חזרה לטיולים

כשטעם ותשוקה נפגשים: לאכול בארץ המגף

המטבח האיטלקי הוא אחד הטובים בעולם, ויש בו הרבה יותר מפסטה ופיצה. מה ההבדל בין האוכל בצפון המדינה לעומת זה שבדרומה, ואיפה תמצאו את הגלידה הטובה ביותר?
מאת חני יודל 01/08/17
כשטעם ותשוקה נפגשים: לאכול בארץ המגף
המטבח הטעים והמפורסם בעולם. בית קפה בצפון איטליה. צילום: Shutterstock

 

 

 

הרים נישאים שפסגותיהם מושלגות, ערים יפהפיות, עיירות ציוריות, נופים עוצרי נשימה, מפלים ואגמים, שמורות טבע, תרבות, שופינג ואופנה משובחת הם רק חלק קטן ממה שמחכה לכם בביקור באיטליה. אבל אין ספק שאחת האטרקציות הבולטות בארץ המגף היא האוכל המוגש בה: פיצות, פסטות ופוקצ'ות יש לנו אמנם גם בארץ, אבל עם כל הכבוד למסעדות האיטלקיות שלנו, אי אפשר באמת להשוות את זה עם ארץ המקור.

 

צפון איטליה, אחד מאתרי הנופש האהובים במדינה. צילום: Shutterstock

 

 

באופן כללי, המטבח האיטלקי הוא הכלאה של שלל תתי מטבחים במחוזות שונים במדינה, וניכרת בו השפעה של עמים אחרים שגרו באיטליה, כמו הרומאים. לא סתם הוא נחשב לאחד הטובים והמפורסמים בעולם. לרוב הוא מזוהה אמנם עם פיצה, פסטה וגלידות, אבל המטבח האיטלקי מגוון הרבה יותר - בחלקים מסוימים של איטליה ניכרת אפילו השפעה של המטבח הערבי, הסלאבי, היווני והטורקי, ואפילו של המטבח העברי המסורתי. חוץ מהמגוון הרב, מאפיין בולט נוסף של המטבח האיטלקי הוא הטריות של חומרי הגלם: המטבח האיטלקי הוא מטבח עונתי, ולכן המזון המוגש הוא בהתאם לעונות השנה.

 

בצפון איטליה תמצאו מטבח איטלקי עשיר במיוחד: האזור נחשב לאחד מאתרי הטבע והנופש האהובים במדינה, והוא שופע אגמים שקטים, עיירות קסומות, ערים תוססות וטבע ירוק, ומזמן ביקור במפלי ורונה היפהפיים, ושיט בוונציה לאי מורנו המפנק.

 

פסטות משובחות במיוחד בצפון איטליה

 

 

בצפון איטליה תמצאו פסטות משובחות עם סוגים מיוחדים לאזור. צילום: Shutterstock

 

 

המטבח המקומי בוורונה, למשל, מצטיין בפסטות משובחות, עם כמה סוגים ייחודיים לאזור כגון ביגולי – מעין ספגטי עבה ועשיר בטעמים, קסונקלי – הרביולי המפורסם המגיע מצפון איטליה ופיצוצ'רי – פסטה העשויה כולה מכוסמת, ומוגשת לצד גבינה ומרווה. דווקא הפיצה הלאומית פחות פופולרית כאן, ואותה תמצאו בעיקר במסעדות תיירים. לעומת זאת, באזור זה תפגשו יותר בשר ורטבים, עם מרכיבים כמו שמנת ופרמז'ן.

 

מתוך מגוון המסעדות בצפון איטליה, תוכלו לשבת במסעדות האותנטיות המקומיות, המגישות מגוון מנות מהמטבח האיטלקי הטיפוסי, במסעדות תיירים המציעות מטבח פיוז'ן בינלאומי או במסעדות משפחתיות. אתם תתקלו בוודאי במונח "אוסטריה" או "טרטוריה" – סוג של מסעדת פועלים, עם תפריט מצומצם אבל ביתי וטעים להפליא. אנחנו ממליצים לגוון, כי המסעדות בצפון איטליה מתאימות במיוחד לחיך הישראלי ומהוות חלק חשוב ובלתי נפרד מהטיול שלכם באזור.

 

 

איפה נמצאת איטליה האחרת, הפשוטה והאותנטית?

 

 

 חבל פוליה: עקף המגף האותנטי והבתולי. צילום: Shutterstock

 

 

גם דרומה של איטליה הוא אזור יפהפה ומיוחד, המכונה גם "עקב המגף". למרות שהוא נחשב לתיירותי לא פחות מאזור הצפון הוא קצת יותר נחבא אל הכלים, אבל ביקור בו מציע מפגש מרתק עם איטליה האחרת, הפשוטה, הבתולית והאותנטית יותר. חבל פוליה שבדרום, למשל, מציע נופים ירוקים, צוקים תלולים הגולשים אל הים הכחול, ערי נמל, כפרים ציוריים משובצים בבתי אבן לבנים ומבני בארוק ייחודיים, וכמובן – מטבח ייחודי ועשיר. כאן האוכל נחשב לחריף יותר, והעגבניות, שמן הזית ופירות הים הם מרכיבים דומיננטיים בבישול.

 

פיצה עם זוקיני, להיט בדרום איטליה. צילום: Shutterstock

 

 

האוכל האיטלקי מקושר הרבה פעמים לשמחת חיים ולתשוקה, וכל מי שאכל ספגטי שנשרך בפה עד שנעלם יכול להעיד על כך. בדרום איטליה הדבר בולט במיוחד, עם מטבח יצירתי ויצרי. חבל פוליה נחשב למטבח המגוון והעשיר ביותר בדרום איטליה, ויש האומרים שבאיטליה כולה. חומרי הגלם כאן מגיעים מהים ומהאדמה: עגבניות, זוקיני, חצילים, פלפלים אדומים, כרובית, ארטישוק וברוקולי מככבים במאכלים רבים כאן, כולל על הפיצות. הפסטה המפורסמת באזור היא אורקייטה (הנראית כמו אוזניים קטנות), ומוגשת לצד ירק במנה שנקראת צ'ימה די ראפה. גם פסטת טליאטלה המוגשת עם גרגרי חומוס מטוגנים נחשבת פופולרית באזור, ואת המוצרלה המקומית מחליפה לה בוראטה, גבינה עשירה ושמנה.

 

הגלידה הכי טובה נמצאת בפוליה בדרום איטליה. צילום: Shutterstock

 

 

במאכלים רבים בחבל פוליה משתמשים בלחם ובגרעיני חיטה, וכאן "לא זורקים אוכל" היא לא סתם סיסמא: לחם שהתיישן ויבש מוצא את דרכו לסלטים ולמרקים. בביקור בפוליה אל תחמיצו ישיבה במסעדת פועלים מקומית, שתגיש לכם אוכל אותנטי ומיוחד כל כך לאזור, וגם אל תפספסו טעימה מכל הטוב שמציעים דוכני המזון הפזורים ברחובות.

 

כאן תמצאו גם פיתה, הדומה מאד לזו שמוכרת לנו בארץ, טובלת ברוטב ירקות עשיר וטרי של הירקות הממלאים אותה ומהווה כאן ארוחה בפני עצמה. בין אם אתם מהז'אנר שחייב קינוח אחרי הארוחה ובין אם לא, כדאי שתדעו שבפוליה נמצאת גם הגלידה הנחשבת לטובה ביותר בעקב המגף. ואם זו כשלעצמה לא סיבה מספיק טובה לבקר באזור, אנחנו לא יודעים מה כן.

 

 לכל הפרטים על הטיולים המאורגנים של מוטק'ה לחצו כאן  

 

 

עוד ב"מטיילים בעולם"

הצטרפו לקהילת הטיולים של מוטק׳ה 

 [#noBanner]  

3  תגובות 0 אהבו


התמונה של תגונה
עינב פנחסוב 29/07/16
עשיתם לי חשק לטיול באיטליה... או לפחות לאיזה מסעדה איטלקית טובה לבינתיים :)
התמונה של תגונה
איילת6 19/03/17
התמונה של הפיצה עשתה אותי רעבה:) אני חושבת שבמיוחד במחוזות הקטנים יותר באיטליה ניתן למצוא קולינריה מקומית אשר שנים רבות עוברת מדור לדור ומאד יחודית למקום. מזכיר לי את מטעמי המטבח של אמא. ...
התמונה של הפיצה עשתה אותי רעבה:) אני חושבת שבמיוחד במחוזות הקטנים יותר באיטליה ניתן למצוא קולינריה מקומית אשר שנים רבות עוברת מדור לדור ומאד יחודית למקום. מזכיר לי את מטעמי המטבח של אמא. מטבח קלאסי תאורה למטבח דוגמאות למטבחים
התמונה של תגונה
רחל טואשי 01/08/17
בפוליה אכלתי מהגלידה הכי הכי  קטיפתית 
קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד בטיולים

האיים הסודיים ביוון שטרם גיליתם
כשאנחנו חושבים על יוון מיד עולים לראש האיים המוכרים והאהובים כמו קוס, מיקונוס, כרתים ורודוס, בחופשת בטן-גב...
לקריאת הכתבה
טיולי קונספט: הדבר החם בעולם התיירות
פעם היו בתי הבראה. הם היו מוקפים מדשאות ירוקות ועליהן כסאות נוח, והורי הורינו ישבו בכיסאות והבריאו. הדי...
לקריאת הכתבה
ארזתם לבד? המדריך המלא לטסים לחו"ל
זנזיבר, ניו יורק או אולי יוון? לאן בחרתם לנסוע בקיץ הנוכחי? לחופשה אורבנית קצרה, לנופש של בטן-גב או לחופשה...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה