חזרה להחיים הטובים

יש טלוויזיה מצוינת

לא חייבים לבהות בסדרות רדודות. בקהילת סרטים וסדרות טלוויזיה תוכלו להמליץ, לקבל המלצות ולדבר על תוכניות טובות, מעניינות ומעשירות
עדי כץ 04/02/14
יש טלוויזיה מצוינת

"הגשר". סדרה סקנדינבית מעולה. צילומים: יח"צ 

 

את חנה רודיטי, מנהלת קהילת סרטים וסדרות טלוויזיה החדשה במוטק'ה, לא תתפסו כשהיא בוהה במה שמרצד כרגע על המרקע או מזפזפת בין ערוצים בחוסר עניין. טלוויזיה היא בעיניה לא שיטה לנטרול המוח, אלא מכשיר לימודי ומעשיר. כדי למקסם את התועלת, היא עורכת בכל סוף שבוע סקירה של שידורי כל הערוצים ומרכיבה מערכת צפייה מוקפדת לימי השבוע.

 

רודיטי בת ה-66, תושבת כפר סבא, בעלת תואר שני במדעי החברה ויועצת חינוכית לשעבר, מלמדת כיום מדעי החברה במשרה חלקית בבית ספר תיכון ומדריכה מבוגרים בהתנדבות בהפעלת מחשב. בתחביבה היא "פריקית של תקשורת" וכותבת בלוגים על טלוויזיה במוטק'ה זה כמה שנים.

 

קהילת הטלוויזיה נועדה, לדבריה, להעשרה ולמתן מידע ובהמשך גם לדיונים על תופעות הבאות לביטוי בתוכניות ובסרטים. "אנחנו יכולים, למשל, לדבר על תוכנית הריאליטי 'בייבי בום', שמאפשרת למצלמה לחדור לרגעים הכי אינטימיים של הלידה. האם זה ראוי, גם אם זה נעשה בהסכמה? יש לא מעט נושאים לדון בהם בהקשר של טלוויזיה".


למרות שהטלוויזיה היא מדיום שכמעט כולם חשופים אליו, הוא לדבריה לרוב לא מנוצל כפי שצריך. "אני משתדלת להתמקד רק בתוכניות ובסרטים שיתרמו לי משהו. נכון שיש במערכת הצפייה שלי גם 'מאסטר שף', אני לא מחרימה לגמרי את הריאליטי, אבל במינון. ב'האח הגדול', למשל, אני לא מסוגלת לצפות. זה פשוט משעמם אותי.

 

"ברודצ'רץ'". סדרת מתח בריטית מצוינת

 

"לגבי סדרות, יש אינסוף מהן, וכיום אפשר לראות את הפרקים ברצף ב-VOD. אני לא מדברת על סדרות של ערוץ 'ויוה', אלא על סדרות טובות. שתיים כאלה שאפשר למצוא כרגע בהוט VOD, הן 'הגשר', סדרת משטרה דנית-שוודית, מעולה גם מבחינת התסריט וגם מבחינת הדמויות, שגרסה אמריקנית שלה משודרת ב'יס', ו'ברודצ'רץ'', סדרת מתח בריטית מצוינת. בסדרות האלה העלילה היא משנית לעומת עבודת הבימוי המיוחדת, הצילום, המשחק המעולה והשאלות המוסריות שהן מעלות".


אפשרות נוספת לגוון את תפריט הצפייה, היא, לדבריה, חיפוש בערוצים זרים. "יש בחלקם תוכניות עם כתוביות בעברית. עכשיו, למשל, זו עונת הטקסים בהוליווד וערוץ "E" משדר אותם ואחר כך תוכניות כמו 'השטיח האדום' ו'משטרת האופנה', שמנתחות את השמלות של הכוכבות. גם למי שלא מבין צרפתית, יש כל שבועיים תוכנית קברט ברמה גבוהה בערוץ 'פראנס 3'".


כשהנכדים מגיעים הביתה ודורשים טלוויזיה, רצוי גם כן לדבריה לנקוט בצפייה מושכלת ולהסיט אותם מערוצי הילדים המסחריים אל תוכניות של הטלוויזיה החינוכית, למשל, שמעלה לאחרונה כמה מתוכניותיה הישנות והטובות. 

 

לקהילת סרטים וסדרות טלוויזיה: לחצו 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

מאבק מוזיקלי ופוליטי: כך תתמודד יובל רפאל בחצי גמר האירוויזיון בבאזל

אוטוטו תעלה יובל רפאל על במת האירוויזיון בבאזל, שוויץ, כחלק מחצי הגמר השני של התחרות. רפאל בת ה-24 מרעננה,...

לקריאת הכתבה
סקס של מבוגרים בפריים טיים. למה לא, בעצם?

 

- "תגיד מתי שכבנו בפעם האחרונה?"

- "מה?"

- "הזדיינו, מתי זה היה? מה, במרס?"

את הדיאלוג הזה ניהלו ארנונה...

לקריאת הכתבה
חתונה ממבט ראשון: סוף סוף זוג מבוגר

במוצ"ש האחרון, אחרי שתי עונות, זה סוף סוף קרה: העונה החדשה של "חתונה ממבט ראשון" (ערוץ 12) נפתחה עם שידוך של...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה