חזרה למגזין אוכל

ט"ו באב: מתוקים באווירה רומנטית

מבחר הצעות למעדנים מתוקים ומפנקים, וגם מתכון אחד למשקיענים, לכבוד חג האהבה שחל השבוע
אורית הראל 30/07/09
ט"ו באב: מתוקים באווירה רומנטית
אהבה ורומנטיקה הולכים טוב עם תופינים מתוקים ויין. יצרני ואופי המעדנים האלה נערכו גם השנה לט"ו באב שחל השבוע, עם מבחר הצעות ברוח רומנטית-מפנקת, במיוחד לחג. אז בין אם אתם רומנטיקנים לנצח או סתם חובבי מתוקים, הנה כמה מהפיתויים המוצעים השנה. רשת
רולדין
מציעה לאוהבים שהם גם אוהבי מתוק הנחה של 20 אחוזים על עוגות זוגיות בצורת לב. שתי עוגות כאלה יש לרולדין, האחת - עוגת לב טראפלס, שהיא עוגת שוקולד עסיסית עם גנאש שוקולד בלגי בציפוי קרם טראפלס שוקולד ואגוזי לוז, והשנייה - עוגת לב פרלינה, שזו עוגת מוס ג'אנדויה (שוקולד ואגוזי לוז) על בסיס טורט בהיר עם קרם באווריה וניל. במסגרת מבצע האהבה יימכרו העוגות ב-39.90 שקל במקום ב-49.90, ובנוסף יוכלו הרומנטיקנים במיוחד להוסיף על העוגה הקדשה אישית ולקחת אותה לאהוב/ה באריזה חגיגית ומהודרת. גם רשת
מקס ברנר
מציעה מארזים מפנקים, עתירי שוקולד ורומנטיקה לכבוד החג, וכל זה ב-15 אחוז הנחה. כך למשל, חבילת "רומנטיק דינר פונדו" מכילה סט שוקולד פונדו זוגי עם שברי שוקולד להכנתו ומרשמלו לטבילה, וכדורי שוקולד שחור ולבן עם פיסטוק וקוקוס במחיר 115 שקל. חבילת "רומנטיק דינר קלאסי", שמוצעת עכשיו ב-120 שקל, כוללת קופסה מאוירת ברוח רומנטית של תשעה פרלינים במילוי נוגט וטראפל, כדורי ופל קראנצ'י בציפוי נוגט חלב ואבקת שוקולד, פקאן סיני מסוכר בנוגט חלב ואבקת קקאו ושוקולד מריר מוקצף מגולגל באבקת קקאו כהה. ויש גם "אריזת ספא" ובה משחק אהבה של חמישה פרלינים, בקבוק 200 מ"ל של קאווה קודורניו קלאסיקו ברוט, קוביות תפוח מגולגלות בשוקולד וקינמון טחון וחלב גוף מועשר בחמאת קקאו בארומת וניל בורבון. המחיר המוזל: 136 שקל. גם מוצרים נוספים שמוגדרים "מוצרי אהבה" (שחלקם נכללים במארזים השונים) נמכרים עכשיו כל אחד לחוד ב-15 אחוז הנחה.



יקבי ברקן
משיקים לכבוד ט"ו באב מארז מיוחד ליינות ברקן רזרב, שעוצב כגופייה בידי נעמה קליגר, בוגרת מכון אבני, במסגרת לימודיה שם. הרעיון הוא שהמארז יחבר בין עולם היין לעולם האופנה, במין "בגד" שעוטף את הבקבוקים ויש לו גם תגים מעוצבים וחישוק מתכת שיכול לתפקד בהמשך (אחרי שיסיים את תפקידו במארז הבקבוקים) כמחזיק מפתחות. ועל כך נגיד שיפה עשו יקבי ברקן שיצרו משהו שפונה דווקא לנשים, שכן גם אנחנו חובבות יין ומשום מה רווחת עדיין בארצנו רתיעה של יצרני ומשווקי יין ואלכוהול מפנייה ישירה לנשים. מאפיית
לחמים
תמכור לכם בשמחה מבחר של מתוקים מרשימים שימתיקו את אווירת החג, כמו למשל עוגיות הבית בצורת לב, בגט זוגי וכיוצא באלה. מעבר לכך הם מציעים להשקיע עוד קצת ברומנטיקה ולהכין משהו מתוק, טעים ורב-רושם לאהוביכם, על פי המתכון של הקונדיטור אורי שפט שהם תורמים לחגיגת האהבה. מדובר בטארטלטים של פירות טריים, מתכון לכ-20 יחידות קטנות, אישיות ומושקעות, שהם עצמם מגדירים כמתכון השייך ל"מחלקת הרושם". אז תפעילו את המדפסת ואחר כך את הידיים (ובאמצע את הרגליים, להביא את המצרכים), ותשקיעו מאמץ באהבה. היא הרי לא באה בקלות, כידוע.



הבצק

מצרכים:
300 גרם קמח 200 גרם חמאה 100 גרם סוכר 1 ביצה (בינונית) 300 גרם שעועית (או חומוס) לאפייה עיוורת.
הכנה:
1. מערבבים את כל החומרים עד לאיחוד במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון בפולסים. 2. משטחים את גוש הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות. 3. משמנים תבניות טאטלטים (קוטר 6 ס"מ) במעט חמאה או שמן. מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ, מחוררים במזלג. מלבישים את התבניות בבצק המרודד ומהדקים. מרפדים כל תבנית ברדיד אלומיניום וממלאים בשעועית כדי שהבצק לא יתרומם. 4. מניחים שוב במקרר לכ-15 דקות, כדי שהבצק יצטנן שנית. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים את תחתיות הבצק 10 דקות לגוון זהוב ומצננים.
קרם פטיסייר (אפשר להכין יום קודם)

מצרכים:
250 מ"ל חלב 3% 80 גרם סוכר חצי מקל וניל 25 גרם קורנפלור 3 חלמונים 120 גרם שמנת מתוקה (חצי מכל).
הכנה:
1. בסיר קטן מביאים את החלב, כף סוכר וחצי מקל הווניל לסף רתיחה. 2. בקערה מערבבים יחד במטרפה את החלמונים, יתרת הסוכר וקורנפלור לתערובת חלקה. יוצקים בהדרגה רבע מהחלב לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. יוצקים את כל תערובת החלמונים חזרה לסיר החלב ומערבבים למרקם אחיד. 3. מחזירים את הסיר לאש ובוחשים ללא הפסקה, עד שהקרם מבעבע מעט ומסמיך. מעבירים לכלי גדול ושטוח, מצמידים לקרם ניילון נצמד ומניחים במקרר לקירור מוחלט.
הרכבת הטארטלטים
1. שוטפים ומייבשים 500 גרם פירות עונה טריים (פטל, ענבים, שזיפים, אוכמניות, תאנים, משמש). 2. מקציפים את השמנת (מרשימת מצרכי הקרם פטיסייר). טורפים את הפטיסייר לקרם חלק ומאחדים עם הקצפת היציבה. 3. מזליפים מהקרם לכל קלתית בצק. פורסים את הפירות ומסדרים על הקרם בכל קלתית. מזגגים את הפירות בריבת משמש חלקה מדוללת במעט מים, שמחממים מעט במיקרו. מצננים ונהנים.
עוד על מתכונים ואוכל:

טורטיות במגוון מילויים

מדריך חדש: מסע קולינרי

מתכון מצולם: פאי פירות טריים

מלבי שיכור - ברוטב פטל וגראנד מרנייר

בר לחם. בדיוק כמו שלחם צריך להיות
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה