חזרה ליחסים

כדור מרץ

המספרים מדברים בעד עצמם: כמחצית מהגברים בגילאי 40-70 צפויים בשלב זה או אחר לסבול מהפרעות בתפקוד המיני, יש פתרון
מערכת מוטק'ה 09/10/13
כדור מרץ

צילום: Shutterstock

 

על פי המחקרים האחרונים, לגיל יש השפעה מכרעת על היקף וחומרת התופעה: ככל שגיל הגברים עולה, עולה גם שיעור הסובלים מהפרעות בזקפה חמורות המונעות קיום חדירה.

על פי הספרות המקצועית, הפרעה בזקפה מוגדרת כחוסר היכולת להשיג ו/או לשמר זקפה בתגובה לגירוי מיני. זהו מצב שבו הפין אינו מתמלא בכמות מספיקה של דם על מנת שיתקשה ויתרחב בעת גירוי מיני. הסיבות לבעיה מגוונות והן כוללות מחלות רקע כמו סוכרת, יתר לחץ דם; שימוש בתרופות; בעיות הורמונאליות; ניתוחים באיברים באזור איבר המין למשל במעי הגס או בערמונית, עישון, אלכוהול, לחץ וחרדה. "זוהי לא בעיה שנובעת מהגיל, אלא מבעיות שקשורות למחלות שמגיעות עם הגיל", מבהיר פרופ' אילן גרינולד, מנהל היחידה לנוירואורולוגיה בבית החולים רמב"ם, ויו"ר החברה הישראלית להפרעות בתפקוד המיני. "מספיק שיש למישהו יתר לחץ דם והוא מקבל כדור, זה משפיע".

 

גבר הסובל מהפרעה בזקפה ימנע מיצירת מצבים אינטימיים עם בת הזוג שלו, וימנע בתירוצים שונים ומשונים, להיכנס איתה למיטה. ואם כבר תיווצר סיטואציה כזו, יימלא הגבר חשש מפני העתיד לבוא, והרי אנחנו יודעים שלחץ ומתח רק מחמירים את הבעיה, והרי לכם מתכון בטוח למתח וחרדה. ד"ר גרינולד מספר שבניגוד לעבר, כיום לגברים מבוגרים אין בעיה לגשת לרופא ולדווח על הבעיה. "הם פתוחים לרעיון", הוא אומר. "ובעיקר הם יודעים מה היה להם בעבר ומה הם יכולים להשיג. יש להם פרספקטיבה, לא כמו בחור צעיר שלא ממש סגור על עצמו".

 

פרופ' גרינוולד, כמו שאר עמיתיו האורולוגים שמטפלים בהפרעות בתפקוד המיני מאבחנים את הבעיה, וממליצים לרוב על טיפול תרופתי, שבמקרים רבים פותר את הבעיה. פרופ' גרינוולד מונה את הויאגרה, הלויטרה והסיאליס. "היעילות של כולן זהה, כי כולן עובדות על אותו מנגנון של הגברת זרימת הדם לפין והרחבת כלי הדם שנמצאים בו", אומר פרופ' גרינוולד. "ההבדל הוא במשך ההשפעה: הויאגרה משפיעה ל-8 שעות ואילו הסיאליס משפיעה במשך 24 שעות. חשוב לזכור, זה לא שיש זקפה במשך כל שעות היממה, אלא שבפרק הזמן הזה היכולת להשיג זקפה תהייה טובה יותר. דבר נוסף שהסיאליס מציעה היא האפשרות ליטול את התרופה באופן יומיומי".

לדבריו מדובר ביתרון פסיכולוגי עצום. "הגבר לא צריך לחשב מתי לקחת את התרופה והאם לקחת. זה מוריד את הלחץ של הטיימינג. כמו שאישה שלוקחת גלולה למניעת היריון כל יום, ולא צריכה לדאוג אם יש לה קונדום ברגע שבו היא מקיימת יחסים. כי בחורה שלוקחת גלולה, גם אם בא לה ואין לה קונדום, היא בטוחה".

 

אל תתן לזה להפריע לך

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד ביחסים

השקרים שמספרים לנו על סקס בגיל 60+

אם נשפוט לפי הדימויים בתקשורת, אפשר היה לחשוב שרק בני 20 וקצת נהנים מסקס – אבל אין דבר רחוק יותר מהאמת. אולי...

לקריאת הכתבה
5 דברים שהורסים לכם את הסקס

"למה יש מבוגרים החוששים מקיום יחסי מין?" שואל פרופ' רפי חרותי, מומחה ברפואת שיקום ומטפל מיני מוסמך, ועונה:...

לקריאת הכתבה
"חדירה ואורגזמה זה לא הכל"

חיי המין לא חייבים להסתיים בגיל מבוגר, להפך - דווקא בני הגיל השלישי מעידים על השתחררות מהעקבות ועל השינוי...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה