לא חייבים לוותר על מתוקים

צילומים: Shutterstock
המתוק, יטענו רבים, הוא מלך הטעמים. גם אם ידוע שעדיף להמעיט בצריכתו, הרי שההנאה, הפיצוי, הנחמה והאנרגיה שהוא מעניק הופכים את הפרידה ממנו לקשה. את האפקט אפשר להשיג כמובן באכילת פירות טריים, אבל מעטים הם חובבי המתוק שיצליחו להסתפק רק בהם.
הסוכר הלבן, מעובד עד אימה, נטול רכיבים בריאותיים וגורם להשמנה ולעששת, תויג כבר מזמן כאויב או "רעל", המזיק לפחות כמו סיגריות ואלכוהול. גם הסוכר החום, המעובד מעט פחות, אינו בריאותי מדי. גם מהממתיקים המלאכותיים העשויים כימיקלים, שומר נפשו ירחק.
את ההמתקה של כוס הקפה או התה אפשר להוריד. מניסיון, זה לא קשה כמו שזה נשמע, אבל פרוסת לחם עם ממרח מתוק, נתח עוגה ביתית או קינוח מענג מדי פעם לא חייבים להיות מפגע בריאותי. אפשר להמתיק אותם בממתיקים בריאים יותר, שמתאימים לאפייה ולבישול, ואת חלקם אפשר לצרוך כממרח. למה בריאים? כי הם מגיעים ממקור טבעי ועברו תהליכי עיבוד מועטים ככל האפשר.
לפניכם כמה מהם:
סיבים תזונתיים, סידן, ברזל ומגנזיום, אך מתנגדיו טוענים שהוא עתיר קלוריות וכדאי לצרוך אותו בכמות מוגבלת.
עוד על תזונה בריאה:
כך תהפכו את הארוחה לבריאה יותר
צמחונות וטבעונות: לעשות את זה נכון
בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...
אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...
סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...