טירמיסו
מה אפשר עוד לומר על הקינוח הזה, שגורם לכולם ללקק את השפתיים? רק שצריך לדעת להכין אותו
מערכת מוטק'ה
16/03/07

החומרים למלית
2 ביצים מס' 2 700 גרם סוכר 400 מ"ל שמנת מתוקה 12 גרם אינסטנט וניל 150 גרם גבינת נפוליאון 30% 1/2 כוס חלב 8 גרם ג'לטין 2 עוגות ספוג בקוטר 24 ס"מ ובעובי 1 ס"מ
החומרים לסירופ א'
כפית קפה 24 קארט כפית נס קפה כוס חלב 2 כפות ברנדי 3 כפות סוכר
החומרים לסירופ ב'
2 וחצי כוסות מים 1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה
[u]סירופ א'[/u] מרתיחים מים עם סוכר ומקררים. [u]סירופ ב'[/u] * מערבבים את כל החומרים עד להמסת הקפה, ומניחים בצד. * מניחים תחתית עוגת ספוג בתבנית 24 ס"מ. * יוצקים חצי מכמות סירופ א' לסירופ ב'. מערבבים קלות ומרטיבים את תחתית עוגת הספוג שבתבנית. * מקציפים 2 ביצים ו-70 גר' סוכר במשך 5 דקות במהירות גבוהה. * מערבבים בקערה 1/2 כוס חלב ו-8 גר' ג'לטין ומחממים במיקרוגל דקה וחצי עד 2 דקות. יוצקים לקערת המיקסר ומערבבים 15 שניות במהירות איטית. * מוסיפים לקערת המיקסר את הגבינה ורבע מכמות השמנת מתוקה. * מערבבים במהירות איטית במשך 2 דקות ומוסיפים את שאר השמנת מתוקה, הווניל-אינסטנט וחצי מכמות סירופ א'. * מערבבים במהירות בינונית מספר דקות ומווסתים למהירות איטית. * מוסיפים את קציפת הביצים ומערבבים עד קבלת תערובת הומוגנית. * יוצקים חלק מהבלילה לתבנית עם תחתית עוגת הספוג, מניחים מעל שכבת ספוג נוספת ויוצקים את יתרת הבלילה עד גובה התבנית. * מכניסים לקירור.
לקישוט
: ניתן לפזר קקאו ולהניח בישקוטים מסביב.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות