חזרה למגזין אוכל

טארט ריקוטה וצנוברים

הטארט הזה, או כמו שקוראים לו בחלק מהעדות "טורטה דה-לה-נונה",
מערכת מוטק'ה 16/03/07
טארט ריקוטה וצנוברים

החומרים
תבנית בקוטר 24 ס"מ 400 גר' גבינת ריקוטה 2 ביצים 120 גר' סוכר 40 גר' חמאה רכה גרירה מחצי לימון 1/2 מקל וניל/ תמצית וניל צנוברים
בצק פריך
: 220 גר' קמח 110 גר' חמאה 50 גר' סוכר ביצה מס' 2
אופן ההכנה
[u]הכנת בצק פריך[/u] * מערבבים את החמאה עם הסוכר עד קבלת תערובת הומוגנית. * מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב מספר שניות. * מוסיפים את הקמח בשני שלבים עד קבלת בצק אחיד וללא גושים. * עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה. * מרדדים את הבצק לעובי של עד חצי ס"מ בתבנית טארט ומכניסים למקרר עד הכנת מילוי הגבינה. [u]הכנת מילוי הגבינה[/u] * מערבבים את גבינת הריקוטה עם הסוכר. * מוסיפים את הביצים, גרירת הלימון והחמאה המומסת עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד. * יוצקים את התערובת לתוך תבנית הטארט עם הבצק. * מפזרים צנוברים בשוליים. * אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 25 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב (מרימים מעט את הטארט מעל התבנית כדי לוודא שהבצק אפוי במידה). יש שמגישים גם עם קונפי עגבניות. במקרה כזה: [u]החומרים לקונפי[/u] 6 עגבניות בשלות 1 כפית סוכר קורט מלח 1 כפית עלי טימין טרי מפוררים מהגבעול 4 כפות שמן זית [u]אופן ההכנה[/u] * חורצים X בבסיס העגבנייה וחולטים במים רותחים כ-20 שניות. * מצננים במי קרח וקולפים את העגבנייה. * חותכים את העגבנייה לרבעים ומגלענים את תוכנה. * מניחים את רבעי העגבנייה על תבנית עם נייר אפייה משומן בשמן הזית. בוזקים את המלח והסוכר, מפזרים את הטימין ואופים כ-4 שעות בחום של 100 מעלות. מצננים ושומרים עם השמן שבו הקונפי יובש. * את הקונפי מפזרים מעל הטארט
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה