חזרה למגזין אוכל

טבעי להיות טבעוני

זה התחיל בהרצאה הנצפית ביותר ברשת, נמשך עם פעילות מקומית ונהפך לטרנד שסחף אחריו המונים. מה הם היתרונות של הטבעונות ומה הטבעונים אוכלים
גלית עדות 21/02/13
טבעי להיות טבעוני

 צילום: Shutterstock

 

"זו ההרצאה הטובה ביותר שתראו אי פעם", נשמעה הקריאה ברחבי הרשתות החברתיות, עברה והתפשטה מאחד לשני, עד שסחפה כחצי מיליון ישראלים והפכה להרצאה הנצפית ביותר ברשת. זו ההרצאה של גארי יורופסקי, פעיל למען זכויות בעלי החיים, שבמשך שעה מסביר במילים פשוטות אך קשות מדוע אכילת מזון מהחי היא לא רק לא מוסרית, אלא מהווה סכנה בריאותית של ממש. מתברר שלמרות שהסרטון שלו תורגם לעשרים שפות בערך, ישראל היא המקום היחיד בעולם שבו הציבור נסחף אחריו, שמע והפנים. וכן, מדובר על עשרות אלפי אנשים שכבר עשו שינוי תזונתי והפכו את התזונה שלהם לצמחונית-טבעונית.

 

רעיון צריך מישהו שיוביל אותו. את הטבעונות מוביל יורופסקי, עם חיזוק מקומי של מגישת החדשות לשעבר מיקי חיימוביץ, שמנהיגה בשנה האחרונה את פרויקט "שני צמחוני", יוזמה בינלאומית להפחתת צריכת הבשר שמקורה בארצות הברית. חיימוביץ לא רק נשענת על הפן הבריאותי של העניין, אלא מנסה לקדם את המודעות הסביבתית שנפגמת כתוצאה מתעשיית הבשר.

 

בשנת 2006 יצא דו"ח מיוחד של האו"ם שנשא את הכותרת: ""הצל הארוך של תעשיות משק החי", שבו הוא קבע שחקלאות בעלי חיים אחראית לחמישית מהפליטה העולמית של גזי חממה, הרבה יותר מהתחבורה, למשל. בנוסף ציין הדו"ח פגיעה בקרקעות, במקורות המים והכחדת צמחים, וסיים בקריאה: "הפגיעה כה חמורה עד שצריך להתייחס אליה בדחיפות". דברים אלה מתווספים למחקרים שהעלו כי תעשיית החי גוזלת משאבים מכדור הארץ, כיוון שכדי להאכיל את חיות המשק נדרשות כמויות עצומות של מזון ומים. ההערכות גורסות כי את בעיית הרעב העולמי והמחסור במים ניתן היה לפתור אם כל האנושות הייתה עוברת לצריכת מזון מהצומח. עד כדי כך.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


חיימוביץ רתמה לעניין מסעדות מובילות בארץ שמציעות לסועדים בימי שני מנות צמחוניות. בנוסף, ספרנו לא פחות משש מסעדות טבעוניות בתל אביב, בהן "טעם החיים", "השווארמה הצמחונית", "אבא גיל" ועוד רשימה ארוכה של בתי קפה ומסעדות שמציעות מבחר מנות השומרות על עקרונות הטבעונות. כדי למצוא את הרשימה המלאה היכנסו לאתר vegan-friendly.co.il.

 

ואם אתם תוהים מה הטבעונים אוכלים בבית, כדאי שתעשו סיבוב בין המקררים של רשתות השיווק, שם ניתן למצוא מבחר די גדול של תחליפי בשר וגבינה. ומה עושים איתם? שיטוט ברחבי האינטרנט יגלה לכם שפע של מתכונים פשוטים וקלים להכנה. למשל, בבלוג "טבעוניות נהנות יותר" של העיתונאית אורי שביט שהייתה מבקרת מסעדות קרניבורית והפכה לטבעונית שמעבירה הרצאות וסדנאות בישול בנושא, אפשר למצוא מתכונים לחמין, בורקס, שוקולד ואפילו קובה. ללא מרכיב אחד מן החי, כמובן.

 

עוד על צמחונות וטבעונות:

צמחונות וטבעונות: להשלים את החסר

צמחונות: כל הסיבות הנכונות

צמחונות מפחיתה את הסיכון למחלת לב

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה