חזרה למגזין אוכל

להאכיל את האושפיזין

נמאס לכם מארוחות החג הכבדות? עכשיו, כשמורידים הילוך לקראת סוכות, זה הזמן למנות קלילות יותר. שלושה נשנושי סוכה
מיה אבידן 13/10/16
להאכיל את האושפיזין
הזדמנות למנות קלילות וכיפיות. צילום: Shutterstock

 

החגים הצפופים הם חלום לעובדים וחלום בלהות למארחים, למי שמנסה לשמור על המשקל ולמי שבאופן כללי לא אוהב אנשים. סוכות, חג שבו אנו מצווים לארח – ועוד מחוץ לנוחות ביתנו – הוא הזדמנות לאכילה של מנות קלילות, עליזות ונעימות, שישברו את מרתון האכילה הבלתי נגמר של מנות בשר כבדות, מרקים וקינוחים חגיגיים מדי.

 

דרך טובה לשרוד את הבליץ הקלורי הזה היא להקל קצת על העומס הקולינרי המוגזם ולהחריג את ערב סוכות דווקא. במקום ארוחות כבדות, הופכים את שולחן החג בסוכה שבניתם בחוץ – או סתם את השולחן במרפסת – לבופה שכולו ארוחה קלילה עם מנות מקוריות וטעימות - והן אפילו לא חייבות להיות בשריות. הנה כמה כיוונים מקוריים וטעימים.

 

המרעננת: טאבולה מוסר ים

 

צילום: אפיק גבאי

 

המרכיבים:

 

50 גרם בורגול דק+75 גרם מים חמים

200 גרם דג לבן נקי מעור ועצמות

10 עלי נענע מופרדים, קצוצים

6 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

1/4 מלפפון קצוץ דק

מלח ים

פלפל שחור גרוס

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית

אפשרות:

קרם פרש (או לאבנה)

מעט לימון כבוש, קצוץ דק

 

ההכנה:

 

1. הבורגול:  משרים במים החמים ומכסים בניילון נצמד כ-10 דקות

2. קוצצים את הדג דק.

3. בקערה מערבבים את הדג ביחד עם הבורגול, העלים הירוקים והמלפפון. מתבלים במלח , פלפל, לימון ושמן זית.

4. ההגשה: ניתן להגיש בקערה או כפי שבהצעת ההגשה: מסדרים ב-3 כפות מעט קרם פרש בתחתית ובעזרת 2 כפות יוצרים קנל. מעל הקנל מפזרים את הלימון הכבוש והקצוץ ומגישים.

 

באדיבות מסעדת 206 התל אביבית, המשיקה בימים אלה תפריט חדש.

 

ה"תביא לחם": שקשוקה סלק

 

צילום: טל בלומברג

 

המרכיבים:

 

שמן לטיגון

1/2 סלק מדורה (סלק שנצלה בתנור), חתוך לקוביות

1/2 סלק מבושל, חתוך לקוביות

1 שן שום

20 מ"ל חומץ תפוחים

150 מ"ל שמנת מתוקה (ניתן להחליף בשמנת צמחית או בקרם קוקוס)

2 ביצים

4 עלי בזיליקום

מעט גרידת קליפת לימון

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

1/2 כף חומץ בלסמי

 

ההכנה:

 

1. במחבת גדולה מטגנים במעט שמן את שני סוגי הסלק ביחד עם שן השום כ-2-3 דקות. מוסיפים את חומץ התפוחים ומצמצמים.

2. מוסיפים את השמנת המתוקה והביצים, ולאחר מכן את הבזיליקום. מצמצמים שוב.

3. מוסיפים את גרידת הלימון, המלח והפלפל ומערבבים קלות מבלי לפגוע בשלמות הביצים. מכבים את האש, מוסיפים מלמעלה את החומץ הבלסמי ומגישים לשולחן בתוך המחבת לצד לחם טרי.

 

באדיבות מסעדת בוקריה, פתח תקוה.

 

המפנקת: ירקות שורש בזיגוג דבש ובלסמי

 

צילום: נופר בוגנים

 

המרכיבים:

 

1 שומר, חתוך לרבעים

2 סלקים, חתוכים לרבעים

1 כרישה, חתוכה במקטעים של 3-4 ס"מ

1 בצל לבן, חתוך לרבעים

2 לפתות, חתוכות לרבעים

2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

1 דלעת ערמונים, חתוכה לרבעים

10 שיני שום מקולפות

שמן זית

מלח

2 כפות טימין, קצוץ

1/2 כוס דבש

1/4 כוס חומץ בלסמי

1 חבילת ערמונים בוואקום, קצוצים גס

 

ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. בתבנית גדולה מסדרים את כל הירקות. מתבלים בשמן זית, מלח וטימין ומכניסים לצלייה בתנור לחצי שעה.

2. בקערית מערבבים את הדבש והחומץ הבלסמי. מוציאים את תבנית הירקות, יוצקים על גבי הירקות הצלויים את תערובת הדבש והבלסמי, מערבבים היטב ומחזירים לצלייה של חצי שעה נוספת.

3. מוציאים מהתנור ומוסיפים את הערמונים. מגישים חם.

 

באדיבות מסעדת מריפוסה, קיסריה

 

 

 [#middleBanner] 

 

איפה מבלים בחול המועד?

מנות עיקריות לראש השנה

 

וגם מנות טבעוניות מעניינות

 

חידון מוטק'ה לחגי תשרי

 

ומה לובשים לארוחת החג?

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה!

 

 

תגובות  1  אהבו 

איזה מרשתות המזון עומדת מאחוריי כתבה נאורה וחנפנית זו?!? תגידו לבטלנים שלא טרחו ליבנות סוכה ובאים להיסתופף אצלכם שיביאו איתם את האוכל...
איזה מרשתות המזון

עומדת מאחוריי כתבה

נאורה וחנפנית זו?!?



תגידו לבטלנים שלא

טרחו ליבנות סוכה

ובאים להיסתופף אצלכם

שיביאו איתם את האוכל
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה