חזרה לבריאות טובה

כך תקטינו את הסיכון לשבץ מוחי

אכילה מרובה של פירות וירקות מתבררת כדרך מצויינת להורדת הסיכון לשבץ
מערכת מוטק'ה 14/01/08
כך תקטינו את הסיכון לשבץ מוחי
למרות שהסיבות לא לגמרי מובנות, נראה בבירור כי אכילה מרובה של פירות וירקות היא דרך מצויינת להורדת הסיכון לשבץ. באחד מהמחקרים המקיפים ביותר שנעשו במטרה לבדוק את הנושא, גם אם בעקיפין, חוקרים מאוניברסיטת קיימברידג' מדדו רמות ויטמין C בקרב למעלה מ-20,000 אנשים ולאחר מכן עקבו אחריהם לאורך כעשור. מדווח nfc רמות ויטמין C בדם נוטות להיות גבוהות הרבה יותר בקרב אנשים שאוכלים כמות מרובה של פירות וירקות לעומת אנשים שאינם מקפידים לעשות זאת. כאשר חולקו המשתתפים לארבע קבוצות על בסיס רמות ויטמין C, אלו עם הריכוז הגבוה ביותר של הוויטמין בדם נתגלו גם כאלו עם הסיכון הנמוך ביותר לשבץ לעומת אלו עם הריכוזים הנמוכים ביותר. הקשר נראה גם לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון טווח רחב של גורמי סיכון לשבץ.
עוד כתבות על ארוע מוחי

[u]
המדריך המקיף לנפגעי ארוע מוחי
[/u]


[u]
שבץ מוחי- מניעה וטיפול
[/u]


[u]
סטנטים במוח עשויים לשפר את התפקוד המנטלי
[/u]


[u]
מיגרנות עלולות לגרום נזק למוח
[/u]


[u]
מדריך: כך תזהו שבץ מוחי
[/u]


[u]
מדריך אישי לטיפול אישי בהתקף לב ובשבץ מוחי
[/u]


[u]
הליכון מיוחד עשוי לסייע לנפגעי שבץ
[/u]


[u]
פריצת דרך בטיפול בשבץ מוחי
[/u]


[u]
טיפול במציאות מדומה אחרי ארוע מוחי
[/u]


[u]
שבץ מוחי: טיפול חדש להחלמה מהירה יותר
[/u]


[u]
סימני אזהרה חדשים לשבץ
[/u]

החוקרים ציינו כי הממצאים אינם מוכיחים כי ויטמין C שבפירות ובירקות הוא שמגן מפני שבץ, וכי רוב המחקרים גילו כי שימוש בוויטמין C ובתוספות ויטמינים נוגדי חמצון אחרים אינו יעיל בהורדת הסיכון לשבץ [תוספות ויטמינים - מקצרות לנו את החיים]. אך המחקר הוא סימן אחד נוסף לכך שאכילת פירות וירקות בכל יום יכולה להיות בעלת יתרונות קרדיווסקולריים (של הלב וכלי הדם). למרות שהסיבה המדוייקת אינה ידועה, המסר לציבור הוא ברור, כתבו החוקרים, והוא לאכול מגוון רחב של פירות וירקות. רצוי לחשוב על צבע ולאכול את כל קשת הצבעים של המזונות הצמחיים. סך-הכל 20,649 גברים ונשים שהיו בגילאים 40 עד 79 בתחילת המחקר לקחו חלק בניסוי הבריטי. הממצאים פורסמו בגליון האחרון של העיתון האמריקני לתזונה רפואית. במהלך תקופת מעקב של 9.5 שנים בממוצע, 448 ממשתתפי המחקר עברו שבץ. החוקרים מאמינים כי לעליה שזוהתה בסיכון של אנשים עם רמות ויטמין C הנמוכות ביותר היא בעלת השלכות רפואיות. במיוחד, ויטמין C יכול לשמש כסמן מנבא מצויין לסיכון לשבץ, ללא קשר לגורמי סיכון ידועים כמו גיל, הסטוריה של עישון, לחץ דם ורמות כולסטרול.


בהתחשב בכך ש-50% מהסיכון לשבץ אינו מוסבר על-ידי גורמי סיכון קרדיווסקולריים קונוונציונליים וכי תוקף גורמי סיכון אלו נעלם עם הגיל, סימנים לסיכון שיוכלו לעזור לזהות את אותם אנשים הנמצאים בסיכון גבוה לשבץ מעוררים עניין רב. המומחה לשבץ, ד"ר לארי בי. גולדשטיין, היה יו"ר הוועדה שתיקנה את הקווים המנחים של איגוד השבץ האמריקני למניעת שבץ בשנת 2006. בראיון שהעניק לאתר WebMD אמר כי תזונה עשירה בפירות וירקות היא דרך טובה להשגת שתי המטרות. אין ראיה טובה לכך ששימוש בוויטמינים בצורה של גלולות מסייע להורדת הסיכון לשבץ, ואפילו ישנן ראיות מטרידות כי תוספות של חומרים נוגדי חמצון מפריעות לפעולת הסטטינים - תרופות המשמשות להורדת כולסטרול ונרשמות באופן רוטיני לחולים הנמצאים בסיכון גבוה לשבץ.
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?

בשיתוףOptiStore

זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...

לקריאת הכתבה
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל

בשיתוף MediWho

אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...

לקריאת הכתבה
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי

 

מוגש מטעם Peace Naturals

 

בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה