לחם: פשוט לאפות בבית
במאפיית "לחמים" בתל אביב נערכה בראשית השבוע סדנה לאפיית לחם בהדרכת אורי שפט, הקונדיטור והבעלים של המאפייה ומחבר הספר "לחם בבית". בעוד שבועיים (10.1) תיערך במקום סדנה דומה נוספת, ובהמשך יתקיימו עוד כמה. ב"דן גורמה", המרכז ללימודים קולינאריים בחיפה מרשת מלונות דן, נערך החודש קורס אפיית לחמים בהדרכת השף-קונדיטור איתן בן סעדון רוטמן. יותר ויותר ישראלים, כך מתברר, מבקשים ללמוד לאפות לחם בבית, במו ידיהם.
אורי שפט מ"לחמים" מספר על זרם בלתי פוסק של פניות, בקשות ושאלות שמופנות אליו בעקבות המדריך לאפיית לחם שהוציא לפני חודשים אחדים, "לחם בבית" (76 שקלים). "אנשים פונים עם שאלות, מספרים חוויות, מדווחים על הצלחות", הוא אומר. "מתוך זה נולדה דרישה לראות אותנו בפעולה, ומשם נולדו הסדנאות".
"מה שאני מראה בספר, וגם בסדנה, זה כמה פשוט לאפות לחם אם מתגברים על הפחד הראשוני משמרים. להכין לחם בסיסי זה סיפור של חמש דקות שקילה והכנה, ועשר דקות לישה. כל ההכנות קצרות מאוד והדגש הוא גם על מיעוט הכלים הנדרשים: קערה, זוג ידיים ואולי סכין לחיתוך הבצק. מיקסר הוא יתרון, אבל לא הכרח. ואם לא עושים בלגן עם הקמח בהתחלה, זה באמת לא סיפור".הסדנה הבאה של מאפיית "לחמים" לאפיית לחם תיערך ביום א', 10.1, במאפייה ברחוב החשמונאים 99 בתל אביב. טלפון: 03-5618111. אורך הסדנה כשלוש וחצי שעות. מחיר (כולל כיבוד ומאפים שנלקחים הביתה): 320 שקל.
לקהילת אוכל:
לחצו
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...
ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...
אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...