חזרה להכסף שלי

כבר נגמרה הסוללה?

כך תאריכו את חיי הסוללה של הטלפון החכם שלכם
שרון שילוח 29/04/13
כבר נגמרה הסוללה?

צילום: Shutterstock

 

מכשירי הטלפון החכמים שרבים מאיתנו מסתובבים איתם הם כמעט כמו מחשב נייד קטן שאפשר גם לנווט איתו, להוציא ממנו שיחות, לגלוש באמצעותו באינטרנט, ומה לא. הבעיה, ברוב המקרים היא שהסוללה לא עומדת בקצב הפעולות שאותן אנו רוצים לבצע, וכך אנחנו מוצאים את עצמנו רודפים אחרי המטען ולא ממש מצליחים ליהנות ממה שיש לטכנולוגיה להציע.

 

אחד הפתרונות הנפוצים הוא שימוש בכל מיני אפליקציות שמטרתן לחסוך בסוללה ולסגור כל מיני יישומים שהשארנו פתוחים בטעות. ברוב המקרים לא מדובר בהצלחה ממש גדולה, מה שמשאיר אותנו עם כמה טיפים טובים לעשות זאת בעצמנו. החדשות בשוק אומרות שכבר יש פיתוח של סוללה חזקה במיוחד שיכולה להחזיק שעות רבות ללא טעינה, אבל עד שזו תגיע אלינו, קבלו מדריך קצר להארכת חיי הסוללה שלכם מבלי להסתבך יותר מדי:

 

1. בהירות המסך: הטיפ הראשון והחשוב ביותר - המסך של הטלפון החכם הוא אחד הגורמים לגזילת זמן סוללה. לכן, ככל שתפחיתו את בהירותו, כך תשמרו על סוללה טעונה לזמן רב יותר. ניתן לבצע זאת תחת "הגדרות" בכל מכשיר, כשההמלצה שלנו היא פשוט להעביר את זה לברירת המחדל או למצב אוטומטי. בנוסף, כל מסך דינמי עם תמונות קופצות, מים זורמים, רוח בשדה או כל דבר כזה לא ישאירו לכם סוללה בכלל. יפה, אבל לא שימושי במיוחד.

 

2. לכבות הכול: לא משתמשים באוזניית Bluetooth בדרך כלל? כבו את הפונקציה הזו. יש לכם רשת אלחוטית במקום שבו אתם נמצאים? כבו את שירותי ה- wi-fi. לא משתמשים כרגע בשירותי מיקום כלשהם או בתוכנת ניווט? כבו את שירותי ה-GPS של המכשיר. שירותים כאלו שנשארים פתוחים סתם אוכלים את הסוללה שלכם לחינם.


3. מדברים חזק: אוהבים להשתמש ברמקול של המכשיר? ובכן, מדובר בבולע זמן סוללה ממדרגה ראשונה. קחו בחשבון.

4. קצת פחות עדכונים: אנחנו אמנם רגילים לקבל עדכון על כל לייק שעשו לנו, אבל האופציה הזו של קבלת מידע זמין מהרשת מיד כשהוא קורה גומרת את חיי הסוללה די מהר. כל שעליכם לעשות הוא לחפש את האופציה הנקראת PUSH במכשיר, לבטל אותה, ולבחור לקבל עדכונים אחת לשעה. את אותו תהליך אפשר לעשות גם באפליקציות מסוימות שדואגות לעדכן אותנו בכל מיני בכל דקה של היום.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


5. סגירת יישומים: הפעלתם אפליקציה כלשהי וסיימתם לעבוד איתה? אל תשכחו לסגור אותה. גם אם היא אינה מופעלת על ידיכם כרגע היא עדיין פועלת ברקע וגוזלת זמן סוללה יקר. חבל. אגב, כפי שציינו בתחילת הכתבה, אם אתם לא בעניין של לסגור ולפתוח אפליקציות כל היום, יש אפליקציות שעושות את זה עבורכם, או דרך המכשיר: באייפון, לחיצה ארוכה על כפתור הבית תראה לכם את כל האפליקציות הפועלות כרגע. לחיצה עליהן תסגור אותן.

 

6. ולסיום, כיול סוללה: טיפ חשוב ששומר על חיי הסוללה ועל תפקוד תקין שלה בכללי הוא כיול סוללה - מידי פעם רצוי לתת למכשיר להתרוקן עד הסוף ואז להטעין אותו מחדש. כיול הסוללה מבטיח את אריכות חייה ואת פעילותה התקינה ומאפשר לכם לטעון אותה עד למקסימום האפשרי.

 

שורה תחתונה: אם אתם לא ממש צריכים סמארטפון - אל תקנו. אם אתם צריכים רק גישה למיילים וכו', גם אין צורך להשקיע במכשיר כזה. אבל אם גם אתם התאהבתם במכשיר הסופר חכם שלכם השתמשו בטיפים האלה - ותתאהבו בו אפילו יותר.

 

תגובות  2  אהבו 

של טיפים, אני כבר רץ לעדכןן את הסמרטפון שלי.
בין יתר הטיפים שאתם מעניקים לנו והם ישימים מצאתי לנכון להודות לכם על המידע בדבר שמירת חיי הסוללה של הנייד, המשיכו להעניק לנו טיפים נוספים ויישר כח
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי

איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?

עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...

לקריאת הכתבה
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים

רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...

לקריאת הכתבה
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל

בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה