טארט אגסים וקרם שקדים
חובבי עוגות יקרים, אם ברצונכם בגיוון, הכתבה הזו מיועדת לכם: השף ארז שטרן מלמד כיצד להכין טארט אגסים וקרם שקדים. עוגה קלה להכנה, טעימה להפליא ומשמחת לב אנוש
מערכת BeOK
28/02/11

טארט אגסים וקרם שקדים - שף ארז שטרן
כמות: 10-12 תבניות אישיות בקוטר 9 ס"מ, או 2 תבניות טארט בקוטר 22 ס"מ זמן הכנה: 30 עד 40 דקות זמן אפייה: 25-35 דקות
מצרכים:
לבצק פריך
(מספיק ליותר מעוגה אחת, על כן מומלץ לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור במקרר) 500 גרם קמח 200 גרם חמאה 200 גרם סוכר 3 ביצים קורט מלח
לקרם שקדים
200 גרם סוכר 200 גרם שקדים מולבנים טחונים 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 3 ביצים 1 שימורי חצאי אגסים בסירופ או 5-6 אגסים שבושלו בסירופ סוכר (אפשר גם ביין לבן ובסוכר) מבעוד מועד, קוררו, נחצו לאורכם וגולענו
אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק (עדיף מבעוד מועד): מערבבים יחדיו במערבל מזון את החמאה ואת הסוכר עד לקבלת משחה אחידה. 2. מוסיפים את הביצים ומערבלים ולאחר מכן מוסיפים את הקמח בזהירות. 3. מוציאים מן המערבל ומצננים במקרר לפחות שעתיים. 4. בינתיים מכינים את קרם השקדים: מערבלים את כל המרכיבים בעזרת מיקסר או מעבד מזון. 5. לאחר קירור הבצק חותכים ממנו חתיכה שתספיק לכיסוי התבנית הרצויה (קוטר 9 ס"מ או 22 ס"מ). מרדדים בעזרת מערוך ומניחים על התבנית (כולל הדפנות). חותכים קצוות לא רצויים. מנקדים על ידי סכין חד או מזלג. 6. ממלאים את הבצק המרודד בשכבה של קרם השקדים. 7. פורסים את חצאי האגסים לאורכם כמניפה (לא מההתחלה, אלא משאירים את הראש כמקשה אחת). מסדרים על הקרם. 8. אופים כ-25-35 דקות בחום בינוני (°C180/°F325) בתנור שחומם מראש עד לקבלת צבע זהוב חום-בהיר.
בתאבון!
לאתר של השף ארז שטרן -
לחצו כאן
טלפון : 050-5852785
עוד על אוכל ומתכונים:
סלט פתיתים חם עם ירקות אסיאתיים
עוף ביין coq au vin
פאי עוף בירקות
ספר בישול חדש: חגיגה של מאפים
ביצה עלומה על אספרגוס ורוטב הולנדז
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חגיגה אש: ל"ג בעומר, גרסת המבוגרים
סייר תמונות