יופי על קצות האצבעות

אסי ווינגרטן, מייסדת ענקית הלקים הנחשבת "א?סי", הסבירה באחד הראיונות איתה שחלק מחיבתה הבלתי נגמרת לעיסוק בלק ובטיפוח הציפורניים טמון בעובדה שמדובר בהנאה קוסמטית קטנה ולא יקרה, ודאי בהשוואה לתכשירי טיפוח אחרים, שלא לדבר על שלל פרוצדורות וטיפולים. תודו שיש משהו בדבריה, בעיקר בשנים האחרונות, שבהן צצו בקניונים רבים דוכני אקספרס לטיפוח ציפורניים שאפשר לעצור בהם על הדרך ושלל מכונים כאלה ואחרים שמציעים גם הם שירותים מהירים בערים השונות, שלא לדבר על מכוני הציפורניים והמניקוריסטיות-פדיקוריסטיות העצמאיות והוותיקות. תמורת 30-50 שקל, תלוי איפה, מקבלים טיפול מהיר הכולל שיוף זריז ומריחת לק במספר שכבות. מניקור מלא, כולל ניקוי וטיפול בעור מסביב לציפורניים, ייקח קצת יותר זמן ויעלה קצת יותר - 55-80 שקלים בממוצע, וגם זה תלוי איפה ואצל מי. ואפשר כמובן גם לבד בבית.
"הבדלי המחירים בין לקים שונים נובעים קודם כל מהשם, מהמותג. ומהאיכות," אומרת ויקטוריה בן עזרי, ממכון היופי והאסתטיקה "ויקטוריה" בגבעתיים, שעוסקת כבר שש שנים במקצוע. "אחר כך מה שחשוב זה המרקם - שלא יהיה סמיך מדי ולא נוזלי מדי. ואחר כך המרכיבים". לק הוא חלק מתעשיית האופנה וגם בו יש טרנדים. "החברות הכי פופולריות היום הן 'לקה', 'א?סי', 'OPI' וגם 'שיק', שהוא לק פשוט, זול וטוב", היא אומרת.
לצד יצרניות המתמחות אך ורק בלק, ישנן חברות קוסמטיקה גדולות שלק הוא רק אחד משלל מוצריהן (רבלון או לוריאל, למשל), ויש גם חברות אופנה שמשלימות בסדרת לקים, בדרך כלל מוגבלת, לוק עונתי שהן משווקות.
ממש כמו שבביגוד ישנה השמלה השחורה הקטנה והנצחית (בשינויים קלים), כך באגף הלק ישנם גוונים קלאסיים על-זמניים (גם אם בעשרות תת-גוונים) - אדום, ורוד ושקוף. לצדם יש צבעים עונתיים, כאלה שפופולריים יותר בחורף או בקיץ, ויש הייחודיים הטרנדיים. בן עזרי מונה את הגוונים הכהים - חציל, בורדו, יין וגם שחור כצבעי חורף אהודים, לעומת ורודים למיניהם, משפחות המסטיק-פוקסיה, כתומים ובהירים למיניהם כמו פרנץ', שפופולריים יותר בקיץ. החורף הזה, היא אומרת, הולכים חזק גווני האפור, הירוק והכחול כהה.
שלוש טכניקות מרכזיות נפוצות במחוזותינו להתקשטות בלק:
הראשונה, מריחת לק על הציפורן הטבעית, עם או בלי מניקור. השיטה הכי פשוטה וקלה, שכל אחת יכולה לעשות לבד, אם כי כל מי שנעזרה בשירותיה של מניקוריסטית מקצועית יודעת שיש הבדלים. לצד הניסיון, הטכניקה והיד היציבה של המקצוענית, יש לה גם כמה עזרים טקטיים שאין או לא מקפידים עליהם בבית, כמו שכבת בסיס מתחת ללק ומייבש מקצועי שאינו משווק בחנויות רגילות שנמרח מעל. יתרונות: קל, אפשר לבד בבית, הכי זול, בעיקר בעבודה עצמית. חסרונות: מתקלף או נפגם מבלאי שוטף בתוך כשבוע. טיפ של ויקי למורחות לבד: לא לשחק עם המברשת יותר מדי. גם אם השכבה הראשונה לא יצאה מושלמת אל תחזרו - שכבה שנייה תכסה הכול.
השיטה השנייה, החדשה והצוברת פופולריות באחרונה היא לק ג'ל. גם הוא נועד לשימוש על ציפורן טבעית, אבל אי אפשר למרוח לבד בבית. רק מקצועניות יכולות, כי תהליך המריחה שלו (השכבות השונות) דורש שימוש במנורת אולטרה-סגול או לד (תלוי ביצרן) ולבסוף הברקת הג'ל המוגמר בחומר מיוחד, סילר. גם לא ניתן להסירו במסיר רגיל, אלא רק בהמסה (קצרה). היתרון הכי גדול של הלק הזה - שהוא באמת (ידע אישי) מחזיק מעמד כשלושה שבועות בלי להיפגם. המחיר יקר יותר ממניקור בלק רגיל: מכ-130 שקל וצפונה. יתרונות: מחזיק מעמד יפה כשלושה שבועות, יוצאים מהטיפול בציפורניים יבשות לחלוטין ולא צריך להיזהר שעות. חסרונות: אי אפשר לעשות לבד, יקר יותר, עם הזמן וגדילת הציפורן מתגלה רווח נטול לק בשורש שלה וזה עלול לבאס (אפשר לכסות בלק רגיל).
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
שיטה שלישית, לחובבות ציפורניים שהטבע לא חנן אותן בתחום הזה (בעלות ציפורניים חלשות) היא הבנייה. כאן מצמידים ציפורן מלאכותית לטבעית והרעיון, כפי שמסבירה בן עזרי, הוא שבמשך הזמן הטבעית תגדל ותחליף בהדרגה את המלאכותית. הציפורן המלאכותית מודבקת לטבעית, ואת הרווחים שנוצרים עם הזמן ועם צמיחת הציפורן ממלאים באבקה מיוחדת (להלן: מילוי), ואת הציפורן המלאכותית משייפים לפי הצורך. את הציפורן הבנויה צובעים בלק רגיל, שמחזיק מעמד יפה שבועיים-פלוס (פחות בשלישי). בעלת בנייה תידרש כל שלושה שבועות בערך לתחזוקת מילוי (ולמריחת לק מחדש). פרידה מהבנייה (גם כשרוב הציפורן כבר טבעית יש עליה מילוי) מצריכה תהליך המסה, שאורך כשעה. מאותו רגע, לוקח לציפורן טבעית כחצי שנה להתאושש ולהשתקם (להתחזק וכן הלאה). מחיר בנייה כ-200 שקל בממוצע, ומילוי - כמחצית. יתרונות: ללכת עם - גם אם את ממש בלי. חסרונות: תמיד יש חומר לא טבעי על הציפורן, תחזוקה כובלת, לא זול.
ולמי שלא די לה בכל הצבעים והגוונים, יש גם קישוטים. הפופולריים ביותר הם חותמות - טכניקה שבה מטביעים בחותמת ובעזרת דוגמה של שבלונה הדפסים קישוטיים על הציפורן. אפשר גם לקשט בציור בגוון לק אחר על שכבת הלק (באדיבות המקצועניות) ואפשר להדביק אבני קישוט (בדבק ציפורניים). ילדות אוהבות להדביק מדבקות ומשקיעניות ילכו להתקין קישוטי אקריל, שאותם בונים (קצת דומה לבנייה) על הציפורן, ואלה הקישוטים שבולטים מעליה. ומי שרוצה לבלוט אבל בקטנה, מוזמנת לצבוע אצבע אחת בגוון שונה מהשאר.
הוזמנתם לדייט, איזו התרגשות. בין אם אתם בחיפושים אחר זוגיות בפרק ב' ובין אם מדובר בדייט מזדמן לאחר שנים...
שלחתם קורות חיים, עברתם ראיון טלפוני ואולי אפילו שניים, והנה זה מגיע. ראיון עבודה....
פיליפ דומאס מצרפת היה בן 60 כשחתם על חוזה הדוגמנות הראשון שלו. הוא עבד בתחום הפרסום והקולנוע, וכשיצא לפרישה...