חזרה למגזין אוכל

יוצאים מהשגרה: פסטה עם הפתעה

שף שגב משה מציע פסטה עם ירוקים וגבינה כחולה, שף איתי אנגל מציע לינגווי עם זוקיני דג ויש עוד הפתעות טעימות
מאת לין לוי 17/06/18
יוצאים מהשגרה: פסטה עם הפתעה
רביולי תירס וביצה עלומה של צילום יחצ

 

 

 

 

נדמה כי כבר אי אפשר להפתיע אותנו עם פסטה כי מדובר במנה המוכרת מחיי היום יום של כולנו. טרייה או יבשה, ממולאת או עם רוטב, פסטה היא כנראה המנה הנפוצה והאהובה בעולם. במתכונים שלפניכם מצפה לכם הפתעה כי הם משלבים בין פסטה לגבינה כחולה, למשל, במקום הפרמזן המסורתי וגם כשמדובר ברביולי, מצאנו מתכון לכזה עם מילוי רביולי עם תירס במקום הבטטה והגבינות בדרך כלל. וזה לא הכל: יש גם שילוב של ביצה עלומה במנת הרביולי שיוצר מנת פסטה שלא פוגשים כל יום.

 

פסטה עם ירוקים וגבינה כחולה של השף שגב משה

 

פסטה עם עלים ירוקים וגבינה כחולה. צילום: עידן ירדני

 

מצרכים (2-4 מנות):

4 עלי לזניה טרייה או 1 חבילה של פסטה פטוצ'יני

 

לרוטב:

4 כפות שמן זית

2 זוקיני צהוב או 2 קישואים קטנים, קצוצים לקוביות קטנות

2 שיני שום פרוסות

1 כוס עלי תרד טריים

1 כוס פרחי ברוקולי שבושלו במים רותחים 3 דקות

500 מ"ל שמנת מתוקה

3 כפות יין לבן מתוק

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל לבן טחון

2 גבעולי בזיליקום טריים

1 גבעול טימין

50 גרם רוקפור או כל גבינה כחולה שאוהבים

קורט אגוז מוסקט

חומץ בלסמי מצומצם

 

להגשה:

חופן אגוזי לוז קלויים ומרוסקים במעבד מזון (כוס חד פעמית מלאה)

עלים ירוקים  - עירית קצוצה, בצל ירוק, מיקרו גרינס

30 גרם גבינת רוקפור

 

ההכנה:

 

מבשלים את עלי הפסטה או הפטוצ'יני במים רותחים ומומלחים 7 דקות. מחממים בסיר שמן זית ומטגנים בו קוביות זוקיני, שום וטימין. מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הברוקולי והגבינה, מערבבים עוד 4-5 דקות ומוסיפים את עלי התרד והמוסקט. מעבירים את דפי הפסטה לתוך סיר הרוטב. מערבבים היטב ומעבירים לצלחות הגשה. מפזרים מעט אגוזי לוז וחומץ בלסמי מצומצם ומגישים.

 

לינגוויני זוקיני ודג של השף איתי שפיגל, קפה ביגה

 

  לינגוויני זוקיני ודג. צילום: דן פרץ

מצרכים:

4 כפות שמן זית

שן שום

100 גרם עגבניות קצוצות

50 מ"ל יין לבן

80 מ"ל ציר ירקות

2 קוביות חמאה

80 גרם רצועות זוקיני

חבילת לינגוויני

פילה דג לברק

 

ההכנה:

מחממים שמן זית על מחבת ומוסיפים שן שום פרוסה ואת העגבניות הקצוצות. מתבלים במלח, פלפל לפי הטעם ומבשלים דקה. מוסיפים יין לבן, ומצמצמים במשך 2 דקות. מוסיפים ציר ירקות ומוסיפים את קוביות החמאה על מנת להסמיך את הרוטב. מוסיפים את רצועות הזוקיני. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. במקביל צולים את פילה הדג (קודם הצד של העור) על המחבת. מניחים על הצלחת את הפסטה, מוסיפים את הרוטב ומעל את פרוסת הדג ומגישים

 

 

רביולי תירס עם ביצה עלומה ואספרגוס של השף דורון ישועה ממסעדת פיאטו

 

  רביולי תירס וביצה עלומה. צילום: יחצ

 

מצרכים לבצק פסטה:

700 גרם קמח דורום לפסטה

300 גרם קמח לבן

385 גרם חלמונים

260 גרם ביצים

30 מ"ל שמן זית

40 גרם מלח

 

מצרכים למילוי:

1 קילוגרם גרעיני תירס טרי

1 ליטר שמנת מתוקה

65 גרם סוכר

250 גרם קמח פולנטה

1 ליטר חלב

1/4 כפית שום כתוש

1/4 כף מלח

קורט אגוז מוסקט טחון

250 גרם גבינת ריקוטה

200 גרם גבינת מסקרפונה

70 גרם גבינת פרמזן

מצרכים לרוטב:

100 גרם חמאה

כמה עלי מרווה

חצי כוס יין לבן

3-4 אספרגוס לכל מנה

ביצה אחת לכל מנה

4 כפות חומץ טבעי

 

ההכנה:

 הפסטה:

מכינים את הפסטה: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון, ונותנים לו לעבוד עד לקבלת מרקם פירורי של הבצק. מוציאים לשולחן עבודה מעט מקומח ומעבדים בידיים עד לקבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה לפני עבודה לפחות לשעתיים.

המילוי:

מבשלים את התירס לריכוך מלא ולצמצום השמנת ביחד עם הסוכר. טוחנים במעבד מזון או במוט ריסוק, לקבלת מחית כמה שיותר חלקה, ומסננים לניקוי קליפות התירס. מרתיחים בסיר את החלב עם שום מלח ואגוז מוסט. ברתיחה מנמיכים את האש לאש נמוכה ומתחילים להוסיף את הקמח פולנטה תוך כדי ערבוב במטרפה עד להסמכה ובישול מלא של הקמח מחברים את התירס ואת תערובת הקמח פולנטה, טוחנים הכל בבלנדר או במוט ריסוק ומקררים במקרר. מערבבים למסה אחידה תערובת תירס שהתקררה יחד עם שלושת הגבינות ומעבירים את התערובת לשק זילוף.

 הרביולי:

מרדדים במכונת פסטה את הבצק לעובי הרצוי, חותכים לצורה הרצויה, ומזלפים על יריעות הבצק מהמילוי המוכן. מקפלים את יריעות הבצק לצורה הרצויה ומדביקים את השוליים עם מעט מים בעזרת מברשת. מבשלים 2-3 דק, או עד שהרביולי צפים על פני המים.

הרכבת המנה:

במקביל לבישול הרביולי, ממיסים במחבת על אש נמוכה מעט חמאה ושני עלי מרווה. מוסיפים כחצי כוס יין לבן, קורט מלח, ועוד כף חמאה להסמכת הרוטב. כאשר הרביולי צפים על פני המים, מוציאים אותם למחבת עם הרוטב. הביצה העלומה והאספרגוס מרתיחים בסיר 2 ליטר מים עם 4 כפות חומץ. כאשר המים רותחים מנמיכים את האש ושוברים פנימה ביצה. כאשר חלבון הביצה עוטף את החלמון ומתקרש הביצה העלומה מוכנה. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על הרביולי. קוטמים לאספרגוס את השורש התחתון, וחולטים כ 30 שניות בתוך סיר עם מים רותחים. מרימים בעזרת כף מחוררת או מלקחיים ומניחים ליד הרביולי על הצלחת.

 

 

פסטה עם ירוקים וגבינה כחולה של השף שגב משה

 

פסטה עם עלים ירוקים וגבינה כחולה. צילום: עידן ירדני

 

מצרכים (2-4 מנות):

4 עלי לזניה טרייה או 1 חבילה של פסטה פטוצ'יני

 

לרוטב:

4 כפות שמן זית

2 זוקיני צהוב או 2 קישואים קטנים, קצוצים לקוביות קטנות

2 שיני שום פרוסות

1 כוס עלי תרד טריים

1 כוס פרחי ברוקולי שבושלו במים רותחים 3 דקות

500 מ"ל שמנת מתוקה

3 כפות יין לבן מתוק

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל לבן טחון

2 גבעולי בזיליקום טריים

1 גבעול טימין

50 גרם רוקפור או כל גבינה כחולה שאוהבים

קורט אגוז מוסקט

חומץ בלסמי מצומצם

 

להגשה:

חופן אגוזי לוז קלויים ומרוסקים במעבד מזון (כוס חד פעמית מלאה)ץ

עלים ירוקים  - עירית קצוצה, בצל ירוק, מיקרו גרינס

30 גרם גבינת רוקפור

 

ההכנה:

מבשלים את עלי הפסטה או הפטוצ'יני במים רותחים ומומלחים 7 דקות. מחממים בסיר שמן זית ומטגנים בו קוביות זוקיני, שום וטימין. מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הברוקולי והגבינה, מערבבים עוד 4-5 דקות ומוסיפים את עלי התרד והמוסקט. מעבירים את דפי הפסטה לתוך סיר הרוטב. מערבבים היטב ומעבירים לצלחות הגשה. מפזרים מעט אגוזי לוז וחומץ בלסמי מצומצם ומגישים.

 

 

 

 סלטי קיץ מרעננים

 קוקטיילים כמו במסעדה

מתכונים עם דובדבנים

סלט, מאפינס, קיש ובראוניז

מתכון לפילה דניס ופסטה שחורה

בריא אש: כל הסיבות לאכול חריף

אביב הגיע: מתכון נפלא לפילה דג

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

0  תגובות 0 אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

קינוחים לאוהבים
ט"ו באב הבא עלינו לטובה וחל היום (חמישי) הוא הזדמנות מצוינת להכין קינוח מתוק יחד – פעולה רומנטית כשלעצמה גם...
לקריאת הכתבה
ארוחה בקלי קלות: 6 מתכונים מהירים
לקיץ יש הרבה יתרונות, אבל אם יש משהו אחד שפחות מתאים בעונה הזו הוא לעמוד במטבח. חם מדי, גם כשהמזגן פועל...
לקריאת הכתבה
ארטיק, סורבה או גרניטה: כך תכינו בבית
מקפא או גרניטה, ארטיק או סורבה - לא משנה איך תקראו להם, הם יעזרו לנו לעבור בשלום את חום יולי-אוגוסט. במידה...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה