חזרה למגזין אוכל

לשון ברוטב צימוקים

לקראת ליל הסדר, ובכלל, המתכון הזה יכול לענות על טעמיה של כל משפחה, בכל עדה
מערכת מוטק'ה 30/03/07
לשון ברוטב צימוקים

החומרים
2 לשונות בגודל בינוני - קלופות 1 בצל גדול 4 שיני שום 2 גזרים 1 סלרי מלח פלפל פפריקה עלה דפנה 1 כוס צימוקים 4 כפות ריבת שזיפים (או ריבה אחרת) 1 כף קורנפלור 4 כפות שמן
ההכנה
[u]לשונות[/u] 1. בסיר גדול לחמם שמן לקצוץ בצל ושום ולהזהיב היטב 2. להוסיף תבלינים ולשונות ולטגן כ-5 דקות מכל צד 3. להוסיף מים עד שמכסים כמעט את הלשונות 4. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעתיים 5. לקרר ולפרוס לפרוסות בעובי של 1-1.5 ס'מ 6. להסיר את השומן הקר והקרוש לשמור בתוך הסיר עם הנוזלים 7. לפני ההגשה להכין את הרוטב: [u]הרוטב[/u] 1. שתי מצקות מהרוטב של הלשון 2. להוסיף ריבה צימוקים, קורנפלור, מלח, פלפל ופפריקה 3. לבשל בסיר קטן על אש קטנה כ-20 דקות או עד שמצטמצם 4. לחמם את הלשון עם הנוזלים המקוריים בהגשה - יש לסדר את הפרוסות בכלי (עדיף לחמם אותו מראש בתנור כדי שהבשר לא יתקרר מהר) ולצקת את הרוטב מעל. אפשר להגיש עם פירה וצימעס, במתכונת עדות פולין.
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה