חזרה למגזין אוכל

למי קראת בורקס? מאפה פילו במילוי גבינות

מפגש עם השף ארז קומורובסקי הוליד מתכון קסום של רחלי קרוט לשבלול בצק פילו במילוי גבינות דלות שומן. גם משדרג את שולחן החג, גם טעים בטרוף וגם חסכוני בקלוריות
מאת רחלי קרוט 10/06/16
למי קראת בורקס? מאפה פילו במילוי גבינות
מתכון נהדר לשבלול בצק וגבינות שיסחוט מחמאות. צילומים: רחלי קרוט

 

 

לא מזמן מצאתי את עצמי מול המרחבים האינסופיים של הגליל. בשביל מישהי כמוני, שלא מורגלת לצאת מגבולות גדרה-חדרה, מדובר היה בלא פחות מאשר התגלות. שטחים פתוחים, אוויר נקי ושקט. כזה שמשרה בשנייה אחת שלווה ורוגע.

 

הנסיעה צפונה תוכננה במיוחד כדי לבקר בביתו של ארז קומרובסקי, שאין מזוהה ממנו עם הקולינריה של הגליל, ובמקביל - כדי לבקר במפעל גבינות באזור. מהפנט היה להתבונן בידיים האורזות, במיכלי הגבינה העצומים ובבדי החיתול הגדולים שהופכים חלב לגבינה.

 

דקות ספורות משם כבר חיכה קומרובסקי עם הפוקאצ'ות הממכרות ועם הירקות שתמיד נראים אצלו כל כך מפתים וטעימים, ורק אצלי נשכחים במגירה. כשחזרתי אפפה אותי תחושה של השראה. הפעם, החלטתי, לכבוד שבועות, אשקוד על מאפה כפרי אבל עדין, עמוס בטעמים אבל נעים בפה, כזה שיעשיר את שולחן החג ושאפשר לאכול גם בבוקר שאחרי. קצת כמו האוכל של קומרובסקי, שיודע להנעים את הפה ואת הבטן אבל לא מנסה להתחנף.

 

המאפה שלפניכם נולד מהריחות ומהחוויות של אותו יום. יש בו גבינות עדינות אבל גם מלוחות, דלות שומן, שכבות של בצק עדין שמתפצפץ בפה, ומראה שעושה חשק לעוד. ועוד.

 

 

המתכון: שבלול בצק פילו במילוי גבינות 5%

 

 

המצרכים

 

למילוי:

250 גרם גבינה צפתית מעודנת (רכה) 150 גרם גבינת ריקוטה 150 גרם מאחת הגבינות מהרשימה: קוטג', שמנת חמוצה, גבינה לבנה, אשל, גבינה בולגרית 50 גרם גבינה צהובה מגורדת (קשקבל/ גלבוע/ פרמז'ן) 1 ביצה 2 כפות גדושות קמח כפית שטוחה מלח מעט פלפל שחור טחון

 

וגם:

חבילה (500 גרם) עלי פילו 4-5 כפות שמן זית (בתוך קערה קטנה)

 

לציפוי:

1 ביצה 5 כפות חלב מעט שומשום (קלוי, רגיל ו/או שחור)

 

 

 

 

אופן הכנה:

1. מפשירים את בצק הפילו על פי ההוראות שבגב האריזה. בדרך כלל מעבירים למקרר ללילה.

2. מחממים תנור ל-190 מעלות.

3. בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי.

4. פורסים עלה פילו על משטח עבודה, מברישים במעט שמן זית (זה שבקערה). מניחים מעל עלה פילו נוסף ושוב מברישים על כל הבצק.

5. מניחים רבע מתערובת הגבינות על החלק התחתון של הבצק (לרוחב. ראו תמונה) בפס אחד. מגלילים למעין גליל לא הדוק מדי ומניחים בתבנית משומנת מעט. שימו לב להצמיד את הגליל לדפנות התבנית בסיבוב.

6. ממשיכים להכין שאר גלילי הבצק (סך הכל 4 גלילים שמורכבים מ-8 עלי פילו). מסדרים בצורת ספירלה בתוך התבנית.

7. בקערה קטנה טורפים את הביצה עם החלב ומברישים בנדיבות את המאפה. את שארית הביצה עם החלב שנותרה בתערובת שופכים על כל המאפה (לא שופכים מהתחלה, כדי לוודא קודם שכל המאפה מכוסה).

8. מפזרים שומשום ואופים במשך חצי שעה או עד שהמאפה זהוב.

 

 

הערות, הארות ושאר ירקות:

 

 

*  ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 1/2 כוס מכל תוספת שאוהבים: זיתים, עגבניות מיובשות, פסטו, עלי תרד (לא מבושלים), קוביות בטטה מוקפצות ועוד.

* חשוב מאוד לשפוך את כל הביצה והחלב שנותרו לכם בקערה לאחר ההברשה. הם יחלחלו לתחתית התבנית ויאפו את הבצק בחלקו התחתון.

* לגבי תיבול, אם אתם משתמשים בגבינה בולגרית אין צורך להמליח את התערובת אלא רק לזרות מעל הבצק מעט מלח גס. אם אתם מוותרים על הבולגרית ומשתמשים בגבינה אחרת, יש להוסיף כפית מלח לתערובת הגבינות.

 

רחלי קרוט היא מתכונאית, עורכת אתר האוכל FOODPAGE.

 [#middleBanner] 

 

אל תזרקו: השאריות הופכות למנה מנצחת

מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי

מהמטבח באהבה: גיל חובב מחלק מתכונים

מתכון: קינוח תותים מהיר

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

0  תגובות 0 אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

מתכונים מרעננים עם פירות קיץ
עם החום הלוהט של הקיץ מגיעים גם פירות העונה, והם מגוונים משאר ימות השנה: אננס, אבטיח, מלון, מנגו, שזיפים,...
לקריאת הכתבה
למה כדאי לכם לאכול שזיפים (ומתכון משגע)
בגזרת הדברים הטובים שהקיץ מביא איתו אפשר למנות את חוף הים, שעון הקיץ וכמובן – הפירות הקיציים. אם בחורף...
לקריאת הכתבה
מלך הירוקים: 4 מתכוני תרד
קוראים לו מלך העלים הירוקים, הוא לנצח ייזכר כ״מזון של פופאי״ – אנחנו מדברים כמובן על התרד, עלים ירוקים...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה