חזרה למגזין אוכל

לומדים לשתות עם כל החושים

איך מחזיקים את הכוס, איך מריחים את היין, איך בוחנים את הצבע, איך טועמים ואיך מתאימים את היין לאוכל - אלה רק חלק מהנושאים הנלמדים בסדנאות השונות לטעימת יין
עדי כץ 28/02/13
לומדים לשתות עם כל החושים

 צילום: Shutterstock

 

אם יש משהו שאנחנו אוהבים, זה שתי ציפורים במכה אחת, אז אם אפשר גם ללמוד תחום מעניין וגם ליהנות מטעמים נפלאים, למה לא? סדנאות טעימת והכרת יין בנויות על השילוב המהנה הזה, וגם אם בכוס השלישית שטעמתם המידע על תסיסה וחביות עץ אלון מתחיל להתערפל, לא נורא.

 

סדנאות יין קבוצתיות חייבות להניב ערב חברתי עליז ואנרגטי, אבל האם חובה להתעמק בשנת בציר הענבים ובתהליך הייצור של היין כדי פשוט ליהנות ממנו? איילת הר אבן מ"על היין", המעבירה סדנאות לטעימה ולהכרת היין, מודה שהשאלה הזאת עולה לא אחת. "נכון שהמטרה של שתיית יין היא ליהנות, אנחנו הרי לא שותים יין כי אנחנו צמאים, אבל אפשר לשאול באותה מידה למה לי להבדיל פיקאסו לוואן גוך, כשאפשר פשוט ליהנות מהיצירות שלהם.

 

"אני מאמינה שהידע מגביר את ההנאה, כי כשאתה שותה יין, אתה שותה היסטוריה, תרבות. לא שותים והולכים. הלמידה מעניקה חוויה בפני עצמה, הגילויים שבדרך, ההבחנות הקטנות. טעימת יין מתחברת לכל החושים, לאינטליגנציה. כמובן שאפשר גם סתם לשתות וללכת".

 

הר אבן עובדת בתחום היין כבר תשע עשרה שנה. "חוויתי על עצמי את כל מהפכת היין הישראלית. לפני עשרים שנה היו כאן יינות טובים, אבל ישראל עוד לא עלתה על מפה היין העולמית. הגעתי לתחום אחרי השירות הצבאי, כשהוצע לי לעבוד ביקבי רמת הגולן בהדרכת יין. הייתי בין מדריכי היין הראשונים בארץ, וביחד עם היקב צמחתי ולמדתי את התחום, העברתי סדנאות יין, נסעתי לסיורי יין בצרפת ובהמשך למדתי שם בקורס למומחי יין.

"בשש השנים האחרונות אני מעבירה סדנאות וקורסי יין באופן עצמאי. הקורס הוא בן שישה מפגשים ומיועד לחובבי יין שרוצים להתמקצע אבל אין להם מספיק ידע ומעוניינים לשפר את מיומנויות הטעימה. כל מפגש סובב סביב נושא מסוים ומלווה בסגנון אחר של יין. יש ערב יינות לבנים, אדומים, רק קברנה סוביניון, יינות מבעבעים וכד'".

 

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

במהלך הטעימות תלמדו על סדרות היין המופקות ביקב ואיך בעצם טועמים יין. "אנחנו מסבירים על טעימה מקצועית, תוך שימוש בכל החושים. איך מחזיקים את הכוס, איך מריחים את היין, איך בוחנים את הצבע, המרקם והצלילות שלו. איך טועמים ואילו טעמים מודגשים בכל יין".

 

בקיאותו של הישראלי המצוי ביין עדיין רחוקה מזו של הצרפתי, למשל, אבל לדברי גבריאל אפשר כבר להבחין בשינוי. "הידע של הישראלים ביין הולך ומתרחב. אנשים היום הרבה יותר מתעניינים, אבל זה עדיין בתהליך ויש הרבה תפישות מוטעות לגבי יין. אנחנו נותנים טיפים לגבי התנהלות עם יין בבית, יישון, למשל, אילו יינות מתאימים לזה ובאילו תנאים, בהתאם לאקלים הישראלי.

 

"אנחנו ממליצים גם לגבי התאמה לאוכל, שאלה ששואלים הרבה. התשובה שלנו היא לכל אדם לשתות את היין שהוא אוהב עם האוכל שהוא אוהב. בגדול, יש היגיון סביב ההתאמה. יינות לבנים הם בעלי אופי יותר חמצמץ ומתאימים למאכלים חמצמצים כמו כמו דגים או מנות איטלקיות שיש בהן עגבניות. עם בשרים, שהם כבדים, מתאים לשלב יין אדום, אבל שוב, זה תלוי בטעם האישי".

 

עוד על יין:

יין אדום - מדריך למתעניינים

יין בארוחה: הטיפים שיהפכו אתכם למקצוענים

התאמת הכוס לסוג היין - מדריך 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

5 קוקטיילים אלכוהוליים משמחים

החום הלוהט ואחוזי הלחות הנושקים לשמיים כאן כדי להישאר, לפחות עד ספטמבר. זה הזמן לשתות קוקטייל אלכוהולי...

לקריאת הכתבה
קוקטיילים משגעים לחורף חם

החורף הוא זמן טוב להכין קוקטייל נעים וצבעוני, כזה שישמח את הגוף ויחמם את הנפש. כי אין כמו כוסית עם קוקטייל...

לקריאת הכתבה
לבן או אדום? מדריך לקניית יין

את המנות שיוגשו לשולחן כבר התחלתם להכין, דודה מירי תביא קינוח ורגע, איזה יין נגיש? ובכלל, כמה יין נצטרך...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה