חזרה למגזין אוכל

לביבות סלק ולביבות גזר של פיליס גלזר

שני מתכונים בריאים ולא משמינים של פיליס גלזר: לביבות סלק עם סלסה סלרי-כוסברה ולביבות גזר וג'ינג'ר עם סלסה תפוחים, בצל ירוק ופלפל חריף
מערכת מוטק'ה 16/12/14
לביבות סלק ולביבות גזר של פיליס גלזר
מתכונים: לביבות סלק ולביבות גזר וג'ינג'ר

צילום: דניה ויינר

 

שני מתכונים לחנוכה מתוך הספר "פשוט בריא" (הוצאת מודן) של כוהנת המזון הבריא פיליס גלזר:

  

לביבות סלק עם סלסה סלרי-כוסברה

  

החומרים לכ-10 לביבות:

½ קילו סלק, מקולף ומגורר גס (כ-4 כוסות)

½ כפית כמון טחון
½ כפית כוסברה טחונה
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור טחון טרי
½ כפית אבקת אפייה
2 ביצים טרופות קלות
¼ כוס קמח רב-שימושי (של שטיבל)
6-7 כפות שמן קנולה, לטיגון
  
אופן ההכנה:

1. שוטפים, מנקים, ומקלפים את הסלק ומגוררים על הצד הגס של הפומפייה. שמים במסננת מעל קערה ומעמידים בצד 10 דקות. לוחצים להוצאת נוזלים.

2. בקערה בינונית, בעזרת כף עץ, מערבבים סלק, כמון, כוסברה, מלח, פלפל שחור ואבקת אפייה. בוחשים פנימה ביצים וקמח ומערבבים היטב.
3. במחבת גדולה מחממים שמן על גבי אש בינונית. ממלאים כוס מידה של ¼ כוס עם ¼ כוס מהתערובת ולוחצים למעלה להדק. הופכים ומניחים את תוכן הכוס במחבת ומשטיחים בעזרת מרית. חוזרים על הפעולה כדי ליצור 5-6 לביבות כל פעם. מבשלים 4-5 דקות בכל צד. הלביבות יהיו בצבע אדום עז אך מושחמות קלות בכל צד. מעבירים למגבת נייר לספיגת עודף שומן. מגישים עם סלסה סלרי-כוסברה.
    
סלסה סלרי-כוסברה:

2 כוסות סלרי קצוץ דק מאד (כ-3-4 גבעולים)
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה דק
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
3-4 כפיות חומץ יין שרי (או חומץ פטל, או חומץ בן יין אדום)
3 כפות שמן זית כתית מעולה
   
מערבבים את כל החומרים ביחד. מעבירים לקופסת אחסון ומקררים.

   

 עוד על אוכל ומתכונים:

סופגניות ביתיות: צעד אחר צעד

תבשיל פתיתים עם ירקות

מרק חרירה חורפי

מרק תרד מוקרם טבעוני

מרק קרופניק

                     

יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו

   

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה