יש לכם שאלות בנושא אפייה?

צילום: Shutterstock
אפיית לחם היא עניין פשוט, אך מורכב. זה מה שמשך אליה את השף-קונדיטור אלי אברהם, היום בעל מאפיית הבוטיק "לחמא" המספקת לחמים ומאפים למסעדות, לחברות קייטרינג ולמעדניות. מאחוריו לימודים בבית הספר לקונדיטוריה NYRS, עבודה במאפיית לחמי הבוטיק Tom Cat הניו יורקית ופרס בתחרות אפייה ברימיני, איטליה.
הלחמים נאפים בשיטות מסורתיות ובעבודת יד, למרות נפח העבודה הגדול. חלק מהקמחים פותחו במיוחד על ידי חברת "שטיבל", ואחרי טחינת הגרגרים הם עוברים יישון של שבועיים, שמעניק להם תכונות של משפר אפייה טבעי. במרבית הלחמים משולבת מחמצת והם נטולי חומרים מלאכותיים.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
עולם אפיית הלחם, משקף, לדבריו, את האופי שלו. "כדי לאפות לחם אין צורך בחומרים יקרים ומפוצצים. כל מה שצריך זה קמח, מים ומלח, ואתה מקבל את המוצר הכי מורכב. גם אני בן אדם פשוט, אבל מורכב. העבודה מתאימה גם לשיגעון ולתזזיתיות שלי. אני כל הזמן בתנועה. זה מקצוע מאוד פיזי וזה מתאים לי. לא הייתי יכול לשבת במשרד".
את הקשר הרגשי ללחם, הוא מסביר גם בראשוניות שלו. "לחם הוא המזון הראשון שנוצר מהתערבות של האדם בטבע והראשון שמוזכר בתנ"ך ("בזיעת אפך תאכל לחם"). הוא לא היה קיים בטבע כמו שהוא. זו יצירה של יש מאין ולכן, גם אחרי עשרים שנה כאופה, עדיין מרגש אותי לראות איך גוש בצק נכנס לתנור ויוצא לחם".
השף-קונדיטור אלי אברהם יתארח ביום שלישי, 27 במאי, בשעה 19:00 בקהילת אוכל ויענה על שאלות גולשים שנשאלו מראש. יש לכם שאלה? לחצו |

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....