חזרה למגזין אוכל

יש לכם שאלות בנושא אפייה?

השף-קונדיטור אלי אברהם, המתמחה באפיית לחמים, יתארח בקהילת אוכל במוטק'ה ויענה על שאלות גולשים
עדי כץ 26/05/14
יש לכם שאלות בנושא אפייה?

צילום: Shutterstock 

 

אפיית לחם היא עניין פשוט, אך מורכב. זה מה שמשך אליה את השף-קונדיטור אלי אברהם, היום בעל מאפיית הבוטיק "לחמא" המספקת לחמים ומאפים למסעדות, לחברות קייטרינג ולמעדניות. מאחוריו לימודים בבית הספר לקונדיטוריה NYRS, עבודה במאפיית לחמי הבוטיק Tom Cat הניו יורקית ופרס בתחרות אפייה ברימיני, איטליה.


לקראת חג השבועות יתארח אברהם בקהילת אוכל במוטק'ה ביום שלישי, 27 במאי, מהשעה 19:00, יענה על שאלות, שיישאלו מראש, בנושאי אפייה וייתן טיפים לגולשים על אפייה לסעודת שבועות ובכלל. אם יש לכם שאלות תוכלו לשאול אותן כבר עכשיו בקהילת אוכל, ואברהם יענה עליהן.


את "לחמא", שהוא מגדיר כמאפיית קונספט, הקים לפני תשע שנים בחולון עם האחים אהרון ושלמה טל. היא מתמחה בלחמי בוטיק אפויים חלקית המשווקים קפואים לבתי עסק וחתומה על הלחמים, המאפים והפיצות המוגשים בכתית, בלו סקיי, ברטי, רוסטיקו, קלמטה, לנדוור, סושיאל קלאב, קפה ג'ו, בויה, דיקסי ועוד.

 

הלחמים נאפים בשיטות מסורתיות ובעבודת יד, למרות נפח העבודה הגדול. חלק מהקמחים פותחו במיוחד על ידי חברת "שטיבל", ואחרי טחינת הגרגרים הם עוברים יישון של שבועיים, שמעניק להם תכונות של משפר אפייה טבעי. במרבית הלחמים משולבת מחמצת והם נטולי חומרים מלאכותיים.

 


גם למי שאופה בבית הוא מציע לנסות ולהפחית בכמות השמרים, להאריך את זמן התפיחה של הבצק ולשלוט על הטמפרטורה, כך שלא יהיה צורך בתוספים ובממתיקים. התוצאה, הוא מבטיח, תהיה לחם ארומטי, טעים, בעל חיי מדף ארוכים ובריא. "ברגע שמאריכים את זמן התסיסה, הרבה רכיבים תזונתיים שנמצאים בקמח, כמו ויטמינים, הופכים זמינים יותר לספיגה בדם. העמילן מתפרק, ולכן הוא קל יותר לעיכול".

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

עולם אפיית הלחם, משקף, לדבריו, את האופי שלו. "כדי לאפות לחם אין צורך בחומרים יקרים ומפוצצים. כל מה שצריך זה קמח, מים ומלח, ואתה מקבל את המוצר הכי מורכב. גם אני בן אדם פשוט, אבל מורכב. העבודה מתאימה גם לשיגעון ולתזזיתיות שלי. אני כל הזמן בתנועה. זה מקצוע מאוד פיזי וזה מתאים לי. לא הייתי יכול לשבת במשרד".

 

את הקשר הרגשי ללחם, הוא מסביר גם בראשוניות שלו. "לחם הוא המזון הראשון שנוצר מהתערבות של האדם בטבע והראשון שמוזכר בתנ"ך ("בזיעת אפך תאכל לחם"). הוא לא היה קיים בטבע כמו שהוא. זו יצירה של יש מאין ולכן, גם אחרי עשרים שנה כאופה, עדיין מרגש אותי לראות איך גוש בצק נכנס לתנור ויוצא לחם".

 

השף-קונדיטור אלי אברהם יתארח ביום שלישי, 27 במאי, בשעה 19:00 בקהילת אוכל ויענה על שאלות גולשים שנשאלו מראש. יש לכם שאלה? לחצו

תגובות  1  אהבו 

26/05/14
איש נעים הליכות, חבר ואופה מכל הלב
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
3 מתכונים חגיגיים לשבועות

החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה