יין רימונים כבר טעמתם?

צילום: Shutterstock
בכרם בן זמרה שבגליל ממוקם אחד היקבים המיוחדים ביותר בעולם: יקב רימון, שבו מייצרים ארבעה סוגי יין העשויים על טהרת הרימון: יין לקינוח, יין מתוק (פורט), יין יבש ויין פרימיום. לפני כ-11 שנה רצה גבי נחמיאס להקים מטע של אפרסקים בשטחו הפרטי. רגע לפני שעשה זאת, הוא ובנו אבי קראו מאמר בעיתון אשר עסק ברימון ובסגולותיו הבריאותיות. בעקבות המאמר גנזו האב והבן את רעיון מטע האפרסקים והחליטו לנטוע רימונים. במקביל החליטו לפתח זן רימונים מיוחד להם. לאחר כשלוש שנים של ניסיונות, הצליחו לגלות זן של רימונים גדולים, אדומים ועסיסיים הרבה יותר מאלה שאנו מכירים. בדיקות מעבדה בטכניון הראו שהזן החדש מכיל ויטמינים רבים ומתאים מאוד לייצור יינות איכותיים. בשנת 2003 ייצרו ביקב כ-2,000 בקבוקי יין, שחולקו לחברים קרובים ולבני משפחה שהתלהבו ועודדו את גבי ואבי לפתח את ייצור יין הרימונים.
כיום מייצר היקב כ-280 אלף בקבוקים בשנה, הנמכרים בארץ ובעולם וזוכים בהצלחה רבה וגם בפרסים בינלאומייים: 1. Panama Vinus 2007 - זכייה בשתי מדליות זהב בתחרות הבינלאומית, שבה התמודדו 2,251 יינות ומוצרי אלכוהול שונים מ-31 מדינות. 2. Kosher Fest 2007 - פסטיבל המוצרים הכשרים הגדול בעולם שנערך בניו יורק בחר ביין הרימונים מסוג בלאק לייבל כמוצר השנה החדש הטוב ביותר לשנת 2007 בקטגוריית היין, הבירה והאלכוהול. 3. 2007 Vinos - זכייה במדליית זהב ליין קינוח מסוג Port בתחרות הבינלאומית המסורתית שנערכה בארגנטינה. 4. 2006 curibe vinos - מדלית זהב ליין הקינוח Black Label בקטגוריית יינות קינוח פירותיים (שאינם על בסיס ענבים). התחרות נערכה בדצמבר אשתקד. 5. finger lakes, ניו יורק - שתי מדליות ארד בקטגוריות fruit wines.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
וזה לא הכול. ביקב מייצרים מוצרים נוספים המבוססים על רימונים:
1. שמן רימונים טהור - המסייע לבעיות פיגמנטציה בעור, מחייה את תאי העור, מסייע בהפחתת הכולסטרול בגוף, מסייע במניעת סכרת, מטפל בהשמנת יתר, במחלות לב ועוד.
2. מיץ רימונים קפוא 100% טבעי - הקפאתו של המיץ מיד לאחר סחיטתו שומרת על הערכים הבריאותיים השמורים לפרי הרימון, כאילו נסחט ממש זה עתה. הוא עשיר בנוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים), המסייעים בהאטת תהליך ההזדקנות, כמו גם לזרימה תקינה של כלי הדם ולניקוי רעלים מגוף האדם.
3. גרגרי רימונים - מגיעים באריזה אישית, ללא חומרים משמרים.
החום הלוהט ואחוזי הלחות הנושקים לשמיים כאן כדי להישאר, לפחות עד ספטמבר. זה הזמן לשתות קוקטייל אלכוהולי...
החורף הוא זמן טוב להכין קוקטייל נעים וצבעוני, כזה שישמח את הגוף ויחמם את הנפש. כי אין כמו כוסית עם קוקטייל...
את המנות שיוגשו לשולחן כבר התחלתם להכין, דודה מירי תביא קינוח ורגע, איזה יין נגיש? ובכלל, כמה יין נצטרך...