חזרה למגזין אוכל

טחינה בחמישה צבעים

היא עשירה בסידן, בסיבים תזונתיים, בחלבון ובברזל, מאוד טעימה ופשוטה להכנה, אבל למה להסתפק בטחינה לבנה כשאפשר ליצור שילובים של טעמים וצבעים? 5 גוונים של טחינה ליום העצמאות
אלה הר-נוי 26/04/17
טחינה בחמישה צבעים
לא חייבת לבוא רק בלבן. טחינה, צילום: Shutterstock

 

 

רוצים לגוון ביום העצמאות הזה? הפכו את הטחינה לכוכבת השולחן. למה טחינה? כי פשוט מאוד להכין אותה, כי היא בריאה וטעימה מאוד, וכי עם תוספות פשוטות היא יכולה ממש להרשים.

 

טחינה גולמית מורכבת מ-100% שומשום טחון. הטחינה עשירה מאוד בסידן, בסיבים תזונתיים, בוויטמין E שהוא נוגד חמצון חזק החשוב לבריאות הלב, ובחומצות שומן חד-בלתי-רוויות, גם הן חשובות לבריאות הלב. כמו כן היא מכילה חלבון וברזל. ניתן להשתמש בטחינה משומשום מלא, הבריאה אפילו יותר מטחינה רגילה.

 

צריך לקחת בחשבון שבטחינה הגולמית יש כ-60% שומן ויותר מ-600 קלוריות למאה גרם, כך שיש לצרוך אותה במתינות. אבל אין ספק שהיא תחליף בריא וטעים לסלטי חומוס תעשייתיים ולסלטים המבוססים על מיונז, המכילים כמויות גדולות של שומן וקלוריות ואין בהם את הרכיבים התזונתיים הבריאים שיש בטחינה.

 

את הטחינה קל מאוד להכין בבית, בלי מאמץ ועם מעט מאוד כלים וחומרי גלם. להבדיל ממה שמכינים בבית, בטחינה תעשייתית יש תוספת של חומרים שנועדו להאריך את חיי המדף, המורידים את הערך התזונתי.

 

את הטחינה הביתית ניתן לשדרג – גם מבחינת טעם וגם מבחינת ערכים תזונתיים – באמצעות תוספות שיעניקו לה צבעים מרשימים. לפניכם מספר מתכונים לטחינה מעניינת בצבעים מעניינים:

 

 

טחינה לבנה (רגילה)

 

הטחינה הקלאסית הלבנה, צילום: Shutterstock

 

 

הטחינה הלבנה היא בעצם הבסיס לטחינות האחרות, אך היא טעימה גם כמו שהיא. כל מה שצריך זה טחינה גולמית באיכות טובה, מעט מלח, שום (לא הכרחי אבל טעים ובריא), לימון ומים (עדיף מים קרים מאוד).

 

הוסיפו לטחינה – לפי הטעם ובהתאם לכמות שאתם מכינים – מעט מלח, שום מעוך ומיץ מלימון. בשלב הבא יש להוסיף מים בהתאם למידת הנזילות שבה אתם אוהבים את הטחינה שלכם. באופן כללי מומלץ להוסיף על כל כוס טחינה חצי כוס עד כוס מים, אך ניתן להתחיל עם פחות ולהוסיף עוד מים אם היא יוצאת סמיכה מדי, או לחילופין - טחינה גולמית אם היא יוצאת דלילה. רק קחו בחשבון שהטחינה נעשית סמיכה יותר לאחר זמן מה במקרר. ערבבו את התערובת בנחישות בעזרת כפית בכיוון אחד. הטחינה תשנה את מרקמה עד שלבסוף תקבל את התכונות של הטחינה המוכרת – רק אז הפסיקו את הבחישה. ניתן גם להשתמש במעבד מזון, אך קחו בחשבון שהוא נותן לטחינה מרקם מעט שונה.

 

 

טחינה ורודה (טחינה סלק(

 

מתי בפעם האחרונה טעמתם טחינה סלק? צילום: Shutterstock

 

 

הסלק המתקתק הוא שותף מושלם לטחינה. הוא מהווה מקור נהדר לנוגדי חמצון, מינרלים וויטמינים, ומכיל חומצה פולית, אשלגן, ברזל וסיבים תזונתיים. מחקרים שנערכו בשנים האחרונות מצאו כי מיץ הסלק מסייע באיזון לחץ הדם, כנראה עקב תכולתם הגבוהה של ניטרטים המפיקים גז הנקרא תחמוצת חנקתית (NO) בדם, שמרגיע ומרחיב כלי דם ומפחית את לחץ הדם.

 

את הסלק אפשר לאפות בתנור בקליפתו או לבשל במים, אך הזמן שנדרש לבישול או לאפיית הסלק הוא ארוך יחסית, וניתן לחסוך זאת ובאמצעות שימוש בסלק מבושל הנמכר באריזת ואקום.

 

כל שיש לעשות הוא להכניס את הסלק – בערך סלק גדול לכל כוס טחינה גולמית – למעבד מזון יחד עם החומרים המשמשים להכנת הטחינה הלבנה, ולטחון אותם יחד עם שמתקבל ממרח משחתי בצבע ורוד/סגול.

 

 

טחינה חומה (טחינה סילאן(

טעם מתקתק ומעודן. טחינה סילאן, צילום: Shutterstock

 

 

בלי מעבד מזון ובלי תוספת עבודה - בעזרת מעט סילאן ניתן ליצור טחינה מתוקה עם טעמים עמוקים. סילאן, המכונה גם דבש תמרים, מופק מתמרים ומכיל חלק מהיתרונות התזונתיים שיש בתמר. הסילאן אומנם מוסיף קלוריות, אך מדובר בפחות מ-20 קלוריות לכפית, וכמות הסילאן שנדרשת אינה גדולה.

 

כל שיש לעשות הוא להוסיף בהדרגה סילאן לפי הטעם לתערובת החומרים של הטחינה הלבנה (אפשר לוותר על השום והלימון) ולערבב היטב.

 

 

טחינה ירוקה (טחינה פטרוזיליה/טחינה בזיליקום(

 

עשבי תיבול שנטחנים עם הטחינה הרגילה הופכים אותה לירוקה ולעשירה ברכיבים בריאותיים מזינים. צילום: Shutterstock

 

 

ליצירת טחינה ירוקה צריך להוסיף לחומרים של הטחינה הלבנה גם עלי בזיליקום, או לחילופין פטרוזיליה, בנדיבות רבה. עשבי תיבול לא מכילים כמות משמעותית של קלוריות והם עמוסים ברכיבים בריאותיים נהדרים בהם ויטמין  K, ברזל, סידן ונוגדי חמצון.

 

את עשבי התיבול יש לשטוף היטב ולייבש. לאחר מכן יש להכניס עלי בזיליקום או פטרוזיליה בנדיבות למעבד מזון, עם כל החומרים של טחינה לבנה, ולטחון.

 

 

טחינה צהובה (טחינה כורכום)

 

 

הכורכום הופך את הטחינה לצהובה ומוסיף לה בריאות. צילום: Shutterstock

 

 

מעט כורכום – זה כל מה שנדרש כדי להפוך את הטחינה שלכם לצהובה. בשנים האחרונות הכורכום מככב בזירת המחקרים. לכורכום מיוחסות בין היתר תכונות נוגדות דלקת ונוגדות סרטן.

 

פשוט הכינו טחינה לבנה והוסיפו כורכום. התחילו בערך בכפית על כל כוס טחינה גולמית, ערבבו היטב, ואז לפי הטעם והצבע שאתם רוצים להגיע אליו – הוסיפו יותר מהתבלין.

 

 [#middleBanner] 

על שום מה: כל מה שטוב בשום

כרובית: מלכת המטבח החדשה

על האש: המדריך המלא למנפנפים

ארטישוק וקוץ בו 

טיפים להבראת המטבח 

סיבים תזונתיים שאוהבים 

לא רק חומוס-טחינה: 10 דברים שתמצאו רק בארץ

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה