לאפות את העוגות הכי טעימות
לרגע נדרכתי: הייתכן שעונת החגים בפתח ושום ספר חדש לא יוצא מבית "על השולחן", אימפריית הגסטרונומיה המקומית, שספרי הבישול והאוכל שלהם הם רבי מוניטין, ובצדק? אבל אז הגיע הצלצול הגואל (בטלפון) שבישר כי החדש בדרך, והוא אף מתוק מתמיד - כי מדובר בספר עוגות: "100 העוגות הטובות של 'על השולחן'". זהו ספר שהוא בעצם אוסף, שאכן מונה מאה מתכוני עוגות "מצטיינים" לפי הגדרת ובחירת מערכת המגזין הגסטרונומי "על השולחן". הם נבחרו מתוך שלל מתכוני העוגות שהתפרסמו במגזין בשנים האחרונות. ולמרות הגדרתו של הספר כאוסף מתכונים שכבר פורסמו, מקפידות עורכות הספר, ז'אנה גור ואיריס גלברט, להדגיש שהמתכונים כולם "נבדקו ונערכו מחדש והם כתובים בצורה מדויקת ובהירה ומלווים בתצלומים מרהיבים, כמיטב מסורת 'על השולחן'".
אכן, ייחוד בולט ויציב לאורך שנים בספרי "על השולחן" הוא הבהירות, ההקפדה על דיוק והנגישות למשתמש, וגם היופי והאסתטיקה של הספרים. באותה מידה שהם שימושיים, הם גם חגיגה לעיניים. כך גם בספר החדש, שכל מתכון בו ברור, נשמע אפשרי ואפילו קל לביצוע - ומדובר במתכונים ברמות קושי שונות - וכל תצלום בו נראה כה אמיתי ומגרה, שהוא עושה חשק פשוט לאכול את הדף.
שורה ארוכה של שפים, מתכונאים, קונדיטורים ושאר חובבי אפייה (אמרנו, אוסף) חתומים על המתכונים, שנעים מקלים מאוד ועד די מאתגרים (ומקצועיים למראה) להכנה. המתכונים מובאים בארבעה שערים שונים, לפי נושאים, כשבסופו של הספר מופיעים שני אינדקסים - מסודרים לפי א'-ב' ולפי חומרי גלם, ואחריהם עמוד אחד המכיל "כמה עצות לאפייה מוצלחת", שכולן מוגשות בתמציתיות ישירה ובהירה, ועמוד המפרט "מידות ומשקלות" של חומרי אפייה שונים וכולל גם לוח התאמת כמויות בהתאם לגודל תבנית אפייה, לוח המרת טמפרטורות וכזה להמרת משקל.
לקהילת אוכל:
לחצו
לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו
כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...
השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...
מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...