כיצד להישאר צעיר מבלי להוציא סכומי עתק?
למי שאינו יכול להרשות לעצמו טיפולי אנטי אייג'ניג באמצעות כמוסות, זריקות ותכשירים שעולים הון עתק, קיימים גם פתרונות טבעיים לאנטי אייגינג,' וזאת באמצעות עשרה סוגי מזון פשוטים המצויים בכל בית.
אבי וייס
02/10/08

להלן עשרה סוגי מזון פשוטים שנמצאים כמעט בכל בית ויכולים לחולל פלאים לגופכם, אם רק תקפידו לצרוך אותם באדיקות. כך לא תצטרכו להוציא כספים רבים על סוגי ויטמינים וכדורים, שעולים כסף רב.
הקפדה על מרכיבי תזונה חיוניים, שמירה על כושר גופני מתון, ביצוע פעילות אירובית לשיפור תפקוד הלב, צריכה קלורית ברמה הנכונה וצמצום מקורות יוצרי חמצון המביאים ליצירת רדיקלים חופשיים - הם מרכיביה הבלעדיים של הנוסחה להתמודדות מול תהליכי הזקנה.
כל אחד מאתנו צריך לבחון את התפריט הנוכחי שלו ולשלב בתוכו את 10 המרכיבים המוזכרים להלן. המינון של המרכיבים הוא הבסיס להצלחת היישום: המינון הוא כמובן אישי, ע"פ המצב הגופני הקיים ויש להדגיש שמינון חסר, הוא לא אפקטיבי ומינון יתר יכול לגרום לנזק. חשוב לאתר במה התפריט שלכם "חסר" ולהשלים אותו למינון האופטימאלי.
ניהול איכות חיים נכונה היא מערכת ההפעלה הטובה ביותר שלנו לבריאות הגוף ולשמירת יכולת תפקודו למרות הבלאי הנגרם מזמן השימוש.

מרכיב ראשון: גזר
הגזר מכיל כמות גבוהה של ויטמין A המגן על הגוף מפני תהליכי חמצון, המביאים לייצור רדיקלים חופשיים. הגזר הינו בעל השפעה חיובית על הרקמות ועל שכבת העור הפנימית והחיצונית, משפר את המערכת החיסונית, מגן על העורקים, חיוני לראיית לילה ומונע מחלות עיניים כגון קטרקט. תחליפים: בטטה, כרוב.
מרכיב שני: ברוקולי
הברוקולי מכיל כמות גבוהה של ויטמין C שהינו בולם חמצון. הוא מחזק את המערכת החיסונית, נלחם בדלקות ומייצר קולגן לחיזוק העור, המפרקים והעצמות, שומר על זרימת דם תקינה ומוריד לחץ דם. הברוקולי מכיל כמות גדולה של סיבים, המורידים כולסטרול וכרום, המווסת את רמת הסוכר בדם. תחליפים: כרובית, פלפל, לימון, תות שדה.
מרכיב שלישי: שקדים
השקדים עשירים בוויטמין E שהינו בולם חמצון המונע נמק של תאים. ויטמין זה עוזר בקליטת החמצן, מונע קרישי דם ועוזר בגמישות העור. השקדים משפיעים לטובה על מערכת הדם והעצבים ומומלצים בעיקר לסוכרתיים. הם עשירים בשומן בלתי רווי ולכן מורידים את רמת הכולסטרול בדם ומונעים הסתיידות עורקים. תחליפים: גרעיני חמניות, שומשום, בוטנים ואבוקדו.
מרכיב רביעי: סרדינים
הסרדינים מכילים כמות גבוהה במיוחד של קו אנזים Q10 וסלניום (חומרים בולמי חמצון). הם משפרים את איכות העיכול ותפקוד הלב, מווסתים את לחץ הדם ומחזקים את המערכת החיסונית. היתרון של הסרדינים על פני הדגים הגדולים הינו בכמות הרעלנים שהינם פונקציה של שטח פני הדג. תחליפים: מקרל, סלמון, הרינג.
מרכיב חמישי: שמן פשתן
שמן הפשתן מכיל כמות גדולה של אומגה 3. חומר זה תורם לגמישות העור ולשמנוניותו, מוריד את צמיגות ולחץ דם, מוסת את רמת הכולסטרול, משפר מטבוליזם ומחזק את המערכת החיסונית. תחליפים: סלמון, גרעיני דלעת ואגוזים (או השמן המופק מהם).
מרכיב שישי: יוגורט
היוגורט מכיל כמות רבה של סידן התורם לחיזוק העצמות ולמניעת אוסטיאופורוזיס וכן חיידקים בריאים הנלחמים בחיידקי הריקבון ומשפרים את תפקוד מערכת העיכול. הוא מכיל את כל יסודות התזונה שבחלב, ובכמויות גדולות יותר. תחליפים: טחינה, סרדינים, שקדים, שעועית ופטרוזיליה.
מרכיב שביעי: חומוס
גרגירי החומוס עשירים בחלבון ומכילים כמות ניכרת של ויטמינים מקבוצות B ו-A וכן מינרלים כגון סידן, מגנזיום ואשלגן. מכלול זה מקנה לחומוס תרומה בשיפור האנרגטיות, תפקוד השרירים - כולל שריר הלב, כל זאת מבלי להביא להעלאת רמות הסוכר תחליפים: קמח שיפון מלא, שעועית, אפונה ועדשים.
מרכיב שמיני: תפוח עץ
התפוח מכיל כמויות ניכרות של ויטמינים נוגדי חמצון (A,C,E) וכן מינרלים חיוניים כגון ברזל סידן וזרחן. חומרים אלו יעילים במקרים של דלקת מפרקים והפרעות בכבד. הם מונעים הסתיידות עורקים ומסייעים לחיטוי מערכת העיכול מגורמי זיהום. הערך הגליקמי של התפוח נמוך ולכן הוא מהווה גם פרי מתאים גם לסוכרתיים. תחליפים: אגס.
מרכיב תשיעי: שום
השום מכיל כמות ניכרת של ויטמינים מקבוצות B ו-C וכן מינרלים כגון סידן, ברזל ואשלגן. אך הסגולה הייחודית של השום הינה בניקוי המערכות הפנימיות ומייחסים לו את היכולת בהמסת המשקעים שבכלי הדם, הורדת רמת הכולסטרול, שיפור תפקוד הלב והכליות והורדת רמות הסוכר בדם. תחליפים: בצל ופטרוזיליה.
מרכיב עשירי: ביצה
הביצה מהווה מזון בעל ערך תזונתי מושלם: היא עשירה כמעט בכל יסודות התזונה החיוניים ביותר: ויטמינים מינרלים וכל חומצות האמינו החיוניות לגוף (הביצה מהווה מרכיב חלבוני מלא). בשל יתרונותיה אלו מייחסים לביצה השפעה חיובית על יכולת החשיבה וחיזוק המוח. היא מחזקת את הזיכרון, מיטיבה במצבים של מתח נפשי ורוחני ואפילו במקרים של מחלות עצבים, מוח, כבד ואנמיה. תחליפים (אם כי לא מלאים): קטניות.

