדים וביישום תוכנית הדיור החברתי אותה תוכלו למצוא באתר חד"ש.
בני 50 פלוס מתקשים למצוא עבודה בימינו מאחר שהפכו להיות שקופים בשוק העבודה עקב גילם. האם אתם מכירים את הבעיה? האם בכוונתכם לעשות משהו בנידון?
בהחלט. חד"ש תומכת בשיקום שירות התעסוקה הציבורי, כך שיספק הכשרות מקצועיות מתוך כוונה שיקלו על מציאת עבודה גם לאנשים הנמצאים בשלבים מתקדמים של חייהם המקצועיים.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
מה דעתכם על החוקים החדשים שמאפשרים לטייקונים "להמר" בכספי הפנסיה של הציבור בישראל? כיצד לדעתכם אפשר לשנות את המצב?
חד"ש תומכת בהקמת קרנות פנסיה ציבוריות שינהלו את חסכונות הציבור מתוך שיקולים של אחריות כלפי המבוטחים ולא משיקולי רווח צר, ובעלות ניהול קטנה בהרבה. אנו גם פועלים לאפשר לקרנות הפנסיה להשקיע באגרות חוב ציבוריות שהסיכון בהן נמוך מההשקעה באגרות החוב של הטייקונים, כפי שראינו בשנים האחרונות.
איך תבטיחו לבוחרים שאחרי הבחירות תקיימו את ההבטחות ותפעלו מתוך אג'נדה ציבורית?
חד"ש מביאה רקורד של אפקטיביות חקיקתית אדירה - העברנו יותר מחמישים חוקים בשנים האחרונות ובלמנו עשרות יוזמות אנטי דמוקרטיות שביקשו לקדם את האינטרסים של בעלי ההון בישראל. נמשיך לעשות כן גם בכנסת הבאה.
עוד לקראת הבחירות: ח"כי מפלגת מרצ עונים לשאלון מוטק'ה ח"כ יואל חסון עונה לשאלון מוטק'ה ח"כי מפלגת העבודה עונים לשאלון מוטק'ה ח"כ אילן גילאון עונה לשאלון מוטק'ה ח"כי קדימה עונים לשאלון מוטק'ה |
בכל שנה מוגשות לבתי המשפט בישראל קצת פחות מ-2,000 תביעות בגין נזקים שנגרמו מרשלנות רפואית. לפי הנהלת בתי...
אף אחד לא אוהב שחייבים לו כסף או להיות בצד החייב, אבל כולנו ודאי לקחנו בשלב כלשהו בחיים הלוואה מהבנק דוגמת...
כולנו מכירים את סיפורי המרמה והונאה הנוגעים לכל תחומי החיים ומתפרסמים חדשות...