לביבות מחממות לב
חג חנוכה מאיר מכל הבחינות: החנוכייה דולקת, הנכדים באים עם הילדים, אוכלים סופגניות ולביבות ונזכרים שניסים קורים... לכבוד זה צילמנו שלושה מתכוני לביבות שונים. שיתאימו לכל חך. חג שמח
מערכת BeOK
08/12/11

לביבות קישואים, תרד וגבינת רוקפור ברוטב יוגורט
כמות: 6-8 איש זמן הכנה: 10 דקות זמן טיגון: 10-15 דקות
מצרכים:
2 תפוחי אדמה גדולים 1/2 ק"ג קישואים שטופים וללא קצוות 1 בצל יבש קטן מקולף 2 ביצים 3 כפות קמח תופח מלח/פלפל חופן גדול של עלי תרד טרי קצוץ 100 גרם גבינת רוקפור מגוררת שמן לטיגון
לרוטב היוגורט:
גביע יוגורט 1 שן שום קטנה קצוצה 3 ענפי נענע קצוצה מלח לפי טעם
אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים בסיר עם מים עד להתרככות. מסננים ומועכים במזלג. 2. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים מגררים בפומפייה גסה את הקישואים ואת הבצל. מעבירים למסננת וסוחטים היטב את כל הנוזלים. 3. מניחים בצד במסננת על מנת להמשיך ולהגיר את שאריות הנוזלים. 4. מעבירים לקערה את תפוחי האדמה, הקישואים והבצל ומערבבים. 5. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. 6. מחממים מחבת גדולה עם שמן בגובה של עד 1/2 ס"מ. השמן צריך להיות חם, אך לא לוהט. אם השמן מתחיל "לעשן", מסירים מהאש וממתינים מעט לצינון השמן. מניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים מעט. ממשיכים בהתאם לגודל המחבת. בודקים בזהירות, וכשהלביבות מתחילות להשחים הופכים אותן לצידן השני. ממשיכים בטיגון עד להשחמה. 7. מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג. ממשיכים בהכנת סבב לביבות נוסף עד שנגמרת התערובת. 8. מגישים עם רוטב היוגורט: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה.

לביבות בטטה
כמות: 6-8 איש זמן הכנה: 10 דקות זמן טיגון: 10-15 דקות
מצרכים:
2 בטטות גדולות 1 חופן עירית קצוצה דק 2 ביצים 1/2 כוס קמח 1/2כוס פירורי לחם 1 אריזה אבקת אפייה מלח/פלפל שחור גרוס שמן לטיגון (ראו לפי הוראות ההכנה)
אופן ההכנה:
1. קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות, מבשלים בסיר עם מים בגובה הבטטות על אש בינונית עד לריכוך הבטטות. 2. מסננים היטב עד להתייבשות הקוביות. מעבירים לקערה ומרסקים את הבטטות בעזרת ממעך ירקות או מזלג. 3. בינתיים קוצצים את העירית ומוסיפים לקערה עם שאר המרכיבים. טועמים, מתקנים טעם במקרה הצורך. 4. שתי אפשרויות להכנה: אפייה: מסדרים תבנית עם נייר אפייה משומן קלות, מחממים את התנור לחום של 190 מעלות צלזיוס. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים מהתערובת ומשטחים קלות על התבנית. אופים כ-20 דקות, עד שהלביבות משחימות קלות. 5. טיגון: אפשרות שנייה היא לטגן את הלביבות במחבת גדולה עם שמן עד להזהבה משני הצדדים.
אופציות לליווי:
שמנת חמוצה מומלחת קמעה / קצפת משמנת מתוקה / רוטב על בסיס יוגורט, שום ועירית.

לביבות תפוחי אדמה ואגוזים
כמות: 6-8 איש זמן הכנה : 10 דקות זמן טיגון: 15-20 דקות
מצרכים:
3-4 תפוחי אדמה גדולים 1 בצל יבש קטן מקולף 2 ביצים 3 כפות קמח תופח 100 גרם אגוזי המלך קלויים וקצוצים מלח/פלפל
אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם בפומפייה גסה. מגררים גם את הבצל. סוחטים היטב את תפוחי האדמה והבצל המגוררים ומעבירים לקערה. 2. מוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב. 3. מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן. השמן צריך להיות חם, אך לא לוהט. אם השמן מתחיל "לעשן", מסירים מהאש וממתינים מעט לצינון השמן. מניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים מעט. 4. ממשיכים למלא את המחבת בהתאם לגודלה. בודקים בזהירות, וכשהלביבות מתחילות להשחים הופכים אותן לצידן השני. ממשיכים בטיגון עד להשחמה. 5. מוציאים מהמחבת, מניחים על נייר סופג. ממשיכים לטגן עד שנגמרת התערובת.
אפשרויות הגשה:
אבקת סוכר למי שאוהב לביבה מלוחה-מתוקה. קצפת יציבה משמנת או קרם פרש. פירה תפוחי עץ מבושל בחמאה.
בהצלחה וחג שמח!
אתר השף ארז שטרן - www.erez-stern.co.il , טלפון : 050-5852785
עוד על אוכל ומתכונים:
מרק עדשים מעושן
מרק עוף ודגים תאילנדי: טום קה גאי
שוק אווז בפירות יבשים ויין
עופיונים במילוי אורז, צנובר וצימוקי קוראנט
ספר אפייה חדש: שבתות וחגים
סכיני מטבח - מדריך
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לקהילת אוכל, בישול ואפייה:
לחצו
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
להשתתפות בתחרות מתכוני הגולשים של מוטק'ה:
לחצו
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות