טורטיות במגוון מילויים

לטורטייה ניתן להכניס כמעט כל דבר אפילו שוקולד. המתכונים הבאים הינם למספר מרכיבים קלאסיים למילוי טורטיות. קלות להכנה וטעימות - בדיוק מה שצריך לחודשים יולי אוגוסט.. ולשאר השנה.. צפו בדרור בלייכמן - השף של מאגו וקדימה לעבודה.
צ'ילי קון קרנה: שעועית עם בשר וצ'ילי
החומרים:
200 גרם שעועית אדומה
250 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים לבנים
חופן כוסברה קצוצה
כפית פלפל צ'ילי גרוס
4 שיני שום
2 עגבניות בשלות
3 כפות רסק עגבניות
שמן טיגון.
ההכנה:
משרים את השעועית האדומה במהלך לילה בהרבה מים קרים, שוטפים ומבשלים במים נקיים עד לריכוך. קוצצים את
הבצל, מטגנים במעט שמן עד להזהבה, מוספים את הבשר הטחון ומטגנים עד לשינוי צבע. מוסיפים את יתר החומרים ואת השעועית המבושלת (ללא נוזלי הבישול) ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. אם התערובת יבשה מוסיפים מים חמים - צריך להיות בסמיכות כמו רוטב עגבניות.
משלימים טעמים ובתיאבון !
קיצור דרך - מחליפים את השעועית בשעועית אדומה מקופסה - מוספים עם הרוטב לתערובת
פריכולס (שעועית)
הכוונה לממרח של שעועית שחורה.
החומרים:
200 גרם שעועית שחורה
2 בצלים בינוניים
5 שיני שום
4 כפות שמן טיגון
מלח, צילי, כמון
ההכנה:
משרים את השעועית מהלך לילה בהרבה מים קרים שוטפים ומבשלים במים עד שממש רכה.
קוצצים את השום והבצל ומטגנים עד שמתחיל להזהיב.
מסננים את השעועית המבושלת ומוספים למחבת, מוסיפים כמון מלח וצ'ילי ומטגנים יחד מספר דקות.
את התערובת מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה , מוסיפים מים עד לקבלת מרקם של דייסה. משלימים טעמים ובתיאבון !
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
גואקמולה
החומרים:
אבוקדו רכים אבל לא רכים מידי
שמן זית
עגבניות בשלות ומוצקות
כוסברה טרייה
פלפל צ'ילי
בצל סגול
פלפל אדום
מלח
מיץ לימון
ההכנה
קולפים את האבוקדו וקוצצים לקוביות קטנות מאוד ומייד מוסיפים מיץ לימון למנוע השחרה- ( לא מועכים במזלג!)
קוצצים את הכוסברה
קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות מאד
קוצצים את הבצל מערבבים הכל יחד בעדינות מוסיפים שמן זית ותבלינים טועמים, משלימים תיבול ובתיאבון !
רצועות עוף בתבלינים
החומרים:
נתחי פרגית או חזה עוף
פפריקה מתוקה
שמן טיגון
פלפל שחור
שום טרי כתוש
רוטב צ'ילי מתוק
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ויוצרים משחה סמיכה. מורחים את נתחי העוף.
מחממים היטב מחבת כבדה וצולים בה את נתחי העוף. אחרי הצלייה פורסים לפרוסות דקות אותן שמים בתוך הטורטייה.
לאתר של דרור בלייכמן - לחצו כאן
לקהילת אוכל, בישול ואפייה:
לחצו
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...