לקראת שידור: פלאש פורוורד
"פלאש פורוורד", כלומר הבזק לעתיד, מבזיקה את העולם חצי שנה קדימה למשך כשתי דקות. מה צופן העתיד, למי ולמה - על כך ישיבו הסוכנים הנועזים
אורית הראל
26/05/10

"פלאש פורווד", שעולה ביום ה' (27.5) גם בלוויין וגם בכבלים, היא סדרת דרמה-מדע-בדיוני, שרצתה להיות קצת כמו "אבודים". כמוה, יש בה אלמנטים של מדע בדיוני ומסע דילוגים קדימה ואחורה בזמן, משתוללים בה כוחות על מסתוריים, היא רווית אקשן ופעלולי מחשב ויש בה גלריה רחבה של גיבורים שסיפוריהם האישיים מנותקים-משתלבים לאורך הסדרה. כמו "אבודים" היא זכתה במולדתה, ארצות הברית, לביקורות אוהדות בסך הכול, ולפתיחה נאת רייטינג. אבל בנבדל מ"אבודים" שסיימה זה עתה בהצלחה רציפה חיים טלוויזיוניים שנמשכו שש עונות שידור, לפי הדיווחים "פלאש פורוורד" סיימה עונה אחת בלבד ולא תהיה לה נוספת.
עורכי הסדרה ממלאים בה תפקיד מרכזי: החיתוכים והמעברים בין מוקדי פעילות, דמויות ונקודות בזמן הם רבים ומהירים. הפרק הראשון מתחיל במקטעי התרחשויות המדלגים מאחד לשני במהירות כמעט היפראקטיבית, ומשרטטים חיש קל תמונה מפחידה של לוס אנג'לס - ובהמשך יתברר כי של כל העולם כולו - ברגע אפוקליפטי מסתורי, מבשר רעה וזורע הרס. העולם כולו, כך מתברר, התעלף לשתי דקות ו-17 שניות.
זה קורה אחרי שהצופים מספיקים לפגוש צמד סוכני אף.בי.איי, האחד נשוי לרופאה ואב לבת בגיל גן, שעליה מגיעה לשמור בייביסיטר עם הורמונים משתוללים, והשני ממוצא קוריאני ועל סף חתונה. הנשוי הוא גם אלכוהוליסט לשעבר, שיש לו מנחה שאיבד בת באפגניסטן. המתחתן לחוץ מכל שיחה עם הכלה המיועדת, והן רבות. יש גם חבורת חשודים-מפגעים שהשניים עוקבים אחריה, מרדף מכוניות בלב לוס אנג'לס וכמובן, שורה של התנגשויות.
ישנו גם צעיר חמוש באקדח שהולך להתאבד על חוף הים, אבל שנייה לפני שהוא לוחץ על ההדק הוא מתעלף. בהמשך יתברר שהוא סטאז'ר שעובד תחת פיקוחה של הרופאה הנשואה לסוכן האף.בי.איי, שהיא קרייריסטית גדולה ומנתחת בכירה. וישנה גם סוכנת אף.בי.איי קרייריסטית כשלעצמה, שבהבזק שלה רואה את עצמה בהריון. ואם דיברנו על ההבזקים, אז הסוכן הנשוי רואה בו את עצמו בלב חקירה על מהות העילפון העולמי וגם את חזרתו לבקבוק. אשתו מצדה רואה גבר אחר בחייה. הסוכן המתחתן, לעומתם, לא רואה כלום. מה כל זה אומר?

לא ברור. כנראה ייקח עונה שלמה לפענח את כל הקשרים (יש עוד רבים) וההקשרים שהובילו לעילפון הגדול. יוצרי הסדרה, כך נאמר, ביססו אותה על ספר מד"ב של סופר קנדי. בתרגום לשפת הטלוויזיה הם נעזרו כמובן בטכניקות מחשב רבות ומגוונות, החל בכל מיני עזרים שבהם משתמשים החוקרים וכלה בסצנות אסונות המוניים נוסח מגדלי התאומים. אבל אחרי מפלצת העשן השחור ב"אבודים" וכל גלי הצונאמי, האסטרואידים המתנפצים ושאר האסונות מתוצרת מחשב שנופקו בקולנוע בשנים האחרונות, כל זה כבר הרבה פחות מרשים או מבהיל.
שורה של שחקנים מוכרים מאכלסים את עמדות המפתח בסדרה ובראשם ג'וזף פיינס כסוכן מרק בנפורד. דרך ארוכה עשה פיינס מאז ימיו ב"שייקספיר מאוהב" הקולנועי ועד לאתר הסדרה הקודרת הזו, ובמהלכה נשרו ממנו (יש להניח שבהזמנה) המבטא האנגלי והנינוחות הקלילה. הוא לא הזר היחיד בסדרה הכה-אמריקנית הזו: גם ג'ק דוונפורט ("שודדי הקריביים") האנגלי נמצא כאן -דווקא אוחז במבטא לא-אמריקני - כאב גרוש המגיע מעבר לים (אוסטרליה, נדמה לי) לטפל בבנו הצעיר והאוטיסט שאמו מתה בעילפון. סוניה וולגר, המגלמת את ד"ר אוליביה בנפורד, אשתו של הסוכן בנפורד, גם היא נפטרה ממבטאה האנגלי המקורי (ששימש אותה כפנלופי הבריטית ב"אבודים"), אבל היא כבר עשתה את זה בסדרה המצוינת והפרובוקטיבית של HBO שהוקרנה בעבר בכבלים, "תגיד לי שאתה אוהב אותי".
מצד אחד זה קצבי על גבול הקליפי, מה שמנטרל אופציה לנמנום משועמם, אבל מצד שני כל המד"ב הזה, העתיד המאיים על ההווה ושלל האסונות והפרעות כבר די חבוטים ומוכרים. מצד אחד יש כאן הרבה סיפורים ודמויות עם אופציות לעניין ולהתחבבות, אבל מצד שני ברור עד מתבקש שבסוף, ואולי עוד הרבה קודם, הכול יתחבר עם הכול ומרבית ההבטחות שבדמויות יתפוגגו במחוזות הבנאליה. מצד אחד הייתי רוצה להגיד ששני הפרקים הראשונים שצפיתי בהם עוררו בי ציפייה דרוכה להמשך, אבל מצד שני - זה לא ממש ככה.
אפשר לומר שזו סדרה ל?י?ד: סדרה שהושקע בה הרבה, החל בקווי עלילה ואפקטים ועד שחקנים ועריכה, אבל בסוף היא לא בדיוק קלעה למטרה, אלא נחתה רק ליד. לא ממש טובה, כמעט טובה.
"פלאש פורוורד", סדרת דרמה-מד"ב, יום ה' החל מ-27.5, ערוץ הוט 3 בכבלים 22:05, ערוץ יס סטארס אקשן בלוויין 22:45. הפקה של רשת איי.בי.סי. יוצרים: בראנון ברגה ודיוויד גויר, על פי ספרו של רוברט ג'יי. סוייר. משתתפים: ג'וזף פיינס, ג'ון צ'ו, ג'ק דאוונפורט, זכארי נייטון, סוניה וולגר, קורטני ב. ואנס, כריסטין וודס, פייטון ליסט ואחרים עוד על תרבות ובידור:
ביקורת ספר: מסתרי פיטסברג
ביקורת ספר: תש"ח
ביקורת קולנוע: דייט לילי
מיץ' אלבום: ההספד שהוביל לספר
ביקורת קולנוע: אמהות וילדים

"פלאש פורוורד", סדרת דרמה-מד"ב, יום ה' החל מ-27.5, ערוץ הוט 3 בכבלים 22:05, ערוץ יס סטארס אקשן בלוויין 22:45. הפקה של רשת איי.בי.סי. יוצרים: בראנון ברגה ודיוויד גויר, על פי ספרו של רוברט ג'יי. סוייר. משתתפים: ג'וזף פיינס, ג'ון צ'ו, ג'ק דאוונפורט, זכארי נייטון, סוניה וולגר, קורטני ב. ואנס, כריסטין וודס, פייטון ליסט ואחרים עוד על תרבות ובידור:
ביקורת ספר: מסתרי פיטסברג
ביקורת ספר: תש"ח
ביקורת קולנוע: דייט לילי
מיץ' אלבום: ההספד שהוביל לספר
ביקורת קולנוע: אמהות וילדים
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים
סקס של מבוגרים בפריים טיים. למה לא, בעצם?
- "תגיד מתי שכבנו בפעם האחרונה?"
- "מה?"
- "הזדיינו, מתי זה היה? מה, במרס?"
את הדיאלוג הזה ניהלו ארנונה...
חתונה ממבט ראשון: סוף סוף זוג מבוגר
במוצ"ש האחרון, אחרי שתי עונות, זה סוף סוף קרה: העונה החדשה של "חתונה ממבט ראשון" (ערוץ 12) נפתחה עם שידוך של...
"רציתי שיזכרו את אבא דרך הציורים שלו"
5.5.19 - את התאריך הזה עמית פדר ומשפחתה לא ישכחו לעולם. זה היה היום שבו הזמן עבורה עצר מלכת, ואביה האהוב משה...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות