חזרה למגזין אוכל

טירמיסו

מה אפשר עוד לומר על הקינוח הזה, שגורם לכולם ללקק את השפתיים? רק שצריך לדעת להכין אותו
מערכת מוטק'ה 16/03/07
טירמיסו

החומרים למלית
2 ביצים מס' 2 700 גרם סוכר 400 מ"ל שמנת מתוקה 12 גרם אינסטנט וניל 150 גרם גבינת נפוליאון 30% 1/2 כוס חלב 8 גרם ג'לטין 2 עוגות ספוג בקוטר 24 ס"מ ובעובי 1 ס"מ
החומרים לסירופ א'
כפית קפה 24 קארט כפית נס קפה כוס חלב 2 כפות ברנדי 3 כפות סוכר
החומרים לסירופ ב'
2 וחצי כוסות מים 1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה
[u]סירופ א'[/u] מרתיחים מים עם סוכר ומקררים. [u]סירופ ב'[/u] * מערבבים את כל החומרים עד להמסת הקפה, ומניחים בצד. * מניחים תחתית עוגת ספוג בתבנית 24 ס"מ. * יוצקים חצי מכמות סירופ א' לסירופ ב'. מערבבים קלות ומרטיבים את תחתית עוגת הספוג שבתבנית. * מקציפים 2 ביצים ו-70 גר' סוכר במשך 5 דקות במהירות גבוהה. * מערבבים בקערה 1/2 כוס חלב ו-8 גר' ג'לטין ומחממים במיקרוגל דקה וחצי עד 2 דקות. יוצקים לקערת המיקסר ומערבבים 15 שניות במהירות איטית. * מוסיפים לקערת המיקסר את הגבינה ורבע מכמות השמנת מתוקה. * מערבבים במהירות איטית במשך 2 דקות ומוסיפים את שאר השמנת מתוקה, הווניל-אינסטנט וחצי מכמות סירופ א'. * מערבבים במהירות בינונית מספר דקות ומווסתים למהירות איטית. * מוסיפים את קציפת הביצים ומערבבים עד קבלת תערובת הומוגנית. * יוצקים חלק מהבלילה לתבנית עם תחתית עוגת הספוג, מניחים מעל שכבת ספוג נוספת ויוצקים את יתרת הבלילה עד גובה התבנית. * מכניסים לקירור.
לקישוט
: ניתן לפזר קקאו ולהניח בישקוטים מסביב.
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה