חזרה להכסף שלי

כיצד לחיות בפלוס בבנק?

לחיות בפלוס בבנק, כיום, הפך לפריוולגיה הניתנת למעטים. בישראל של 2008 לחיות בפלוס היא בעיה של משפחות רבות מבני המעמד הבינוני, וזאת בשל העובדה שהם אינם מתנהלים כלכלית באופן נכון. קשה היום לצאת מהמינוס לבד, ורצוי להיעזר בחברות לייעוץ כלכלי.
אלדד זכאי 15/10/08
כיצד לחיות בפלוס בבנק?
לחיות בפלוס בבנק, כיום, הפך לפריוולגיה הניתנת למעטים. משפחות רבות חיות במינוס עקב הכנסות נמוכות ועליהן למצוא מקורות הכנסה נוספים על מנת לשרוד, אך כפי הנראה בישראל של 2008, לחיות בפלוס היא לא רק נחלתם של עניים, אלא כוללת בתוכה גם משפחות רבות מבני המעמד הבינוני, שמשכורתם המשפחתית נטו גבוהה מ-10,000 ש"ח, זאת בשל העובדה שהם אינם מתנהלים כלכלית באופן נכון. השאיפה לחיות בפלוס אמנם גבוהה, אך למשפחות רבות חסר הידע הנדרש לעשות את השינוי. בארה"ב, כבר בבית הספר, מלמדים את התלמידים מהו תקציב משפחתי וכיצד חיים על פי תקציב זה. בישראל עדיין אין תכנון ללימודי כלכלת הבית ועד אז, משפחות רבות יצטרכו להמשיך "להתגלגל" או שיחליטו לצאת מהמינוס לבד על ידי חברות לייעוץ כלכלי. חברות ייעוץ רבות במשק מבצעות אימונים אישיים למשפחות ומלמדות אותן לצאת מהמינוס, להתייעל כלכלית ובקיצור, לחיות בפלוס. משפחות רבות אינן מאמינות שמישהו יכול לעזור להן על פי הנתונים שלהם, משפחות אחרות חושבות שהמינוס הוא זמני ובהינף יד יוכלו לצאת מהמינוס לבדן.


ובכן, דבר אחד יש רק לזכור: אם נמשיך לעשות את מה שעשינו עד עכשיו, נשיג את אותן התוצאות שהשגנו עד עכשיו. בדבר אחד אין ספקות, על מנת לחיות בפלוס יש לבצע שינוי! השינוי שיש לבצע על מנת לחיות בפלוס, הוא שינוי מחשבתי ושינוי כזה יכול להיעשות על ידי מאמן אישי. לעיתים הבעיה שונה והיא קשורה בהכנסות נמוכות, ואז אין ברירה אלא לנסות למצוא דרכים להגדיל את ההכנסות. ניתן להגדיל את ההכנסות בצורות רבות: לבקש העלאה מהבוס, לעשות עבודה נוספת, להפוך תחביב לעיסוק נוסף שמייצר הכנסה, להשתמש בידע שרכשנו ולבצע שיעורים פרטיים לתלמידים וסטודנטים, לעבוד באינטרנט או לעבור לעבודה אחרת ועוד. ברוב המקרים השינוי יכול להיות פשוט הרבה יותר: על מנת לחיות בפלוס, יש צורך לקבל כלים פיננסיים פשוטים ומעשיים. כלים אלה מאפשרים לנו לבצע התייעלות פיננסית, המאפשרת לנו שליטה על התקציב. לכך ניתן להוסיף צרכנות נבונה שחוסכת לנו אלפי שקלים בחודש, שאנו מבזבזים בגלל חוסר תשומת לב מספקת.
עוד על הכסף שלך:


איך תשלמו פחות מס שבח



תשלום מיסי ועד הבית - לפי שטח הריצפה



גימלאים פטורים השנה מאגרת רדיו וטלוויזיה



ניהול השקעות אישי לקראת פרישה



קופות הגמל הפרטיות עדיפות על השקעה אחרת



העברת כספים בין הבנקים בתוך שניות



מגינים על דיירי הדיור המוגן



שנת מלכודת הדבש של פיצויי הפרישה



כמה עולה אישפוז סיעודי?



איך תחסכו בתשלום הארנונה



איך לחסוך על השיחות לחו"ל



השפעת המינוס בבנק על מצבנו הבריאותי



שליש מהגימלאים שילמו עמלות בנקים היקרות ביותר מ-35 ש"ח לחודש לאחר הרפורמה



איך תייצרו הכנסה חודשית בגיל הזהב מההכנסות שלכם?



החגים וההוצאות המופרזות: איך להיזהר מהן

לחיות בפלוס הינו חלק חשוב בבדיקת מדד איכות החיים שלנו: אחד המדדים לבדיקה הוא ללא ספק הנושא הכלכלי. מינוס בבנק, ללא ספק, מכביד על המצב הנפשי שלנו ופוגע משמעותית באיכות החיים שלנו, חוסר במזומנים גורם לנו להתפשרות ולויתורים המגבילים את איכות החיים שלנו. אנחנו נרשמים לפחות חוגים, אנחנו יוצאים לבלות פחות, מטיילים פחות ועוד. משבר הסאב פריים בארה"ב, שגרם לבנקים רבים לקרוס, נגרם בחלקו כתוצאה ממשבר הנדל"ן: הבנקים נתנו משכנתאות למשפחות בידיעה שהם לא יוכלו לשלם את המשכנתא. משפחות רבות לא תכננו את התקציב שלהם ורכשו בתים מעבר ליכולתם הכלכלית ופעולה זו גרמה לחובות אבודים רבים שהביאו לקריסת הבנקים. אין ספק שבישראל של היום, הבעיה דומה לזו שבארה"ב. לכן עלינו להתארגן ולהתכונן לכך מראש. התייעלות כלכלית היא השלב הראשון בפתרון הבעיה, ועד שהממשלה לא תבצע רפורמה מעמיקה בנושא, נצטרך לסמוך על עצמנו על מנת לצאת מהמינוס ולחיות בפלוס.


(מקור המאמר:
www.Articles.co.il
- מאמרים לשימוש חופשי)
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי

איך אפשר לשמור על רמת החיים בגיל השלישי וגם לעזור כלכלית לילדים?

בשיתוף עו"ד יקי כהן

כשאומרים "משכנתא", האסוציאציה הראשונית היא הלוואה לצורך קניית דירה, שלרוב מלווה...

לקריאת הכתבה
השקעות בשוק ההון: כך תיצרו את תיק ההשקעות הנכון עבורכם

בשיתוף VIDEA

בגיל הבוגר לרבים מאיתנו יש סוג כזה או אחר של חיסכון - בין אם מדובר בחיסכון של שנים, ובין אם...

לקריאת הכתבה
נדל"ן מול שוק ההון: איפה משתלם יותר להשקיע?

 

בשיתוף וידאה

 

עם הפרישה ממקום העבודה, רבים מוצאים את עצמם עם סכום כסף לא מבוטל ביד: יש מי שמחליטים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה