חזרה לטיולים

טיול חמישה כוכבים בעולם השלישי

רוצים לנסוע ליעדים אקזוטיים אבל לא בא לכם להתלכלך? גלאמפינג הוא הפתרון בשבילכם: טיולים ביעדים מעניינים, בתנאים שלא יביישו את הספא המפואר ביותר בעולם
מיה אבידן 29/11/16
טיול חמישה כוכבים בעולם השלישי
גם אוהל יכול להיות מפנק. צילום: Shutterstock

 

אם הגעתם כבר לגיל שבו הילדים או אפילו הנכדים שלכם כבר מנופפים לכם לשלום לפני שהם נוסעים לטראק של בין חצי שנה לבין "לא יודע, עד הרופי האחרון, כזה", סיכוי לא קטן שמה שעובר לכם בראש זה אחד משני הדברים הבאים: 1. חשש גדול ליקרים לכם מכל שהולכים לישון בהוסטלים מתפוררים ועמוסי מחלות. 2. קנאה קלה על החופש ועל ההרפתקאות שמחכות מעבר לפינה. אם אתם הורים וסבים טובים, מדובר בשילוב מאוזן של שני הסעיפים הנ"ל.

 

 

אז נכון, יש לא מעט פנסיונרים שחיים את החלום ויוצאים לטראק עם מוצ'ילה על הגב, פוגשים מטיילים מכל העולם בכל העולם וחיים מעולה על קערת אורז ומקלחת משותפת, אבל לכם, לכם זה לא מתאים. אין מה לעשות. שנים של מלונות על בסיס חצי פנסיון באילת, בים המלח ובאירופה הקלאסית עשו את שלהם והסיכוי שתרדו לשטח ותשנו על מזרן דקיק הוא פשוט לא אפשרי.

 

אז מה כן? ובכן: Glamping, שילוב של המילים glamour  ו- camping. טיולים בדרום אפריקה, ארה"ב, טנזניה, תאילנד ועוד -  כולם כוללים לינה באוהל רחב ידיים, טיפי, איגלו, בית על עץ וכדומה – אבל בתנאים שלא היו מביישים גם ספא יוקרתי. תשכחו מלהקים אוהל, מלגלגל את שק השינה ומלהבעיר אש בעצמכם כאילו גיא זוארץ עומד לכם מעל הראש – ותתכוננו למיטות נוחות, ארוחות המבושלות מדי ערב על ידי שף  - וזה עוד לפני שדיברנו על הנוף.

 

הביטוי "גלאמפינג" התחיל להשתרש בשפה לפני למעלה מעשור, אבל למעשה הקמת אוהלים מאובזרים ומצוידים ונדידה מלוקיישן ללוקיישן עם צוות משרתים ושף צמוד היתה נהוגה בידי בני אצולה ועשירים כבר כמה מאות קודם לכן, אבל כידוע, מיתוג הוא הכל.

 

אז לאן מתחשק לכם לנסוע (וכמובן, להוציא סכום לא מבוטל של כסף?) הנה כמה אופציות מפתות במיוחד:

 

כמו בוקרים, אבל עם סטייל

 

 

 

 

צילומים: מתוך אתר האינטרנט של הריזורט

 

Resort at Paws Up, מונטנה, ארה"ב. תמיד חלמתם להרגיש קצת כמו בוקרים אמיתיים רק בלי המרקקה והשעועית הלבנה מקופסת שימורים? בבקשה.

 

מדובר באתר נופש הנמצא באמצע אחוזה עצומה בהיקף של 37,000 דונם (!), כשהוא מוקף בנוף הפראי של מונטנה, אוהלי היוקרה נחשבים בסוג זה של טיולים לחוד החנית של ה הגלאמפינג.

 

מה מחכה לכם: אוהלים מאובזרים במיטות נוחות ובאמבטיה, ממוקמים על גדות נחל, חוויית נוחות של מלון חמישה כוכבים וכל זה בתוך נוף חלומי שיספק את אשליית החיים בחוות בוקרים אמיתית. המחיר? בקטנה. החל מ-1200 דולר ללילה, לאדם.

 

להתחבר לטבע, ממלון מפואר במיוחד

 

 

צילומים: מתוך אתר האינטרנט של הריזורט

 

HOENIB SKELETON COAST CAMP, נמיביה. האתר הזה, שיחבר אתכם לטבע כמו שמעולם לא חלמתם, ממוקם בעמק רחב ובסמוך לצומת יובלים הנובעים מנחל האכזב הואניב. המקום נמצא בסמוך לפארק הלאומי של חוף השלדים המפורסם, באחד האזורים הנידחים ביותר של אפריקה.

 

מה מחכה לכם: שבעה אוהלים גדולים ויחידה משפחתית אחת, בכולם חדרי שינה מעוצבים ודק רחב ומוצל, שם תוכלו להיזרק על כיסא שיזוף רחב ונוח ולצפות על נוף מדהים וראשוני והכל עם פינוקים ושדרוגים כמו במלון מפואר במיוחד. המחיר: החל מ-600 דולר ללילה, לאדם.

 

ליהנות מהג'ונגל, באוהל יוקרה

 

 

צילומים: מתוך אתר האינטרנט של הריזורט

 

FOUR SEASONS Tented Camp Golden Triangle, SOP RUAK, תאילנד. תשכחו מטיול הבטן-גב שלכם לתאילנד ותמחקו מהזיכרון את בנגקוק העמוסה. בריזורט הזה שבצפון תאילנד תיחשפו אל שמורות טבע מופלאות, ג'ונגלים סבוכים ולאחר מכן לשוב אל אוהל יוקרה הצופה אל נוף מרהיב שרוהט בריהוט בעבודת יד.

 

מה מחכה לכם: ארוחות מצוינות, יינות ביתיים, טרקים על פילים וחוויית ספא מעוררת חושים. המחיר? החל מאלף דולר ללילה לאדם, והרבה הרבה יותר מזה. אם אתם בעניין כדאי שתזדרזו, כי האוהלים מלאים בערך לחצי השנה הקרובה.

 

המדבר קסום יותר במחנה היוקרתי


 


צילומים: מתוך אינסטגרם, אתר האינטרנט של הריזורט

 

CAMP LUXURY DESERT, ERG CHEBI, מרזוגה,  מרוקו. חולמים על נדודים על גבי גמל אבל מפחדים שתהיו צמאים אחרי כמה קילומטרים? מחנה היוקרה המדברי הזה ממוקם בין דיונות החול החלומיות של ארג צ'בי הסמוך לכפר מרזוגה. הדיונות הזהובות מגיעות עד לגובה של 150 מטר, כשבשעות בין ערביים הן הופכות אדמדמות והמראה עוצר נשימה.

מה מחכה לכם: שמונה אוהלים יוקרה שמספקים בקלות אשליית בידוד במדבר אפריקני ענק ומופלא ביחד עם רוגע, שקט ונופים מדהימים במיוחד. המחיר, אגב, ממש סביר, החל מ-200 יורו לאדם ללילה, ויש גם חבילות נודדות שיעלו החל מ-500 יורו לשני לילות.

 

הודו למבוגרים ואוהלים מרווחים

 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בטיולים

האיים הסודיים ביוון שטרם גיליתם

כשאנחנו חושבים על יוון מיד עולים לראש האיים המוכרים והאהובים כמו קוס, מיקונוס, כרתים ורודוס, בחופשת בטן-גב...

לקריאת הכתבה
"ביום שיצאתי לפנסיה התחלתי לחיות ולטייל בעולם"

 

כשדן עזרא מכפר סבא, 74, יצא לפני חמש שנים לפנסיה מתפקידו כמנהל חברה בארצות הברית הוא הרים את הידיים למעלה...

לקריאת הכתבה
שיט מאורגן לאיסלנד: 7 סיבות לבקר באי הפראי

עם הוזלת מחירי הטיסה והרצון של חברות התעופה לחדש, נוספו מספר יעדים מעניינים ביותר למפת התיירות של...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה