כמה עולה ניהול חשבון הבנק שלכם?

הצטרפו לקהילת הכסף שלי
א-ב בעמלות
העמלה הנגבית על ידי הבנק היא התשלום שהבנק גובה עבור שירותי שמירת הכסף וניהול החשבונות. גובה העמלות הנגבות משתנה, וניתן למצוא פערים של כמעט 100% במחיר של אותן פעולות בבנקים שונים. גובה העמלות החודשי מגיע לכמה מאות שקלים בחודש, תלוי בכמות הפעולות המתבצעות בחשבון, בסוגן ובתנאי הבנק והחשבון.
מה לעשות? לעשות! שכללו את התחביב הלאומי ותתחילו להתווכח. גם על עמלות הבנק. בכל מקרה, מה יש לכם להפסיד? רוב הסיכויים שאחרי משא ומתן אסרטיבי עם פקידי הבנק תזכו לקבל הנחה כלשהי. נסו זאת לגבי סל העמלות כגון ריבית חובה, ריבית זכות וכל פעילות אחרת שעולה כסף.
זה הזמן להרים את דגל הגאווה - גאוות הגיל. מותר ורצוי להתהדר במועדון הגדל והולך של גולשי מוטק'ה ולקוחות הגיל השלישי, ולהדגיש בפני הבנק שמולו אתם עובדים את חשיבותכם.
רפורמת העמלות בבנקים
בשנת 2008 נערכה רפורמה בתשלומי עמלות הבנקים כחלק מהרגולציה על פעילות הבנקים. מטרת הרפורמה היתה לעזור לנו, בעלי חשבונות הבנק, לשלם פחות על החזקת חשבון בנק. הרפורמה עסקה לא רק בנושא של הוזלת עמלות ללקוח, אלא גם בצמצום מספר העמלות. מתוך למעלה מ-300 עמלות שונות שגבו הבנקים לפני הרפורמה, נותרו רק 123 כיום.
הצטרפו לקהילת הכסף שלי
העמלות הנפוצות
ניהול חשבון עו"ש סטנדרטי מלווה ב-23 עמלות שונות, בהן 17 עמלות הצמודות לקבלת מידע על מצב החשבון. לאחזקת כרטיסי אשראי צמודות 31 עמלות, ולפעולות אשראי מתלוות 16 עמלות. על פעילות במטבע חוץ נשלם 16 עמלות שונות, ואילו 16 העמלות היקרות ביותר נגבות עבור פעולות במטבע חוץ. העמלות הנפוצות ביותר הן עמלה חודשית בגין ניהול חשבון בנק, פעולה בערוץ ישיר, פעולה בעזרת פקיד, עלות אשראי ואחזקת כרטיסי אשראי. עמלות אלה נפוצות יותר מאחרות בגלל שהפעולות שהן נגבות בגינן הן פעולות שגרתיות שכולם מבצעים.
ניהול חשבון בנק בצורה נכונה
לקבל את העמלות כמו שהן משול לזריקת כסף לפח. צילום: shutterstock
לא רבים יודעים זאת, אך ניתן להתמקח עם בנקים לגבי גובה התשלומים שהם גובים מאיתנו, גם על תשלומי הריבית וגם על תשלומי העמלות. חשוב לבדוק היטב איזה פעולות אנו מבצעים בחשבון באופן סדיר ותכוף, ולחפש את הבנק שמציע את ההצעה הטובה ביותר עבורנו, בהתאם להתנהלות חשבון הבנק שלנו. בדיוק כמו שבודקים את סל הקניות בסופר, ניתן לבדוק את סל העמלות המותאם לנו – ובמקרה הצורך, להתמקח או לעבור למי שמציע הצעה אטרקטיבית יותר.
ניתן לשכור שירותי ייעוץ פיננסי מקצועי בכדי ללמוד להתנהל נכון יותר מול הבנק. יש להקפיד על יעוץ אובייקטיבי חוץ-בנקאי.
טיפים לצמצום העמלות
עברו על המידע והסיקו מסקנות. צילום: shutterstock
* הקפידו להשתמש בערוצים הישירים לביצוע פעולות, שכן העמלות הנגבות על פעולות אלה נמוכות יותר מהעמלות הנגבות על ביצוע פעולה בעזרת פקיד.
* ריבוי כרטיסי אשראי הוא מיותר, בדרך כלל, וגורם לתשלומי עמלות רבים יותר.
* כאשר משתמשים באפשרות התשלומים בכרטיסי אשראי, משלמים ריבית על התשלומים – לכן, נסו להימנע מתשלומים.
* מינוס בחשבון הבנק גורר תשלומי ריבית, שאחוזיה גדלים ככל שהמינוס גדל ולפעמים כדאי לקחת הלוואה שמכסה את כל המינוס והריבית עליה נמוכה מזו המשולמת על החריגה. בדקו את האפשרויות שלכם לפני שאתם מקבלים את החלטת הבנק עבורכם.
ועוד מילה לסיום:
האם אנחנו והבנק זה חתונה קתולית? זהו, שלא. נכון, לא פשוט לעבור לבנק אחר, או אפילו לסניף אחר של אותו בנק, אבל כדאי לבדוק אילו תנאים ניתן לקבל בבנק אחר, ואז לחזור עם ההצעה המשופרת לסניף שלכם ולנסות לקבל אותם תנאים, ללא מעבר לבנק אחר. ואם זה לא יצליח - תוכלו לעבור לבנק המתחרה, שם הפקידים ישמחו להקל עליכם את המעבר. כמו בסלולר, כמו בטלוויזיה, כך גם בבנקאות. כל האינפורמציה נמצאת באתרים השונים, רק לחפש, לבדוק ולהחליט.
זכרו: הבנקים התחילו להפנים את חשיבותכם. נצלו זאת עד תום.
בחודש הקרוב נעסוק רבות ביחסים בין הלקוח לבנק שלו. יש לכם שאלות? כתבו לנו!
עוד במדור הכסף שלי
האם ממתינים לכם כספים בקופת הגמל?
איך לקרוא את דוחות הפנסיה שלכם
הצטרפו לקהילת הכסף שלי

כשאומרים "משכנתא", האסוציאציה הראשונית היא הלוואה לצורך קניית דירה, שלרוב מלווה...
בגיל הבוגר לרבים מאיתנו יש סוג כזה או אחר של חיסכון - בין אם מדובר בחיסכון של שנים, ובין אם...
עם הפרישה ממקום העבודה, רבים מוצאים את עצמם עם סכום כסף לא מבוטל ביד: יש מי שמחליטים...