לקראת שידור: בטבעת זו
"בטבעת זו" מוגדרת סדרה דוקומנטרית על סודות מחיי הנישואים. גלית גוטמן אולי אינה חושפת סודות מרעישים, אבל משוחחת בפתיחות עם אנשים כנים
אורית הראל
17/10/10

הקומוניקט שצורף לשני הפרקים הראשונים (מתוך שישה), של "בטבעת זו", הסדרה החדשה שעולה ביום ב' (18.10) בערוץ 10, הבטיח את "גלית גוטמן במסע דוקומנטרי אישי אל הסודות שבחיי הנישואים". על פניו זה נשמע כהבטחה לעוד תערובת יומרנית עד בלתי אפשרית של בידור עם נושא אקדמי, בתוספת של סלבריטאית נוצצת ויפהפייה. שהרי עם כל הכבוד לגוטמן, ויש כבוד, הקריירה הטלוויזיונית שלה התנהלה עד כה בעיקר במרחב שבין הנחיית הריאליטי "הדוגמניות" ועד הטלנובלה "נשות הטייסים", לא ממש מגרש ביתי לתוכניות דוקומנטריות.
ובכן הפתעה, ואף חיובית: גוטמן מתגלה כבת שיחה ישירה, קשובה ומעניינת, אמפתית ואף מעוררת אמפתיה, שמדברת בגובה העיניים, הן עם הפסיכולוג הקליני (הבכיר, כך הוא מוגדר) ד"ר משה אלמגור והן עם מרואייניה. תשכחו את הברבי המסנוורת, זו המדקלמת טקסטים במלאכותיות מעושה. גוטמן של הסדרה "בטבעת זו", לפחות על פי שני פרקיה הראשונים, מדברת בטבעיות, שואלת בסקרנות ומקשיבה לבני שיחה. היא אפילו לבושה, מסורקת ומאופרת שונה מאוד מסגנון הדוגמנית שלו הורגלנו. והתוצאה מעוררת עניין, סימפתיה וקשב.
חלק מזה, מן הסתם, קשור בנושאי הזוגיות המטופלים בסדרה, עניינים שגוטמן, כמו כל מי שחווה זוגיות-משפחה-הורות יודעת עליהם דבר או שניים, יד ראשונה. ומוכנה גם לדבר על זה, וזה ממש לא צהוב. נדבך חשוב שני הם המרואיינים בכל נושא, בכל פרק, ועל כך מגיעים שבחים לתחקירני הסדרה, שאיתרו וליהקו אנשים נכונים הן מבחינת העניין שהם מעוררים, הן מבחינת פתיחותם והן בכושר הניסוח שלהם - עניין מרכזי וחשוב כשמדובר בתוכנית דוקומנטרית מהסוג שנשען על דיבורים.
בתוכנית הראשונה, למשל, המוקדשת למשבר הילד הראשון, מתראיינים שלושה זוגות, המציגים פנים שונים של המשבר הזה. יוסי ואלה חדד מדברים בגלוי על העובדה שאלה אוהבת את הילד יותר - גם אם אחרת - מאשר את יוסי. "זה לא פייר לשאול את מי אני אוהבת יותר", אומרת אלה, המודה כי התמסרותה לילד באה על חשבון תשומת הלב לבעל ולזוגיות. "הילד הוא מדמי והבעל, בסופו של דבר, הוא סוג של זר".
גלית ואייל רגב, שכבר הורים לשני ילדים, מספרים על המשבר הגדול שחוו, בעיקר היא, אחרי הלידה, ועל הדיכאון שממנו סבלה. "הילד היה מתוקתק, עשיתי הכול, אבל עם חור בלב", היא מספרת. "אמרתי שעשיתי טעות, שאני לא רוצה ילד. היום זה מזעזע אותי".

גם שני רצון ושירי משה חוו משבר גדול עם הלידה. הוא מספר שציפה ממנה להחזיק את הבית, היא מספרת שהרגישה שנותרה לבד אחרי הלידה. "בזמן שהכי הייתי צריכה אותו הרגשתי שאני מאבדת משירי, מהזוגיות".
גוטמן לא נותרת מאזינה פסיבית. את הזווית שלה בכל נושא היא מציגה ישירות לד"ר אלמגור, הממסגר בתובנות מנוסחות בבהירות את הדילמות. כך גם בפרק השני, שנושאו הוא "משפחה גדולה", מה שלעתים מיתרגם למשפחה שהגבולות בה מיטשטשים מסיבות שונות במידה כזו, שהדבר עלול להעיק ואף לסכן את הזוגיות. גוטמן מראיינת את משפחת ארביב, בן אחד "נסיך" שנשוי כבר 17 שנים וארבע אחיותיו ואמו, הקובעת את סדר הקדימויות במשפחה המורחבת (ע"ע חגים ושבתות למשל).
היא פוגשת גם את נעמה ויהונתן שלו, הורים לפעוט שנאלצו לשוב לבית הוריה של נעמה וחיים כולם ביחד בבית אחד, על כל המשתמע מכך. "אני נמצא עם החותנת יותר שעות מאשר עם אשתי", מחייך יהונתן. וישנן גם האחיות התאומות ליטל קוזקוב וליאת וינקלר, בנות 34, שתיהן עורכות דין שהקימו משרד משותף ועובדות ביחד, כל אחת מהן נשואה ואם לילדים. גם במקרה שלהן הזוגיות מלידה שביניהן היא סוג של צל מתמיד שרודף אחרי הזוגיות של כל אחת מהן עם בן זוגה.
הפרקים הנוספים בסדרה עוסקים גם הם בנושאים שמוכרים, כך או אחרת, כמעט לכל מי שזוגיות היא חלק מחייו. הפרק השלישי נקרא "מי באמת עושה הכול בבית", ועוסק בדילמה של הגשמה עצמית מול חיי משפחה. "כסף וזוגיות", כפי שמעיד שמו, יעסוק בהשפעה של כסף על זוגיות. "בגידות" יבחן את השפעתן של אלה על האמון ועל הביטחון ההדדי של בני הזוג, על תחושות ערך עצמי, קנאה והשפלה ואת משמעותן. הפרק האחרון, "משבר גיל 40", ינסה להשיב לשאלה מדוע חווים רבים כל כך משבר בגיל הזה וכיצד הוא משפיע על הזוגיות.
"בטבעת זו", סדרה דוקומנטרית בשישה פרקים, ערוץ 10, ימי ב' החל מ-18.10, 21:00. יוצרים: נתי אדלר, עדו צוקרמן, באזז טלוויזיה. במאי ועורך ראשי: נתי אדלר. הפקה: גלית בנגלס-כהן, עדו צוקרמן, באזז טלוויזיה. מגישה: גלית גוטמן עדו על תרבות ובידור:
ביקורת קולנוע: האמריקאי
ביקורת ספר: אישה אחת נפלה
ביקורת תיאטרון: שלוש אחיות
ביקורת קולנוע: לאכול, להתפלל, לאהוב
ביקורת תיאטרון: אמא מאוהבת

"בטבעת זו", סדרה דוקומנטרית בשישה פרקים, ערוץ 10, ימי ב' החל מ-18.10, 21:00. יוצרים: נתי אדלר, עדו צוקרמן, באזז טלוויזיה. במאי ועורך ראשי: נתי אדלר. הפקה: גלית בנגלס-כהן, עדו צוקרמן, באזז טלוויזיה. מגישה: גלית גוטמן עדו על תרבות ובידור:
ביקורת קולנוע: האמריקאי
ביקורת ספר: אישה אחת נפלה
ביקורת תיאטרון: שלוש אחיות
ביקורת קולנוע: לאכול, להתפלל, לאהוב
ביקורת תיאטרון: אמא מאוהבת
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים
מאבק מוזיקלי ופוליטי: כך תתמודד יובל רפאל בחצי גמר האירוויזיון בבאזל
אוטוטו תעלה יובל רפאל על במת האירוויזיון בבאזל, שוויץ, כחלק מחצי הגמר השני של התחרות. רפאל בת ה-24 מרעננה,...
סקס של מבוגרים בפריים טיים. למה לא, בעצם?
- "תגיד מתי שכבנו בפעם האחרונה?"
- "מה?"
- "הזדיינו, מתי זה היה? מה, במרס?"
את הדיאלוג הזה ניהלו ארנונה...
חתונה ממבט ראשון: סוף סוף זוג מבוגר
במוצ"ש האחרון, אחרי שתי עונות, זה סוף סוף קרה: העונה החדשה של "חתונה ממבט ראשון" (ערוץ 12) נפתחה עם שידוך של...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות