לחמניות כוסמין - טעימות וגם בריאות

את קמח הכוסמין ניתן לרכוש כמלא או לבן. הקמח המלא הוא בעל טעם אגוזי - פשוט אין דרך אחרת לאפיין אותו. אין בו את הטעם החמצמץ שיש בלחם מחיטה מלאה. הקמח הלבן לעומתו - די ניטרלי בטעמו. ניתן להמיר קמח חיטה בכוסמין בלחם ולחמניות, אך רצוי להכיר את התכונות המאפיינות שלו:
בשל מבנה גלוטן השונה מזה של קמח חיטה - לבצק "קשה להחזיק את עצמו". לישה ממושכת והתפחה ארוכה תיקח ממנו את מעט הכוח שיש בו לכלוא את האוויר שייצרו השמרים. לישה - במיקסר, במהירות בינונית - לא יותר מארבע דקות (לעומת עשר הדקות המומלצות בדר"כ).
התפחה ראשונה - בקיץ חמישים דקות יספיקו ע"מ להכפיל את נפח הבצק. שמנו את הקערה, שכן הבצק נוטה להיות דביק יותר מבצק רגיל. כשמוציאים את הבצק מהקערה לאחר תפיחתו - מאד מפתה ללוש אותו קצת בידיים - אל תתפתו. הפיכתו לכיכרות תעניק לו את הלישה השנייה המספקת. יותר מזה והוא ייאבד מכוחו.
התפחה שנייה, לאחר גלגול הבצק לכיכרות או לחמניות- זה הזמן הקריטי, אם תחכו שהלחם או הלחמניות יכפילו את נפחם - סיכויים גבוהים שהם יעשו זאת לרוחב, כלומר יישפכו. ללחמניות תנו כעשרים דקות וללחם בין חצי שעה לארבעים דקות.
המתכון מצורף מטה:
החומרים
500 גרם קמח כוסמין מלא
300 מ"ל מים
2 כפות שמן קנולה
2 כפות סוכר חום בהיר
2 כפיות שטוחות שמרים יבשים
1 כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה
1.מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים סוכר ומערבבים.
2.מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית - מוסיפים מים ושמן, מערבלים שתי דקות ומוסיפים שמרים, לאחר דקה מוסיפים מלח. סה"כ זמן לישה - 4 דקות.
3.משמנים קערה במעט שמן קנולה, מעבירים את הבצק והופכים אותו כך שישומן משני הצדדים. מכסים בניילון נצמד ומניחים לו עד שכמעט יכפיל את נפחו. בדקו כבר לאחר חמישים דקות.
4.מחממים תנור ל-220 מעלות כשבתחתיתו תבנית עם מים רותחים.
5.מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לא לשים ולא מוציאים אוויר. מחלקים את הבצק ל - 17 חלקים שווים ומעצבים לכדורים. מסדרים בתבנית האפייה ומכסים במגבת לחה. מחכים כעשרים דקות ומכניסים לתנור.
6.אופים חמש דקות ומורידים את חום התנור ל- 180 מעלות. ממשיכים באפייה עוד 13-15 דקות. מוציאים ומצננים על גבי רשת.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
לקהילת אוכל, בישול ואפייה:
לחצו
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...