עוד על תזונה בגיל המבוגר
תזונה לגיל הזהב
נשים מבוגרות יוכלו לחיות יותר אם... ישתו יין
הקשר בין תזונה נכונה לתפקוד מיני
מחקר חדש מאשש: בשר אדום מעלה הסיכון לסרטן
שמן דגים עשוי למנוע בעיות זיכרון
על חשיבות הסידן בגיל הזהב
נשנושים בין הארוחות: אידיאליים לגיל הזהב
שתיית יין כתרופה לדלקת פרקים
מיץ חמוציות עוזר לרפא אולקוס
תזונה דלת שומן מונעת חזרה של סרטן השד
40 טיפים לבישול ואכילה בריאים בגיל הזהב
שתיית תה על בסיס יומי מסייעת ללב
דגנים מלאים מורידים לחץ דםד אצל נשים
תזונה ים-תיכונית מונעת אלצהיימר
טיפים לתזונה דלת כולסטרול לגיל הזהב
תזונה עשירה בפחמימות = חשיבה מהירה יותר
האבוקדו מציל חיים
רוצים להאריך ימים? תאכלו אוכל ים-תיכוני
תזונה נכונה לבעלי עודף כולסטרול וסוכרת
המדריך המלא לתזונה מונעת בגיל הזהב
מי אמר שדיאטה דלת שומן טובה לבריאות?
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום תזונה נכונה בגיל הזהב

