כל מה שרציתם לדעת על תחליפי בשר

מודעות הולכת וגוברת למזון בריא, לצד אזהרות ארגון הבריאות העולמי ולא מעט תכניות תחקירים מפני הסכנות שבבשר מעובד, גורמות ליותר ויותר אנשים לחפש תחליפי בשר מוצלחים. הבשר עשיר בברזל ובחלבון, אך לצערנו, בעידן הנוכחי הוא עשיר גם בהורמוני גדילה תעשייתיים ומזיקים. אז מה הפתרון? תחליפי בשר מן הטבע, שלצד החלבון והברזל מכילים גם סיבים תזונתיים, וככאלה מסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול ותורמים לתחושת שובע.
תחליפי הבשר הטבעיים הפופולריים ביותר הם חומוס, עדשים, פול, סויה ושעועית, כשלכל אחד מהם יתרונות בריאותיים רבים. הם יכולים לשמש כמנה עיקרית כשהם מגיעים כחלק מתבשיל, או לחילופין – כנשנוש טעים ובריא. ריכזנו עבורכם את כל הכתבות בתחום של אתר מוטק'ה:
תחליפי בשר מהטבע: חומוס
חומוס לניגוב בצלחת הוא אחד המאכלים הכי ישראליים שיש, אבל גרגרי החומוס המרכיבים את המנה יכולים לשמש לעוד מגוון מנות מוצלחות. מדובר בקטניות טעימות ובריאות, שמשתלבות מצוין במרקים, בממולאים, בחמין, כתוספת למנת פחמימה או לסלט וגם כנשנוש דיאטטי.
לקריאה נוספת על החומוס כתחליף לבשר ולקבלת מתכון לחצו כאן.
תחליפי בשר מהטבע: עדשים
גם העדשים מהוות תחליף בשר מצוין בעקבות כמות גבוהה של חלבון, ברזל, חומצה פולית, ויטמינים חשובים ומינרלים כסידן, מגנזיום ואשלגן. אכילה יומיומית של עדשים תורמת להורדת הסיכון למחלות לב ולכולסטרול בדם, ואף מונעת עצירות. אמנם אין הבדל גדול בין הערכים התזונתיים של סוגי העדשים השונים, אבל חשוב לדעת שזמן הבישול שלהן שונה וכך גם המרקם המתקבל. אנחנו מכירים את העדשים בעיקר מתבשילי המג'דרה, אבל העדשים יכולות לשמש למגוון רחב של מאכלים, והן פופולריות במיוחד במטבח ההודי.
לקריאה נוספת על העדשים כתחליף לבשר ולקבלת מתכון לחצו כאן.
תחליפי בשר מהטבע: סויה
הסויה היא תחליף בשר נהדר, ואפשר לעשות איתה המון דברים, עקב תכונת ה"זיקית" שלה: הסויה סופחת אליה את הטעמים של המוצרים שעמם היא מתבשלת, וכך יכולה לקבל טעם חלבי או בשרי, תלוי בתבשיל שעמו היא באה במגע. הסויה מכילה את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף, עשירה בחלבון, בברזל, בוויטמינים ובסיבים תזונתיים, ואין ספק שהמוצר המזוהה עמה ביותר הוא הטופו. היא נפוצה במיוחד במטבחי המזרח הרחוק, שם היא משמשת למגוון תבשילים אוריינטליים.
לקריאה נוספת על הסויה כתחליף לבשר ולקבלת מתכון לחצו כאן.
תחליפי בשר מהטבע: פול
גם הפול, כמו שאר הקטניות, עשיר בחלבון, בברזל ובשפע של סיבים תזונתיים, וכשהוא טרי במיוחד אפשר לאכול אותו אפילו עם התרמיל. את הפול אפשר לטגן, לאפות, לבשל או לנשנש, ולשלב בקציצות, במנות אורז או פסטות, בפשטידות ובמרקים.
לקריאה נוספת על הפול כתחליף לבשר ולקבלת מתכון לחצו כאן.
תחליפי בשר מהטבע: שעועית
השעועית, כחברה של כבוד במשפחת הקטניות, עשירה בסיבים תזונתיים, בברזל, בחלבון, בוויטמינים ובמינרלים רבים, לצד היותה דלה בשומן ובכולסטרול. היא תורמת לאיזון רמות הסוכר בדם, לשיפור מערכת העיכול ולהורדת כולסטרול. השעועית משמשת לתבשילים שונים במדינות רבות, בהן מקסיקו, ברזיל, ספרד ואנגליה, וגם בישראל – עם מנת החמין המפורסמת ומרקים שונים.
לקריאה נוספת על השעועית כתחליף לבשר ולקבלת מתכון לחצו כאן.
[#middleBanner]
מה אומרים הצבעים שאנחנו אוכלים?
מהמטבח באהבה: גיל חובב מחלק מתכונים
האוכל כמפלט: הכל על אכילה רגשית
10 דרכים טבעיות להפחית כולסטרול
אוהבים לבשל? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
הצטרפו לקהילת הטבעונים של מוטק'ה!
בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...
אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...
סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...