לביבות סלק ולביבות גזר של פיליס גלזר

צילום: דניה ויינר
שני מתכונים לחנוכה מתוך הספר "פשוט בריא" (הוצאת מודן) של כוהנת המזון הבריא פיליס גלזר:
לביבות סלק עם סלסה סלרי-כוסברה
החומרים לכ-10 לביבות:
½ קילו סלק, מקולף ומגורר גס (כ-4 כוסות)
½ כפית כמון טחון
½ כפית כוסברה טחונה
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור טחון טרי
½ כפית אבקת אפייה
2 ביצים טרופות קלות
¼ כוס קמח רב-שימושי (של שטיבל)
6-7 כפות שמן קנולה, לטיגון
אופן ההכנה:
1. שוטפים, מנקים, ומקלפים את הסלק ומגוררים על הצד הגס של הפומפייה. שמים במסננת מעל קערה ומעמידים בצד 10 דקות. לוחצים להוצאת נוזלים.
2. בקערה בינונית, בעזרת כף עץ, מערבבים סלק, כמון, כוסברה, מלח, פלפל שחור ואבקת אפייה. בוחשים פנימה ביצים וקמח ומערבבים היטב.
3. במחבת גדולה מחממים שמן על גבי אש בינונית. ממלאים כוס מידה של ¼ כוס עם ¼ כוס מהתערובת ולוחצים למעלה להדק. הופכים ומניחים את תוכן הכוס במחבת ומשטיחים בעזרת מרית. חוזרים על הפעולה כדי ליצור 5-6 לביבות כל פעם. מבשלים 4-5 דקות בכל צד. הלביבות יהיו בצבע אדום עז אך מושחמות קלות בכל צד. מעבירים למגבת נייר לספיגת עודף שומן. מגישים עם סלסה סלרי-כוסברה.
סלסה סלרי-כוסברה:
2 כוסות סלרי קצוץ דק מאד (כ-3-4 גבעולים)
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה דק
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
3-4 כפיות חומץ יין שרי (או חומץ פטל, או חומץ בן יין אדום)
3 כפות שמן זית כתית מעולה
מערבבים את כל החומרים ביחד. מעבירים לקופסת אחסון ומקררים.
עוד על אוכל ומתכונים:
יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...