חזרה למגזין אוכל

מאפינס - העוגיה שכבשה את העולם

אין היום בית בישראל שאינו מכבד את אורחיו במאפינס. אין היום קונדיטוריה או מסעדה שלא יגישו לכם מאפינס: טבעיים, עם טעמי פירות שונים, דלי קלוריות, ללא סוכר ועוד. אפילו אתר אינטרנט יש להם ושמו:"אתר המאפינס הישראלי", שם מצאנו עצות לאפייה מוצלחת. את המתכון קבלנו מחברים שאוהבים לאפות מאפינס דווקא עם הנכדים.
עדי יהלום 23/11/07
מאפינס - העוגיה שכבשה את העולם

עצות לאפיית מאפינס מוצלחים:
השתמש בקמח רב תכליתי. ערבב את הקמח על מנת לאוורר אותו לפני מדידת כמותו. העירבוב מהווה פשרה בין גריפת קמח דחוס לכוס לבין ניפוי. מדוד את כמות הקמח בכוס לחומרים יבשים ואילו את החומרים הנוזליים בכוס נפרדת. גודל המאפינס: בסיס דליל לא יוכל לגבוה למימדים מרשימים ולהשאר כך. כמו כן, על מנת להגיע לטעם, המירקם, והמראה הטובים ביותר כדאי לחמם מראש את התנור בטמפרטורה התחלתית גבוהה ואז כשהאפיה מתחילה להנמיכה. הזהר מעירבוב יתר ערבב את החומרים הנוזליים עם החומרים היבשים רק על מנת לשלב בין שתי התערובות ולהרטיב את החומרים היבשים. עירבוב יתר יגרום למאפינס להיות קשים. כל סוגי הדגנים מצריכים טיפול מקדים. כשמשתמשים בסובין, שיבולת שועל וכד' כדאי שאלה יספגו את מקסימום הרטיבות. לשם כך, הנח את תערובת החומרים במקרר ללילה שלם. תקבל תערובת סמיכה יותר עם פיזור טעם טוב יותר ומאפינס גבוהים יותר. ניתן להכין מאפינס עם כמעט כל סוג של נוזל. מיץ מוסיף טעם וריח. חלב ומוצריו מוסיפים סוכר ושומנים אשר עוזרים להשחמת המאפינס ורכותם. מאפים המכילים שמן שומרים על טריותם לאורך זמן רב יותר. שומנים מוצקים מביאים למאפינס קלים יותר מאחר והתערובת הופכת לאוורירית יותר כאשר השומן מעורבב פנימה. חמאה מוסיפה טעם ועוזרת להשחמה יפה של המאפינס. באתר יופיעו מתכונים בהם מומלץ להשתמש בשמן לעומת אחרים בהם מומלץ להשתמש בחמאה. ערבב בעזרת מטרף מתכת. התחל לערבב את החומרים היבשים בעזרת מטרך נקי בקערה נפרדת. השתמש באותו מטרף גם לחומרים הנוזליים. עבור מאפינס על בסיס שמן, השתמש במטרף כבד. הקצף ביסודיות את הסוכר, הביצים והשמן עם השומנים המוצקים. לעיתים למרות עירבוב הסוכר, השומנים והביצים, הם נפרדים. במקרה כזה, הוסף מעט קמח על חשבון כמות הקמח הרשומה במתכון. הקמח יעזור לחבר את המרכיבים השונים וגם יעזור לשאר החומרים להשתלב טוב יותר. כשהתערובת הופכת לסמיכה ודביקה השתמש במרית גומי או כף עץ רחבה. השתמש בביצים ובשומנים בטמפרטורת החדר. חומרים שקוררו לא משתלבים היטב בתערובת. כמו כן, תערובת קרה "תעבוד" קשה יותר על מנת לגבוה בתנור. ניתן להשתמש בעטרות נייר: שמן קלות את השקעים, הנח בכל שקע עטרת נייר ומלא 2/3 מהם בבלילת המאפינס. לאחר שהמאפינס הוצאו מהתנור,הנח להם להתקרר במשך 5 דקות על בסיס מתכת. אם תקרר את המאפינס בתבנית החמה הם "יזיעו" והשיירים יתיישנו טרם זמנם. ניתן לאחסן את המאפינס שהתקררו בשקית נייר חומה או להקפיא ולהשתמש בהזדמנות אחרת. [u]
מתכון : מאפינס שמנת ואוכמניות
[/u]
חומרים:
3 כוסות קמח. 3/4 כוס סוכר. 1 שקית אבקת אפייה 3 ביצים 3/4 כוס שמן 3/4 כוס מים רותחים 3/4 כוס שמנת חמוצה 1 כוס גבינת שמנת 3/4 כוס ריבת אוכמניות
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח, סוכר ואבקת האפייה. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, השמן והשמנת ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הגבינה, והאוכמניות לתערובת. מוזגים לתבנית מאפינס, עד גובה 3/4. אופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דק'.


כתובת "אתר המאפינס הישראלי" : http://www.cakes-r-us.com/muffins/
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
3 מתכונים חגיגיים לשבועות

החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה