חזרה למגזין אוכל

לתבל את המנגל עם סלטים מעניינים

הבשר הוא מלך ה"על האש", אבל הסלטים הם חברי הכבוד שמוסיפים את הטוויסט, הטעם והבריאות לארוחה. 5 סלטים טובים שיהפכו כל מנגל למושלם
מאת לין לוי 06/05/19
לתבל את המנגל עם סלטים מעניינים
סלט כרוב בסגנון אסייתי, צילום: שרון פיטל

 

 

 

בשר הוא הכוכב הבלתי מעורער של המנגל, ואליו תמיד נשואות עיני כל הסועדים. אבל המלווים שלו, כלומר הסלטים, חשובים לא פחות כי הם יכולים להדגיש את טעמי הבשר ולהפוך את ארוחת ה״על האש״ המסורתית לקצת פחות כבדה ולהרבה יותר צבעונית ומעניינת.

 

סלטים הם בני לוויה מושלמים לבשר בזכות הרעננות שהם תורמים לארוחה, ואם הם יגמרו לפני שיגמר הבשר, סימן שעשינו עבודה טובה ועל הדרך גם הפכנו את חגיגת יום העצמאות לקצת יותר בריאה ואפילו עשירה תזונתית.

 

לפניכם מספר מתכונים לסלטים עשירים, בריאים וטעימים שתוכלו להכין לקראת יום העצמאות הקרב:

 

 

סלט חצילים

 

 צילום: Shutterstock

 

 

מרכיבים:

 

2 חצילים גדולים

2 בצלים

3 ביצים קשות

מלח ופלפל

 

ההכנה:

 

1. קולים את החצילים בתנור או על האש ומקררים.

2. מטגנים את הבצל עד להזהבה.

3. מקלפים את החצילים ומניחים בקערה יחד עם הבצל המטוגן והביצים קשות.

4. מערבבים הכל יחד עם מזלג ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

 

המתכון באדיבות שף רביב שגיב, מסעדת BARMAN, מודיעין   

 

 

סלט קינואה

 

 צילום באדיבות אלונה פארי

 

 

מצרכים:

 

1 כוס קינואה

2 כוסות מים

1 כף שמן זית

1 בצל סגול קצוץ

נענע, פטרוזיליה וכוסברה קצוצות

½ כוס חמוציות ללא סוכר

7 אגוזי מלך קצוצים

 

ההכנה:

 

1. מכניסים לסיר את הקינואה ואת המים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח פלפל בהתאם לטעם.

2. מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד שהקינואה מוכנה.

3. מוסיפים את הבצל הסגול, את עשבי התיבול הקצוצים, חמוציות ואגוזים.  

4. מערבבים הכל ביחד ומתבלים בשמן זית ולימון.

 

המתכון באדיבות אלונה פארי, תזונאית מתחם הכושר והפיטנס Boost 

 

 

סלט כרוב בסגנון אסייתי

 

 צילום: שרון פיטל

 

מצרכים:

 

6-7 כוסות כרוב חתוך לרצועות דקות (עדיף לשלב כרוב לבן וסגול)

2 גזרים מקולפים וחתוכים למקלות

כ-6 בצלים ירוקים חתוכים לעיגולים קטנים

1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים

 

לרוטב:

1/3 כוס חמאת בוטנים

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1.5 כפות חומץ אורז

1.5 כפות סויה

2 כפות דבש

1.5 כפות סוכר חום

1.5 כפות שמן שומשום

2 כפיות ג'ינג'ר מגורד

1 שן שום גדולה כתושה

לפיזור מעל: חופן שומשום

 

ההכנה:

 

1. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה עד שהם מתאחדים.

2. עוטפים ומאפסנים במקרר עד להרכבת הסלט.

3. לפני ההגשה שופכים מעל ומערבבים היטב.

 

המתכון באדיבות שף קובי אביטן, מלון קראון פלזה סיטי סנטר תל אביב 

 

 

סלט בצל במרינדה

 

 

צילום: Shutterstock

 

 

מצרכים:

 

3 בצלים לבנים פרוסים דק

2 בצלים ירוקים קצוצים

כף חומץ בן יין אדום

2 כפות שמן חמניות, רצוי לא מזוכך

סוכר

מלח

פלפל שחור

 

ההכנה:

 

1. חולטים את הבצל הפרוס ל-30 שניות במים רותחים בסיר סגור.

2. מסננים ומקררים מעט.

3. מוסיפים חומץ בן יין, שמן, סוכר, מלח ופלפל שחור. ואז מוסיפים בצל ירוק. מערבבים היטב ומעבירים לקופסא סגורה במקרר.

 

המתכון באדיבות האמנית, הבשלנית והבלוגרית אורה דרוקר

 

 

סלט בריאות

 

 צילום באדיבות חלי ממן

 

 

מרכיבים:

 

לסלט:

1/4 חסה אמריקאית חתוכה לרצועות

2 כוסות נבטים סיניים

2 כוסות עלי בייבי

2 כפות חמוציות ללא סוכר

1.5 כוסות פולי סויה (אדממה) או חומוס מבושלים

 

לרוטב:

1 כפית סילאן

2 כפות חומץ בלסמי

1 כפית שמן שומשום

1 כפית שמן זית

1-2 כפות מיץ לימון

מעט מלח ופלפל

 

ההכנה:

 

1. מכינים את הרוטב: מוסיפים לצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים..

2. מערבבים את כל רכיבי הסלט יחד עם הרוטב ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים.

 

המתכון באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

 

 

על האש: המדריך המלא למנפנפים

כל מה שרציתם לדעת על תחליפי בשר

עוד סלטים בריאים לשיפור המנגל

רוצים מנגל בריא יותר? כל הטיפים של מוטק'ה

לשדרג את המנגל: טחינה בחמישה צבעים

מסע בזמן: הנוסטלגיה של הגלויות הישראליות

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

0  תגובות 0 אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

מתכונים מרעננים עם פירות קיץ
עם החום הלוהט של הקיץ מגיעים גם פירות העונה, והם מגוונים משאר ימות השנה: אננס, אבטיח, מלון, מנגו, שזיפים,...
לקריאת הכתבה
למה כדאי לכם לאכול שזיפים (ומתכון משגע)
בגזרת הדברים הטובים שהקיץ מביא איתו אפשר למנות את חוף הים, שעון הקיץ וכמובן – הפירות הקיציים. אם בחורף...
לקריאת הכתבה
מלך הירוקים: 4 מתכוני תרד
קוראים לו מלך העלים הירוקים, הוא לנצח ייזכר כ״מזון של פופאי״ – אנחנו מדברים כמובן על התרד, עלים ירוקים...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה