חזרה למגזין אוכל

טעימות ירושלמיות

הספר "אוטואוכל" מתעד את המסע הקולינרי שערך השף אסף גרניט בירושלים ואת המתכונים שהניב. קבלו מתכונים לקוגל ולסינייה
רעיה הנרי 28/05/14
טעימות ירושלמיות

סינייה. צילום: יעל אילן

 

בקיץ שעבר הוביל השף הירושלמי אסף גרניט ממסעדת מחניודה את מסע האוטואוכל. האוטואוכל היה מסעדה ניידת בתוך אוטו גלידה מצויד במטבח. כל יום ביקר האוטואוכל באזור אחר בעיר, וכל יום הגיע אורח אחר עם מתכון משלו, וכך זכו התושבים לטעימות גורמה במחיר מזנון.


החוויות הקולינריות, שמחת האכילה והאווירה המיוחדת של ירושלים תועדו לאחרונה בספר בהוצאת LunchBox, שאותו "בישל" גרניט ביחד עם איתי מאוטנר - "אוטואוכל - טעימה מירושלים". הספר מציג את המסע הקולינרי-חברתי-אמנותי הזה ברחובות ירושלים - כל אורח סיפר קצת על פינת החמד הירושלמית שלו ונתן מתכון תואם. הטקסט מפרי עטם של הילה אלפרט, אסף גברון והדיי עפאים, והצלמים הם יעל אילן, אסף עברון וטל שחר.


מצאתי בספר מתכונים למנות ירושלמיות קלאסיות כמו האורזשועית של עזורה או המוסקה של פינתי, וגם מדיאס של הזמרת יסמין לוי, עוף בטרגון עם ארטישוק ירושלמי ותפוחי אדמה של מישל קישקה, וגם הפתעות יצירתיות כמו הבריק הירושלמי הראשון של ג'קי לוי או תבשיל גאדו גאדו מבית אמה של דנה ויס. שמחה גדולה. מבין שלל המנות בחרנו בשתיים: קוגל ירושלמי של שפרה קורנפלד וסינייה של גל תורן, סולן להקת הרוק-פאנק מרסדס בנד.

 

לא רק לטבעונים

שמחה גדולה

רק מה שטעים

חגיגה מענגת של לחם

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

"סיר עם אוכל חם הוא אחד היסודות של בית"

כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...

לקריאת הכתבה
המתכונים הכי ישראלים של השף ישראל אהרוני

השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...

לקריאת הכתבה
לאכול בבית, להרגיש במסעדה

מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה