יום העצמאות: חגיגה של בשרים
בשר ליום העצמאות, סלטים שמתאימים לו, תבלינים לבשר, מכשירים לצליית בשר ולקינוח - קטיף פטל
אורית הראל
25/04/09

עצמאות על האש.
יום העצמאות נהפך זה מכבר גם לחג המנגל, על האש וברבקיו, תלוי באיזה סגנון אתם מתייחסים לבשר שלכם. כך או כך, דומה שחברות רבות בענף המזון מוצאות בחג הזה סיבה טובה להוציא לשוק מוצרים חדשים ו/או מיוחדים ו/או במהדורות מוגבלות, לארוחות של בשר צלוי על אש פתוחה. כך, למשל, תשלובת זוגלובק השיקה לקראת החג שני מוצרי בשר שעשויים ממאה אחוז נתחי בקר מובחר במהדורה מוגבלת: גרנדבורגר זהב וקבב זהב. הגרנדבורגר הוא המבורגר במשקל 175 גרם (לדברי החברה, המשקל הגבוה ביותר ליחידה בשוק מוצרי הבשר-על-האש המוכנים), שיצרניו מבטיחים כי יש לו טעם של המבורגר מסעדה עסיסי, והוא מגיע באריזות של שלוש יחידות, 525 גרם בסך הכול במחיר 29.90 שקל. קבב הזהב הוא קבב מתובל בעדינות שיצרניו מבטיחים עסיסיות, המגיע באריזה בת שמונה יחידות ובמחיר 22.99 שקל. הדיאטנית ליאורה חוברה שמשמשת יועצת תזונה לתשלובת זוגלובק, מזכירה במעמד מנגלים חגיגי זה, מספר עצות חשובות לצולים בשמחה: שכדאי לבחור רשת בעלת ציפוי איכותי למנגל, כדי שהשומן יטפטף ולא ידבק אליה - זה יותר נקי ובריא, שעדיף מנגל על גז או על חשמל, שחשוב מאוד להשתמש רק בבשר מופשר לחלוטין ושרצוי להשרות אותו קודם במשרה (מרינדה) לפי הטעם (ואל תוסיפו לו שמן - זה מיותר).
מפה בשרית.
אניני בשר החפצים לרכוש בשר טרי ואף מיוחד למנגל העצמאות שלהם, מוזמנים לעיין ברשימת 31 חנויות בשר ואטליזים מומלצים ומדורגים מכל רחבי הארץ המופיעים באתר מפה, שייפתח בערב יום העצמאות ובחג לגלישה חופשית. לאתר שיטת דירוג ובחינה המבוססת על בדיקה של חברי המערכת המומחים ו/או גולשים שביקרו במקום, ואפשר למצוא בו דירוג בשיטת הניקוד, סקירות והסברים של מומחי האתר על טיב הבשר, על אופי המקום והשירות וכיוצא באלה. אפשר גם לשלוף מפות שידריכו את המטיילים שבחרו אזור טיול ליום המנגל, ולפיהן להגיע לאטליזים ולחנויות בשר באזור הנבחר, שחלקם גם מתפקדים כמסעדות, אם לא בא לכם ממש למנגל בעצמכם.

www.mapa.co.il/meat
טעם וריח.
אם דיברנו על בשר על האש, ברור שזה כולל תיבול, ולפיכך מציעה חברת התבלינים פרג תבלינים מיוחדים לתיבול בשר שעומד להיצלות על האש: תבלין סטייק שהוא תערובת של כמון, פפריקה, שום, מלח ופלפל אנגלי - 120 גרם במחיר 9.99 שקל, שמתאים לסטייקים שבשמו וגם לכנפיים, לשיפודים, לקבב, להמבורגר ולצלעות טלה וכבש, ותבלין שווארמה שהוא תערובת של כמון, פפריקה, שום, מלח, פלפל אנגלי, כורכום ואגוז מוסקט - 120 גרם במחיר 9.99 שקל, ובנוסף לשווארמה הוא מתאים גם למעורב ירושלמי, לפרגיות, לכנפיים ולחזה עוף מוקפץ. את התבלינים אפשר להשיג בחנויות המפעל של פרג, בסניפים שונים של מגה ברחבי הארץ ובשפע שוק בבני ברק.
גרסה ביתית.
למי שאוהבים לצלות בחברותא, אבל לא ממש אוהבים את כל ההיסחבות עם ציוד לחיק טבע (שבחגים בדרך כלל גם הומה יותר אדם מטבע), מציעה-מזכירה חברת שריג טופ סטנדרט, יבואנית מכשירי החשמל של מורפי ריצ'רדס, את מכשיר הרקלט החשמלי שעליו אפשר לצלות בשר (ועוד דברים) תוך ישיבה נינוחה סביב שולחן (ואם צריך, גם תחת משב מזגן). מדובר במכשיר חשמלי שיש לו פלטת שיש לבישול ולצלייה איטיים (מתאימה גם לחימום), פלטת גריל עם ציפוי שמונע הידבקות ושמונה מגשיות אישיות להכנת תוספות. הרקלט במקורו הוא המצאה שוויצרית, פלטת צלייה שבמקורה הייתה עשויה ברזל ובגרסתה השוויצרית ההיא צולים עליה נתחי גבינה מיוחדת (שנקראת גם היא רקלט). אבל המקור כבר עבר שינויים והרחבות (לבשר, למשל) גם במולדתו, אז אין שום סיבה לא להעניק לו גם גרסת מנגל ביתי מקומית. את המכשיר ניתן להשיג ברשתות השיווק והחשמל השונות ובחנויות מובחרות ומחירו 399 שקל.
עם תוספות.
לטובת אלה שאוהבים את הבשר עם תוספות ולטובת אלה שאוהבים בעיקר, או רק, את התוספות, השיקה חברת שטראוס מהדורה מוגבלת של סלטים חדשים בסדרת "אחלה" לרגל החג: סלט טחינה, פלפלים ושום, סלט קולסלאו (כרוז וגזר במיונז) וסלט חומוס עם שום (שיני שום אפויות). כל הסלטים הללו נמכרים באריזות של 500 גרם ובמחיר 16.49 שקל.

קטיף עצמאות.
ביום העצמאות (29.4) אפשר יהיה לקטוף, לטעום ולקחת הביתה זנים של פטל שחור ותותי עץ מתוקים במשק של משפחת ז"ק במושב שדה יעקב שבעמק יזרעאל. המבקרים-קוטפים ישלמו דמי כניסה, יצטיידו בסלסילות קש ובסלסילות לפרי, יקטפו, יאכלו וביציאה ישקלו את הקטיף שהם רוצים לקחת הביתה וישלמו בעבורו. ביום העצמאות אפשר יהיה לקטוף ולנשנש בין השעות 09:00-19:00. מחוויית קטיף הפרי אפשר יהיה להמשיך וליהנות גם בחודשים מאי-יוני, בימים א'-ו' (בימים א'-ה' בשעות 14:00-19:00, ביום ו' 09:00-18:00, בשבתות וחגים סגור). מחיר למבוגר: 20 שקל, מחיר לילד: 15 שקל.
עוד על אוכל ומתכונים:
ספר בישול: מימונה כל השנה
ספר חדש: עוגת השבוע
מרנג שקדים וקציפת לימון ברוטב פירות יער
ביקורת ספר: המטבח הבריא של על השולחן
מתכון מצולם: פאי פירות טריים
ארוחה צמחונית טעימה ובריאה
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות