חזרה לבריאות טובה

יום הדיכאון והחרדה: סקר ואירועים

סקר חדש מעלה כי תופעת החרדה שכיחה יותר בקרב מבוגרים וכי למעלה מעשרה אחוזים מהישראלים נטלו או שקלו ליטול תרופות לטיפול בחרדה בשנה האחרונה. וגם: אירועי היום הבינלאומי להתמודדות עם דיכאון וחרדה
אלה הר-נוי 03/11/10
יום הדיכאון והחרדה: סקר ואירועים
סובלים מחרדה? אתם לא לבד. למעלה מעשרה אחוזים מהישראלים נטלו או שקלו ליטול תרופות לטיפול בחרדה בשנה האחרונה. כך עולה מסקר חדש שנערך לכבוד היום הבינלאומי להתמודדות עם דיכאון וחרדה שמצוין היום (ה'). על פי הסקר, 8.6 אחוזים מהישראלים נטלו בשנה האחרונה תרופות לטיפול בחרדה ובפחדים ועוד 2.4 אחוזים שקלו ליטול תרופות במהלך השנה החולפת. עוד עולה מנתוני הסקר כי תופעת החרדה שכיחה יותר בקרב מבוגרים. 14.6 אחוז מהישראלים מעל גיל 55 השיבו כי נטלו תרופות לטיפול בחרדה בשנה האחרונה לעומת שמונה אחוזים בגילים 35-54 ו-ארבעה אחוזים בקרב הצעירים בגילי 18-34. בסקר נמצא גם הבדל מובהק בין חילונים לדתיים. 11 אחוז מהחילונים ו-8.4 אחוזים מהמסורתיים השיבו כי נטלו תרופות נגד חרדה בשנה האחרונה, זאת לעומת 2.1 אחוזים בלבד בקרב הדתיים והחרדים. מהנתונים על שכיחות נטילת התרופות עולה כי מדובר בגידול משמעותי בשיעור האנשים הסובלים מחרדה בהשוואה לנתוני הלמ"ס מ-2005, שדיווחו על 7.8 אחוזים מהאוכלוסייה שחוו לפחות הפרעת חרדה או הפרעת רגש אחת בשנה האחרונה. "תוצאות אלה מוכרות לנו מהשטח", אומר הפסיכיאטר ד"ר משה סטולר. "העלייה בתופעות הדיכאון והחרדה היא בין השאר חלק מהמחיר שמשלמים על הקדמה וההתייעלות, הדורשות מכולנו לתת יותר מעצמנו במרוץ אחרי הפרנסה והממון על חשבון תחומי חברה, משפחה, ופנאי לצד החלשות של מסגרות תומכות כגון משפחה, דת, ערכים וכדומה".


הסקר בחן גם את רמת החרדות והפחדים בקרב ילדים בישראל. בסקר נשאלו הורים לילדים בגילי 6 עד 12 באיזו מידה כל אחד מהדברים הבאים מתאר את התנהגותו של הילד שלו בחצי שנה האחרונה: "דאגן, נראה מודאג", "יש לו הרבה פחדים, קל להפחיד אותו", "הילד נמנע ממצבים או מפעולות בגלל פחד". 12.3 אחוז מההורים השיבו כי הילד דאגן במידה רבה או במידה רבה מאוד, 11.8 אחוז השיבו שיש לילדם פחדים במידה רבה או במידה רבה מאוד ו-8.7 אחוזים השיבו כי הילד נמנע ממצבים בגלל פחד במידה רבה או במידה רבה מאוד. נתונים אלה אינם שונים מהותית מהיקף התופעה בארצות אחרות. הסטטיסטיקה העולמית מדווחת על 12-20 אחוזים של ילדים חרדים באוכלוסייה. "נתוני הסקר מלמדים כי השפעה של הפסיכולוגיה של החרדה והדיכאון שכיחה בקרב רוב שכבות האוכלוסייה כמעט כמו שפעת", אומרת תמי עישר פסיכותרפיסטית ממכון פסגות. "ההבדל הוא ששפעת חולפת מעצמה, ואילו חרדה ודיכאון לרוב לא. לכן אם לאחרונה אתה או מישהו בסביבתך מתחיל לסבול מדאגות ומפחדים שאינם מרפים לפחות שבועיים, כמו לדוגמה דאגות ממחלה מסוכנת, פחד מקהל, מתאונות, תחושות של אימה משתקת או מצוקות גופניות שמקורן בחרדה, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע". הסקר נערך על-ידי מכון גיאוקרטוגרפיה, המרכז ללמודים אקדמיים ומכון פסגות ובחסות חברת דקסל פארמה ואתר e-med לכבוד יום המודעות. אירועי יום ההתמודדות עם דיכאון וחרדה יצוינו היום בסינמטק תל אביב והם מיועדים לקהל המקצועי ולקהל הרחב. יתקיימו הרצאות של מומחים בתחום הדיכאון והחרדה ויינתנו ייעוצים אישים ללא תשלום וייעוץ טלפוני בקו החם. גם באתר "כמוני" יש עם מי לדבר. היום, בין השעות 20:00-23:00, יקיים האתר דיון פתוח בנושאי דיכאון וחרדה, בהנחייתם של אורית יוגב ויעקב ברמץ מנהלי קהילת "דיכאון וחרדה". ניתן להשתתף בדיון בקבוצת "על הפנים ועל כל פנים" שהוקמה לנושא.
לקבוצת הדיון:

לחצו כאן.

עוד על דיכאון וחרדה:

דיכאון וחרדה: להתחיל להתעמל, להפסיק לעשן

האם דיכאון מעלה את הסיכון לדמנציה?

דיכאון וחרדה: טיפול נפשי באמצעות האינטרנט

ער"ן: מישהו מקשיב לכם

דיכאון וחרדה: יש מה לעשות

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום דיכאון וחרדה
עוד כתבות בריאות באתר
כמוני
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?

בשיתוףOptiStore

זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...

לקריאת הכתבה
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל

בשיתוף MediWho

אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...

לקריאת הכתבה
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי

 

מוגש מטעם Peace Naturals

 

בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה