כשחומוס פוגש דג: מסבחה דניס

הימים הולכים ומתארכים וזה זמן מצוין לחזור לארוחות קלילות המורכבות מחומרי גלם מקומיים, בזמן הכנה מינימלי ומקסימום טעמים מוצלחים.
החיבור בין קטניות לדגים הוא לא חיבור מובן מאליו, אבל כדאי שזה יקרה יותר. גם אם נשים רגע בצד את העובדה שמדובר במנה קלה להכנה וטעימה מאוד, יש כאן חיבור תזונתי שרבים מאיתנו צריכים לאמץ. קטניות, כמו גרגרי חומוס, וגם עדשים ושעועית, הם מקור טוב לחלבון. ערכם הקלורי אינו גבוה, כמות השומן שהן מכילות נמוכה והכי חשוב - הן טעימות מאוד, קלות להכנה ואפשר לעשות איתן פחות או יותר הכל. לא סתם החומוס נחשב למאכל הלאומי. גרגרי החימצה תורבתו באזור הים התיכון עוד בשנת 3000 לפני הספירה. החומוס מכיל גם כמויות נכבדות של סידן. בכוס חומוס מבושל תמצאו 8% מהכמות היומית המומלצת וגם סיבים תזונתיים, ברזל ואבץ.
הדניס הוא דג ים שאצלנו גדל לרוב בדרום הארץ, בכלובים מבוקרים היושבים בים האדום, אבל הוא מספיק פופולרי כדי להגיע גם בייבוא, מגידול דומה בקפריסין וביוון. בשיאו, הדג שגדל בים התיכון יכול להגיע לשני קילוגרם ולחיות שנים ארוכות. מהכלובים מגיעים הדגים אל הצלחת, כשהם צעירים ורזים בהרבה.
עשיר בוויטמינים, קל לפילוט
לא מדובר בדג הכי רזה בים, אבל אפשר לומר שבניגוד לסטייק עסיסי, לדוגמה - הדניס מפצה על ערכו הקלורי בחומצות שומן בלתי רוויות ובוויטמינים. ב-100 גרם דג יש 182 קלוריות ו-17 גרם חלבון. בתמורה תקבלו דג עסיסי במיוחד וקל לפילוט, שמתאים לכל מנה וזורם עם כל שיטת הכנה שתחשבו עליה. מומלץ לשלב בתפריט שלכם לפחות שתי מנות דגים בשבוע.
ולמתכוננו: המסבחה, שאותה ניתן למצוא בכל חומוסייה ממוצעת, מכילה במתכונה המקורי כמויות גדולות של טחינה ושום. כפי שתראו בהמשך, על החומוס להיות מבושל עד לרכות מוחלטת, בדיוק כפי שמכינים את המסבחה המסורתית. מי שמסתייג מהכנת קרם חומוס המכיל גם חמאה, יכול להחליף בשמן זית - אבל מומלץ שלא - העדינות של הקרם זקוקה למגע המלטף של החמאה. בתיאבון שיהיה. המתכון באדיבות עומר עלואן ממסעדת "עלה גפן", מתחם I-WAY קרית אתא.
המתכון: מסבחה דניס
מוכנים לחליטה? דניס, לפני האקשן. צילום: Shutterstock
המרכיבים (ל-2 מנות):
200 גרם חומוס מבושל
1/2 כף כמון
1/2 כף מלח
70 גרם חמאה מומסת
3 דגי דניס מפולטים
שמן זית
מיץ לימון מ 2 לימונים
30 גרם גרגרי אפונה ירוקה, חלוטה
צרור עלי פטרוזיליה או כוסברה
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון טוחנים את גרגרי החומוס עם הכמון, מחצית מכמות המלח, מחצית מהחמאה ומחצית ממיץ הלימון עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים את התערובת למחבת ומחממים על אש נמוכה.
2. במחבת אחר עם מעט שמן זית, צורבים את הדג מצד העור, ממליחים והופכים לצד השני לצריבה זריזה של דקה. סוגרים את הדג במה שנותר מהחמאה ומיץ הלימון ומוציאים.
3. מסדרים בצלחת את קרם החומוס ומעליו את הדג, מקשטים בעלי פטרוזיליה או כוסברה לפי הטעם ומגישים. אפשר לחרוך שני חצאי ארטישוק ירושלמי ולהניח מעל המנה.
[#middleBanner]
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....