מרכיב ראשון: גזר
הגזר מכיל כמות גבוהה של ויטמין A המגן על הגוף מפני תהליכי חמצון, המביאים לייצור רדיקלים חופשיים. הגזר הינו בעל השפעה חיובית על הרקמות ועל שכבת העור הפנימית והחיצונית, משפר את המערכת החיסונית, מגן על העורקים, חיוני לראיית לילה ומונע מחלות עיניים כגון קטרקט. תחליפים: בטטה, כרוב.
מרכיב שני: ברוקולי
הברוקולי מכיל כמות גבוהה של ויטמין C שהינו בולם חמצון. הוא מחזק את המערכת החיסונית, נלחם בדלקות ומייצר קולגן לחיזוק העור, המפרקים והעצמות, שומר על זרימת דם תקינה ומוריד לחץ דם. הברוקולי מכיל כמות גדולה של סיבים, המורידים כולסטרול וכרום, המווסת את רמת הסוכר בדם. תחליפים: כרובית, פלפל, לימון, תות שדה.
מרכיב שלישי: שקדים
השקדים עשירים בוויטמין E שהינו בולם חמצון המונע נמק של תאים. ויטמין זה עוזר בקליטת החמצן, מונע קרישי דם ועוזר בגמישות העור. השקדים משפיעים לטובה על מערכת הדם והעצבים ומומלצים בעיקר לסוכרתיים. הם עשירים בשומן בלתי רווי ולכן מורידים את רמת הכולסטרול בדם ומונעים הסתיידות עורקים. תחליפים: גרעיני חמניות, שומשום, בוטנים ואבוקדו.
מרכיב רביעי: סרדינים
הסרדינים מכילים כמות גבוהה במיוחד של קו אנזים Q10 וסלניום (חומרים בולמי חמצון). הם משפרים את איכות העיכול ותפקוד הלב, מווסתים את לחץ הדם ומחזקים את המערכת החיסונית. היתרון של הסרדינים על פני הדגים הגדולים הינו בכמות הרעלנים שהינם פונקציה של שטח פני הדג. תחליפים: מקרל, סלמון, הרינג.
מרכיב חמישי: שמן פשתן
שמן הפשתן מכיל כמות גדולה של אומגה 3. חומר זה תורם לגמישות העור ולשמנוניותו, מוריד את צמיגות ולחץ דם, מוסת את רמת הכולסטרול, משפר מטבוליזם ומחזק את המערכת החיסונית. תחליפים: סלמון, גרעיני דלעת ואגוזים (או השמן המופק מהם).
מרכיב שישי: יוגורט
היוגורט מכיל כמות רבה של סידן התורם לחיזוק העצמות ולמניעת אוסטיאופורוזיס וכן חיידקים בריאים הנלחמים בחיידקי הריקבון ומשפרים את תפקוד מערכת העיכול. הוא מכיל את כל יסודות התזונה שבחלב, ובכמויות גדולות יותר. תחליפים: טחינה, סרדינים, שקדים, שעועית ופטרוזיליה.
מרכיב שביעי: חומוס
גרגירי החומוס עשירים בחלבון ומכילים כמות ניכרת של ויטמינים מקבוצות B ו-A וכן מינרלים כגון סידן, מגנזיום ואשלגן. מכלול זה מקנה לחומוס תרומה בשיפור האנרגטיות, תפקוד השרירים - כולל שריר הלב, כל זאת מבלי להביא להעלאת רמות הסוכר תחליפים: קמח שיפון מלא, שעועית, אפונה ועדשים.
מרכיב שמיני: תפוח עץ
התפוח מכיל כמויות ניכרות של ויטמינים נוגדי חמצון (A,C,E) וכן מינרלים חיוניים כגון ברזל סידן וזרחן. חומרים אלו יעילים במקרים של דלקת מפרקים והפרעות בכבד. הם מונעים הסתיידות עורקים ומסייעים לחיטוי מערכת העיכול מגורמי זיהום. הערך הגליקמי של התפוח נמוך ולכן הוא מהווה גם פרי מתאים גם לסוכרתיים. תחליפים: אגס.
מרכיב תשיעי: שום
השום מכיל כמות ניכרת של ויטמינים מקבוצות B ו-C וכן מינרלים כגון סידן, ברזל ואשלגן. אך הסגולה הייחודית של השום הינה בניקוי המערכות הפנימיות ומייחסים לו את היכולת בהמסת המשקעים שבכלי הדם, הורדת רמת הכולסטרול, שיפור תפקוד הלב והכליות והורדת רמות הסוכר בדם. תחליפים: בצל ופטרוזיליה.
מרכיב עשירי: ביצה
הביצה מהווה מזון בעל ערך תזונתי מושלם: היא עשירה כמעט בכל יסודות התזונה החיוניים ביותר: ויטמינים מינרלים וכל חומצות האמינו החיוניות לגוף (הביצה מהווה מרכיב חלבוני מלא). בשל יתרונותיה אלו מייחסים לביצה השפעה חיובית על יכולת החשיבה וחיזוק המוח. היא מחזקת את הזיכרון, מיטיבה במצבים של מתח נפשי ורוחני ואפילו במקרים של מחלות עצבים, מוח, כבד ואנמיה. תחליפים (אם כי לא מלאים): קטניות.

עוד על תזונה בגיל המבוגר
תזונה לגיל הזהב
נשים מבוגרות יוכלו לחיות יותר אם... ישתו יין
הקשר בין תזונה נכונה לתפקוד מיני
מחקר חדש מאשש: בשר אדום מעלה הסיכון לסרטן
שמן דגים עשוי למנוע בעיות זיכרון
על חשיבות הסידן בגיל הזהב
נשנושים בין הארוחות: אידיאליים לגיל הזהב
שתיית יין כתרופה לדלקת פרקים
מיץ חמוציות עוזר לרפא אולקוס
תזונה דלת שומן מונעת חזרה של סרטן השד
40 טיפים לבישול ואכילה בריאים בגיל הזהב
שתיית תה על בסיס יומי מסייעת ללב
דגנים מלאים מורידים לחץ דםד אצל נשים
תזונה ים-תיכונית מונעת אלצהיימר
טיפים לתזונה דלת כולסטרול לגיל הזהב
תזונה עשירה בפחמימות = חשיבה מהירה יותר
האבוקדו מציל חיים
רוצים להאריך ימים? תאכלו אוכל ים-תיכוני
תזונה נכונה לבעלי עודף כולסטרול וסוכרת
המדריך המלא לתזונה מונעת בגיל הזהב
מי אמר שדיאטה דלת שומן טובה לבריאות?
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום תזונה נכונה בגיל הזהב
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
על האש: המדריך המלא למנפנפים
מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות