לדיכוי הרעב - הרבה פרוטאין מעט פחמימות
מחקר שנערך בקרב גברים שמנים הוכיח כי תזונה עשירה בפרוטאין ודלה בפחמימות היא הדרך היעילה ביותר לדיכוי הרעב ולירידה במשקל
מערכת מוטק'ה
24/01/08

מחקר שנעשה בגברים שמנים הראה כי תזונה עשירה בפרוטאין ודלה בפחמימות היא הדרך היעילה ביותר לדיכוי הרעב ולירידה במשקל. מדווח nfc
צריכה עשירה בפרוטאין מעודדת שובע וכאשר היא משולבת עם צריכה מאוד נמוכה של פחמימות היא גורמת לגוף להשתמש במאגרי השומן, מה שמסתכם לעיתים קרובות בירידה במשקל בטווח קצר. כך דיווחו החוקרים בעיתון האמריקני לתזונה רפואית.
רעב הוא אחת הסיבות המרכזיות לכישלון בדיאטה, ולכן בעזרת הבנה עמוקה יותר של השליטה על התיאבון במהלך הדיאטה אפשר יהיה לתכנן דיאטות שיביאו לירידה במשקל ללא תחושת הרעב.
עוד כתבות על תזונה בגיל המבוגר
תזונה לגיל המבוגר
נשים מבוגרות יוכלו לחיות יותר אם... ישתו יין
הקשר בין תזונה נכונה לתפקוד מיני
מחקר חדש מאשש: בשר אדום מעלה הסיכון לסרטן
שמן דגים עשוי למנוע בעיות זיכרון
על חשיבות הסידן למבוגרים
נשנושים בין הארוחות: אידיאליים למבוגרים
שתיית יין כתרופה לדלקת פרקים
מיץ חמוציות עוזר לרפא אולקוס
תזונה דלת שומן מונעת חזרה של סרטן השד
40 טיפים לבישול ואכילה בריאים
שתיית תה על בסיס יומי מסייעת ללב
דגנים מלאים מורידים לחץ דםד אצל נשים
תזונה ים-תיכונית מונעת אלצהיימר
טיפים לתזונה דלת כולסטרול
תזונה עשירה בפחמימות = חשיבה מהירה יותר
האבוקדו מציל חיים
רוצים להאריך ימים? תאכלו אוכל ים-תיכוני
החוקרים, מהמוסד למחקר Rowett שבריטניה, השוו רעב, תיאבון וירידה במשקל בקרב 17 גברים שמנים. הגברים, בגילאי 38 בממוצע, היו בסביבה תזונתית מעבדתית במסגרת שתי תוכניות דיאטה קצרות טווח. המשתתפים יכלו לבחור בכמות האוכל שאכלו מתוך ארוחות יומיות שהוכנו בקפידה והכילו 30% קלוריות מפרוטאין ו-4% קלוריות מפחמימות (דיאטה דלה בפחמימות) או 35% קלוריות מפחמימות (דיאטה עם צריכה בינונית של פחמימות) בשילוב עם כמות שומן יחסית של 66% ו-35%. במהלך ארבעת השבועות הראשונים של המחקר, חולקו הגברים לקבוצות באופן אקראי ואכלו ארוחות עשירות בפרוטאין ודלות בפחמימות או עשירות בפרוטאין אך עם כמות מתונה של פחמימות. הם נתבקשו לשמור על דיאטה לאורך חודש לפני שעברו לדיאטה ההפוכה של כמות פחמימות שונה למשך תקופה נוספת של חודש.

למרות שירידה במשקל נראתה במסגרת שתי הדיאטות, הדיאטה העשירה בפרוטאין והדלה בפחמימות הביאה לירידה משמעותית יותר במשקל ולתחושה מעטה יותר של רעב. החוקרים ישתמשו בממצאים אלו לצורך המשך בדיקות והערכת הקשר בין המוח לרעב בעזרת סריקות מוח.
תוצאות המחקר הנוכחי מראות כי תזונה עשירה בפרוטאין ודלה בפחמימות יכולה להביא לתחושה של שובע ולירידה במשקל, אך יחד עם זאת החוקרים מציעים כי יש לבחור בתזונה עשירה בפרוטאין רק לתקופות קצרות ותחת השגחה רפואית מאחר והיא אינה מתאימה לכל אחד.
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום תזונה נכונה
עוד כתבות על תזונה בגיל המבוגר
תזונה לגיל המבוגר
נשים מבוגרות יוכלו לחיות יותר אם... ישתו יין
הקשר בין תזונה נכונה לתפקוד מיני
מחקר חדש מאשש: בשר אדום מעלה הסיכון לסרטן
שמן דגים עשוי למנוע בעיות זיכרון
על חשיבות הסידן למבוגרים
נשנושים בין הארוחות: אידיאליים למבוגרים
שתיית יין כתרופה לדלקת פרקים
מיץ חמוציות עוזר לרפא אולקוס
תזונה דלת שומן מונעת חזרה של סרטן השד
40 טיפים לבישול ואכילה בריאים
שתיית תה על בסיס יומי מסייעת ללב
דגנים מלאים מורידים לחץ דםד אצל נשים
תזונה ים-תיכונית מונעת אלצהיימר
טיפים לתזונה דלת כולסטרול
תזונה עשירה בפחמימות = חשיבה מהירה יותר
האבוקדו מציל חיים
רוצים להאריך ימים? תאכלו אוכל ים-תיכוני
החוקרים, מהמוסד למחקר Rowett שבריטניה, השוו רעב, תיאבון וירידה במשקל בקרב 17 גברים שמנים. הגברים, בגילאי 38 בממוצע, היו בסביבה תזונתית מעבדתית במסגרת שתי תוכניות דיאטה קצרות טווח. המשתתפים יכלו לבחור בכמות האוכל שאכלו מתוך ארוחות יומיות שהוכנו בקפידה והכילו 30% קלוריות מפרוטאין ו-4% קלוריות מפחמימות (דיאטה דלה בפחמימות) או 35% קלוריות מפחמימות (דיאטה עם צריכה בינונית של פחמימות) בשילוב עם כמות שומן יחסית של 66% ו-35%. במהלך ארבעת השבועות הראשונים של המחקר, חולקו הגברים לקבוצות באופן אקראי ואכלו ארוחות עשירות בפרוטאין ודלות בפחמימות או עשירות בפרוטאין אך עם כמות מתונה של פחמימות. הם נתבקשו לשמור על דיאטה לאורך חודש לפני שעברו לדיאטה ההפוכה של כמות פחמימות שונה למשך תקופה נוספת של חודש.

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום תזונה נכונה
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
על האש: המדריך המלא למנפנפים
מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות