חזרה למגזין אוכל

כך תהפכו את הארוחה לבריאה יותר

במקום שמן - רסק תפוחי עץ. במקום סלט קצוץ דק - סלט קצוץ גס. שינויים קטנים שעושים הבדל גדול
סיגל פרישמן 28/09/14
כך תהפכו את הארוחה לבריאה יותר
כך תהפכו את הארוחה לבריאה יותר

צילומים: Shutterstock   

  

באילו אגוזים עדיף להשתמש? האם יש תחליף בריא יותר לקמח בפשטידות? איזה חלק של הבשר לבחור? איך לגרום למזון לספוג פחות שמן בטיגון? קבלו טיפים ורעיונות לשינויים קטנים במתכונים שיסייעו לכם לשמור על הבריאות ועל המשקל.
 
שיפורים במתכונים של עוגות ומאפים
 
• במתכונים רבים ניתן להפחית את כמויות השומן והסוכר שצוינו וליהנות מהפחתת הערך הקלורי, מבלי לפגום בטעם.
 
• רצוי להמיר את החמאה או את המרגרינה בשמן זית או בשמן קנולה, בהתאם למתכון. בצורה זו, מעבר ליתרון של שיפור הערך התזונתי, ניתן להשתמש בפחות שמן, שכן ¾ כוס שמן ממירה 200 גרם חמאה או מרגרינה.
 
• אם בכל זאת שימוש במרגרינה נחוץ למתכון הנבחר, מומלץ להשתמש בסוגי מרגרינה המכילים פחות שומן מסוג טראנס, אשר מגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
 
• המרה נוספת שנשמעת קצת מסעירה אך פועלת נפלא, היא החלפת השמן במתכון ברסק תפוחי עץ (ללא תוספת סוכר). כך ניתן להמיר שמן בכמות של 1/3-1/4 רסק תפוחים ו-1/3-1/2 מכמות המרגרינה/החמאה.
 
• מומלץ להמיר חלק מן הקמח במאפה בקמח מלא העשיר יותר בוויטמינים, במינרלים ובסיבים תזונתיים וגורם לעלייה פחות חדה ברמות הסוכר בדם.
 
• אפשר להמיר ביצים שלמות במתכון בחלבונים בלבד. ביצה אחת מקבילה לשני חלבונים. בהחלפה זו מפחיתים את כמויות השומן, הקלוריות והכולסטרול במתכון.
 
• אם אתם נמנים עם אוהבי האגוזים, העדיפו אגוזי מלך על פני אגוזי פקאן, שכן אלה מכילים כמויות יחסית גדולות של חומצת שומן מסוג אומגה 3, לה מיוחסים יתרונות בריאותיים רבים.

 

הצורות הבריאות ביותר לבישול הן למעשה השיטות המהירות, אשר בהן חומרי הגלם מאבדים כמה שפחות את רכיביהם התזונתיים, ושיטות אשר עושות שימוש פחות בשמן. צורות אלו הן אידוי, קלייה, צלייה, הקפצה, בישול במיקרוגל ותבשילי גז מהירים.
 
• הימנעו מטיגון ככל שניתן. אם בכל זאת אין בידכם אפשרות אחרת, טבילת המזון בביצה טרם הטיגון והמתנה עד שהשמן חם דיו לפני שזורקים את האוכל למחבת יפחיתו את אחוזי השומן שנספגים במזון. בכל מקרה מומלץ לספוג היטב את המזון המטוגן בעזרת נייר סופג.

  

סיגל פרישמן היא מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בבית החולים בילינסון

 

עוד על תזונה בריאה:

צמחונות וטבעונות: לעשות את זה נכון

רואו-פוד: פשוט לאכול פשוט

עצירות? גלי חום? תאכלו מלון

ענבים: משייק עד סלט

חם לכם? תאכלו סלט

תגובות  1  אהבו 

28/09/14
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אל תהיו כבדים: תאכלו דגים

 

בקיץ אנחנו מחפשים לאכול ארוחות קלילות, כאלה שגם לא יגרמו לנו להזיע במטבח (מזה יש לנו בשפע בחוץ), וגם לא...

לקריאת הכתבה
כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה