חזרה לטיולים

טסים לחו"ל, ומה עם הכלב?

האם לשלוח לפנסיון רגיל או לפנק בפנסיון ביתי, ואולי בכלל להזמין לו דוגסיטר צמוד? המדריך המלא לחיי כלב (שבעליו בחופשה)
עדי כץ 04/09/16
טסים לחו
פנסיון רגיל לא מתאים לכלבים קטנים ועדינים. צילום: Shutterstock

 

 

החגים עוד מעט כאן, ואם לא טסתם לנפוש באוגוסט, כנראה תעשו זאת באוקטובר. הכלב שלכם, שכבר תולה עיניים עגומות במזוודות הנארזות, לא נכלל בתכניות וצריך למצוא לו סידור. כזה שישתלבו בו תשומת לב ואהבה, אינטראקציה חברתית, פעילות גופנית, שמירה על הבריאות והאכלה מסודרת. במילים אחרות - כל מה שישאיר את הכלב במצב שבו עזבתם אותו, לא יהפוך את החופשה שלכם לסיוט שלו ויחסוך מכם חלק מייסורי המצפון.

  

לדברי הווטרינר ד"ר אייל נחמיאס, הפתרונות היום מגוונים מבעבר. "מעבר לפנסיונים הרגילים, עם תאים סגורים והרבה כלבים ביחד, אפשר למצוא היום הרבה פנסיונים ביתיים. לכלב זו סביבה דומה לזו שהוא רגיל ומכיר, עם ספות ומיטות, מוזיקה, מזגן, טלוויזיה וכמובן - בני הבית שנותנים תשומת לב וטיפול". 

 

עוד טרנד פופולרי לדברי ד"ר נחמיאס הוא הדוגסיטר. "בתל אביב רואים אותם הרבה, מטיילים עם המון כלבים ברצועות, הגרסה המודרנית לרועי צאן. לדוגסיטר יש מפתח של הדירה והוא מגיע שלוש פעמים ביום להאכיל ולהוציא את הכלב. יש גם דוגסיטרים שישנים בבית הבעלים, סידור שמתאים לכלבים שדורשים התייחסות מיוחדת או טיפול תרופתי".

 

ד"ר נחמיאס משתף, כי באופן אישי הוא משאיר את הכלבים שלו בבית כשהוא נוסע לחופשה, ודואג שיגיע אדם ארבע פעמים ביום, להאכיל את הכלבים ולהוציא אותם לטיול. היתרון: החברים על ארבע נשארים בסביבה הטבעית שלהם וגם שומרים על הבית. "בנוסף לאלה, יש מרפאות וטרינריות שמשכירות כלובי אשפוז, כסוג של פנסיון לתקופות קצרות", מוסיף ד"ר נחמיאס.

 

 

החלטתם על פנסיון? ותרו על טקס פרידה דרמטי

 [#middleBanner] 

בבחירת הסידור המתאים, יש לקחת בחשבון קודם כל את הכלב עצמו - גודלו, גילו, אופיו, הרגליו ומצבו הבריאותי. "לכלבים זעירים ולכלבים עדינים ומפונקים, פנסיון רגיל יכול להיות מאד בעייתי", אומר ד"ר נחמיאס. "הם יכולים להיכנס לסטרס כשהבעלים נעלמים, ופתאום הם מוצאים את עצמם עם המון כלבים זרים במכלאה צפופה ורועשת.

 

"בכל מקרה טוב לקבל המלצות על המקום ולהגיע לסיור מקדים, כדי לבדוק האם יש הקפדה על ניקיון, האם הכלבים נראים שמחים, לברר כמה פעמים ביום יוצאים לטיול ואיפה. אם בעל הפנסיון לא דורש פנקס חיסונים, אל תשאירו שם את הכלב - קל מאד להידבק במחלות".

 

איך מקלים על הכלב את הזמן בלעדיכם? ד"ר נחמיאס ממליץ להביא לפנסיון את האוכל שהכלב רגיל אליו, לצייד אותו בצעצועיו האהובים ובמיטה מהבית, ולהביא אותו למשכנו החדש כשהוא קצת עייף ולא מלא מרץ. אם אתם מאלה שנופלים על צווארו של הכלב בדמעות לפני פרידה, עשיתם טעות חינוכית. "זה צריך להיות קצר, ענייני ובלי דרמה", אומר ד"ר נחמיאס. "פשוט להשאיר את הכלב וללכת. טקסי פרידה בנוסח 'חלף עם הרוח' רק יוצרים חרדת נטישה".   

 

 

הדוגסיטרית: בדרך כלל ישנה עם הכלב במיטה

 

שומרת על כלבים, על חתולים, על תוכי - אפילו על תרנגולות כבר שמרה. דפנה טלמון, דוגסיטרית, וידיד על ארבע. צילום: דפנה טלמון

 

 

אם הכלב שלכם קשור במיוחד לבית, אינדיבידואליסט שמעריך פרטיות ושגרה קבועה, דוגסיטר הוא הפתרון שלכם. דפנה טלמון, צלמת תל אביבית וחובבת חיות, שעבדה בעבר בעמותת "תנו לחיות לחיות", משתכנת בבית הלקוח ושומרת על הכלב, על החתול, על התוכי או כל חיית מחמד אחרת. אפילו תרנגולות כבר היו בין לקוחותיה.

 

אחרי שכלבת הלברדור האהובה שלה, נינה, נפטרה מסרטן לפני כשנתיים, עזבה טלמון את דירתה השכורה וכיום היא גרה בעבודה. כלומר, בבתים של בעלי חיות מחמד הנמצאים בחופשה. "אני מגיעה לביקור מקדים כדי להכיר את הכלב ולקבל הנחיות, וביום המיועד  עוברת לגור בבית עם הכלב, בסביבה הטבעית שלו", היא מספרת איך זה עובד. "אם יש כמה בעלי חיים, לא צריך לתת אחד לסבתא ואחד לדודה. כולם נשארים ביחד בבית".

 

גם מדוגסיטר, שעלות שירותיו גבוהה מזו של פנסיון רגיל (טלמון מעדיפה לא להיכנס למספרים), לא מצופה כמובן שיישב עם הכלב מסביב לשעון. "אני אמנם נמצאת הרבה בבית אבל זה לא 24/7 כי אני גם עובדת כצלמת בחוץ. עם זאת, הכלב מקבל את כל הטיולים, הפינוקים, האוכל, התרופות והביקורים אצל הווטרינר, אם יש צורך. היתרון הכי גדול הוא שאני ישנה שם, והכלב בדרך כלל ישן איתי במיטה. כשנחה עלי הרוח, אני גם מצלמת אותו ועושה לו 'בוק'".

 

 

פנסיון ביתי: כאן גרים בכיף כל ההולכים על ארבע

 

הכלבים האורחים מצטרפים אל שתי החתולות ואל כלבת הבית. פנסיון ביתי סנוצ'י, צילום: קרן כץ

 

 

סביבה ביתית ומשפחתית לכלב, גם אם חדשה, קיימת בפנסיון הביתי. "פנסיון ביתי סנוצ'י" מארח עד שישה כלבים ביחד (אך לרוב לא יותר מארבעה) בדירת קרקע עם חצר בצפון הישן של תל אביב. הכלבים האורחים מצטרפים אל שתי חתולות, אל כלבת הבית סילי, בולדוגית צרפתית מעורבת, ועד לאחרונה גם לטריירית סנוצ'י, שהלכה לעולמה.   

 

"אי אפשר להשוות את התנאים כאן לפנסיון רגיל", אומרת קרן כץ, בעלת הפנסיון. "כאן הם בבית איתי ועם שני הילדים שלי וכל היום זה פוצי מוצי ופינוקים. אני עובדת בבית ונמצאת כאן רוב הזמן והם כמו הכלבים שלי. הם יכולים לרבוץ על הספות, נוסעים איתנו למקומות, יוצאים לטיול פעמיים ביום ובשאר הזמן מסתובבים בבית ובחצר".

 

ההתמודדות עם כלבים שזה עתה ננטשו על ידי בעליהם (במוחם הכלבי זה יכול להראות אפילו לנצח), לא תמיד קלה. "אחרי שהבעלים הולכים גם כלב שנראה קודם שמח יכול להפוך לחרדתי, לנבוח הרבה ולהפוך פחים", היא מספרת. "עם הזמן זה עובר, ובפעמים הבאות שהכלבים מגיעים הם מכירים אותנו ורגועים יותר".  

 

המחיר ליום לשהייה בפנסיון הביתי הוא 110 שקלים, וסידורי הלינה אינם קבועים ונתונים לבחירת האורח. "יש כאלה שמחונכים לא לקפוץ על מיטות וספות וישנים במיטת כלבים שהביאו להם מהבית. אלה שרגילים לישון עם הבעלים במיטה, ישנים במיטה איתי או עם הילדים".

 

 

כפר נופש לכלבים: כאן מקבלים קרטיב עוף מרענן

 

לכלבים מבוגרים מדי התנאים לא יתאימו מבחינה פיזית. פנסיון "חוות הדוד משה", צילום: באדיבות צוות החווה

 

 

כלבים גדולים ומפונקים קצת פחות, יכולים לבלות את חופשת בעליהם גם בפנסיון מהסוג המסורתי, כמו "חוות הדוד משה" בכפר טרומן, שמכונה "כפר נופש לכלבים". המחיר הוא 80-100 שקלים ליום בקיץ ובחגים, עם הנחות על שהייה ארוכה או על אירוח יותר מכלב אחד. "יש לנו ותק של 40 שנה", מספר דני אנגלברג, בעל החווה, "אני כבר דור שני כאן".

 

התנאים במקום הם לדבריו משופרים במיוחד, ולראייה הוא מספר על כלבה שברחה מבית בעליה במודיעין, אחרי שיצאה מהפנסיון, וגמעה 20 ק"מ כדי לחזור למשכנה האהוב אצל הדוד משה. "כל כלב משוכן ביחידה נפרדת, מרוחקת מהאחרות, בגודל של 72 מ"ר או 36 מ"ר, בהתאם לאופי ולגודל שלו. בכל יחידה יש חדר בגודל 3X3 מטרים, חצר פתוחה למשחקים ואזור לעשיית צרכים.

 

"הרבה פעמים אנחנו שמים כלבים בזוגות או בשלשות, כי חברה כלבית היא אחד הדברים הכי חשובים. שני כלבים מאותה משפחה ישוכנו ביחד, למרות שיש מקרים שהם פחות מסתדרים ואנחנו מוצאים לכל אחד מהם, בתיאום עם הבעלים, פרטנר יותר מתאים. יש לנו גם צוות שעובד כאן עד שעות הלילה ומגיע לכל כלב".

 

היתרון של פנסיון מהסוג הזה, לדברי אנגלברג, הוא הבטיחות המלאה מפני תקלות בריחה. "כלב יכול לברוח מאדם לא מוכר ולהיפצע. כאן יש השגחה מתמדת וכמובן גידור. כלב שלא מסתדר עם כלבים אחרים, גם לא יכול להיות בפנסיון ביתי".  

 

לפנסיון זה לא מתקבלים כלבים מבוגרים מדי, אלה שהתנאים לא יתאימו להם פיזית, אבל לעיתים מתארחים כאן כלבים עם בעיות רפואיות כרוניות כמו סוכרת, הזוכים לזריקות אינסולין פעמיים ביום. מזגן אין אמנם בתאים, אבל בימות הקיץ מחלקים לאורחים "קרטיב עוף" מרענן, עשוי מציר מרק עוף קפוא. כדי שגם הם ייהנו בזמן שאתם לוגמים שייק טרופי על החוף.

 

 

ואפשר גם לטוס לחו"ל עם הכלב

בואו לגלות איזה בעל חיים מתאים לכם

כלב (וחתול) ישמח לבב אנוש

כלב מזדקן: כך תטפלו בכלב המתבגר

איך לעזור לבעל חיים עם מוגבלות גופנית

בטוח בבית: עוד סיבה לגדל כלב

 

 

אוהבים בעלי חיים? הצטרפו לקהילת אוהבי חיות של מוטק'ה 

 

תגובות  2  אהבו 

היי, אני ואישתי מתכננים טיול מאורגן לתאילנד , האם יש אפשרות להסתובב עם הכלב ?  מדובר על כלב קטן, ניתן להסתובב איתו גם בתיק גב....
היי, אני ואישתי מתכננים טיול מאורגן לתאילנד , האם יש אפשרות להסתובב עם הכלב ? 

מדובר על כלב קטן, ניתן להסתובב איתו גם בתיק גב.
20/11/18
אחלה כתבה. אנחנו השארנו את הכלבה אצל אחותי כשנסענו לכפר נופש בהולנד למשפחות. עקרונית יכולנו לטוס איתה אבל חששנו מההרדמה לטיסה. אין צורך להעביר אותה את זה אם זה לא הכרחי. לינה ביער השחור זה היעד הבא של...
אחלה כתבה. אנחנו השארנו את הכלבה אצל אחותי כשנסענו לכפר נופש בהולנד למשפחות. עקרונית יכולנו לטוס איתה אבל חששנו מההרדמה לטיסה. אין צורך להעביר אותה את זה אם זה לא הכרחי. לינה ביער השחור זה היעד הבא שלנו ואולי ניקח אותה איתנו הפעם
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בטיולים

האיים הסודיים ביוון שטרם גיליתם

כשאנחנו חושבים על יוון מיד עולים לראש האיים המוכרים והאהובים כמו קוס, מיקונוס, כרתים ורודוס, בחופשת בטן-גב...

לקריאת הכתבה
"ביום שיצאתי לפנסיה התחלתי לחיות ולטייל בעולם"

 

כשדן עזרא מכפר סבא, 74, יצא לפני חמש שנים לפנסיה מתפקידו כמנהל חברה בארצות הברית הוא הרים את הידיים למעלה...

לקריאת הכתבה
שיט מאורגן לאיסלנד: 7 סיבות לבקר באי הפראי

עם הוזלת מחירי הטיסה והרצון של חברות התעופה לחדש, נוספו מספר יעדים מעניינים ביותר למפת התיירות של...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה