חזרה למגזין אוכל

ט"ו בשבט במסעדות עמק יזרעאל ותרומתן לקהילה

מיטב המסעדות בעמק יזרעאל מציעות בשבוע ט"ו בשבט (20-26.1) ארוחות גורמה בהשראת החג, במחירים מיוחדים הנעים בין 77-99 ש"ח לאדם. המסעדות תתרומנה חלק מההכנסות לטובת חדר משחקים במחלקת הילדים של בית חולים "העמק" בעפולה וכ"כ התנדבו השפים לבשל מנות חג יחד עם הילדים המאושפזים במחלקה.
עדי יהלום 17/01/08
ט"ו בשבט במסעדות עמק יזרעאל ותרומתן לקהילה
[u]"שבוע טעמים בעמק[/u]" מתקיים זו השנה הרביעית ברציפות וייקחו בו חלק שמונה מהמסעדות המובחרות בעמק יזרעאל והאזור. השנה מציעות המסעדות תפריטי גורמה איכותיים הכוללים מנות מיוחדות בהשראת ט"ו בשבט. ארוחת הגורמה כוללת מנה ראשונה, שנייה, קינוח וכוס יין איכותי של יקבי כרמל. המסעדות המשתתפות ב"שבוע טעמים בעמק" הן: [u]שן-די[/u]: מסעדה אסייתית בנצרת עלית. מחלונותיה נשקף נופה היפה של נצרת העתיקה. בתפריט החג נתחי חזה עוף ברוטב פירות יבשים וירקות, סרטן כחול ושרימפס ברוטב צדפות, רצועות סינטה בירקות, אגוזי קשיו ועוד. [u]לה-פרנצ'סקה[/u]: מסעדה איטלקית באווירה ביתית בקריית טבעון, בה נאפים מדי יום לחמים ופיצות איטלקיות. המסעדה מציעה בין היתר "מיני פרנצ'סקה"- תערובת חסות ועלי סלט, בייקון ונקניקים, אגוזים, גבינה כחולה ופירות יבשים ברוטב וינגרט פסטו, ריזוטו פירות ים, רביולי סלק סגול במילוי אגוזים וגבינות ברוטב קרם בטטות ועוד. [u]רוסו:[/u] מסעדה המשלבת יוקרה עם אוירה כפרית נעימה ברמת-ישי. בתפריט מנות עשירות ממיטב מטבחי העולם כמו שוק אווז ברוטב יין, משמשים ושקדים, פילה מוסר ברוטב ג'ינג'ר ונענע, שרימפס, אווז ושום בחלב קוקוס ועוד.


[u]טנדוקה[/u]: מסעדת בשרים איכותית וכשרה, השוכנת בלב המושבה יוקנעם, בפתחה של שמורת יערות מנשה. מבנה המסעדה היה בעבר הסילו של המושבה, בו היו מאחסנים את תבואת חקלאי האזור. המסעדה מציעה תפריט מוקפד, המורכב מבשרים טריים המיושנים במקום עם תוספות המבוססות על ירקות משדות חקלאי עמק יזרעאל. ליד המסעדה גינה ארצישראלית פורחת ורחבת ידיים. [u]אל-תנור[/u]: ממוקמת בדרך להר יונה בנצרת-עלית עם תפריט עשיר במטעמים ערביים-ישראליים כמו סלט קישואים עם יוגורט, תבשיל עכוב, עופות ממולאים בפירות ועוד. [u]ללה[/u]: ביסטרו-בר איטלקי איכותי המציע מנות יומיות מיוחדות וקוקטיילים משתנים. הפסטות הינן תוצרת בית והמנות המוגשות מעוצבות להפליא כמו הכלים המפוסלים בהם מגישים אותן. [u]שיטים[/u]: מסעדת שף בקיבוץ בית-השיטה הממוקמת בתוך מבנה אשר שימש בעבר כחדר אוכל לילדי הקיבוץ והוסב למסעדה אינטימית, המציעה ארוחת אווירה לאור נרות. התפריט משלב טעמים צרפתיים וים-תיכוניים עם חומרי גלם עונתיים הגדלים באזור, חלקם אורגניים. במרכז המסעדה מסעדה נמצא טאבון עצים בו אופים לעיני האורחים לחמים, ירקות וגם חלק מהמנות הבשריות הסופגות את טעם העצים הטבעי. [u]סאקויה[/u]: מסעדת שף וטאפאס-בר ברמת-ישי הקרויה על שם עץ הסאקויה המפורסם גדול מימדים, הגדל במערב ארצות הברית. בתפריט מבחר עשיר של מנות טאפאס המוגשות בסגנון ספרדי, מנות דגים מיוחדות, פירות ים ובשרים ומנות ייחודיות לצמחוניים.


אתר עמותת התיירות של עמק יזרעאל
www.emek-tour.org.il
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה