טארט ריקוטה וצנוברים
הטארט הזה, או כמו שקוראים לו בחלק מהעדות "טורטה דה-לה-נונה",
מערכת מוטק'ה
16/03/07

החומרים
תבנית בקוטר 24 ס"מ 400 גר' גבינת ריקוטה 2 ביצים 120 גר' סוכר 40 גר' חמאה רכה גרירה מחצי לימון 1/2 מקל וניל/ תמצית וניל צנוברים
בצק פריך
: 220 גר' קמח 110 גר' חמאה 50 גר' סוכר ביצה מס' 2
אופן ההכנה
[u]הכנת בצק פריך[/u] * מערבבים את החמאה עם הסוכר עד קבלת תערובת הומוגנית. * מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב מספר שניות. * מוסיפים את הקמח בשני שלבים עד קבלת בצק אחיד וללא גושים. * עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה. * מרדדים את הבצק לעובי של עד חצי ס"מ בתבנית טארט ומכניסים למקרר עד הכנת מילוי הגבינה. [u]הכנת מילוי הגבינה[/u] * מערבבים את גבינת הריקוטה עם הסוכר. * מוסיפים את הביצים, גרירת הלימון והחמאה המומסת עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד. * יוצקים את התערובת לתוך תבנית הטארט עם הבצק. * מפזרים צנוברים בשוליים. * אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 25 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב (מרימים מעט את הטארט מעל התבנית כדי לוודא שהבצק אפוי במידה). יש שמגישים גם עם קונפי עגבניות. במקרה כזה: [u]החומרים לקונפי[/u] 6 עגבניות בשלות 1 כפית סוכר קורט מלח 1 כפית עלי טימין טרי מפוררים מהגבעול 4 כפות שמן זית [u]אופן ההכנה[/u] * חורצים X בבסיס העגבנייה וחולטים במים רותחים כ-20 שניות. * מצננים במי קרח וקולפים את העגבנייה. * חותכים את העגבנייה לרבעים ומגלענים את תוכנה. * מניחים את רבעי העגבנייה על תבנית עם נייר אפייה משומן בשמן הזית. בוזקים את המלח והסוכר, מפזרים את הטימין ואופים כ-4 שעות בחום של 100 מעלות. מצננים ושומרים עם השמן שבו הקונפי יובש. * את הקונפי מפזרים מעל הטארט
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות