חזרה למגזין אוכל

מבשלים ביחד: שלושה מתכונים לפסח

שלוש מנות מרשימות לימי החג וגם לערב החג השני באדיבות קהילת האוכל של מוטק'ה: ניוקי, קלופס וקציצות פראסה.
גולשי מוטק'ה 03/04/18
מבשלים ביחד: שלושה מתכונים לפסח
מנה יפה וטעימה - קלופס עם ביצה קשה. צילום: Shutterstock

 

 

 

"קלופס" של בשר בקר טחון

 

השפית: שולי 1

 

הרכיבים:

 

400 גרם בשר בקר טחון

 

2 בצלים קצוצים

 

3 שיני שום כתושות

 

ביצה חיה + 5 ביצים קשות וקלופות

 

4 כפות קמח מצה

 

כף שמן קנולה + כף שמן קנולה

 

קופסת רסק עגבניות קטנה

 

לתיבול: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, כמון, מלח

 

ההכנה:

1.      מערבבים בקערה בשר טחון, בצל קצוץ, שום, ביצה, קמח מצה, פפריקה, פלפל, כמון, מלח וכף שמן.

 

2.      בתבנית מאורכת ומשומנת מניחים חצי מכמות הבשר, ומעליה את הביצים הקשות בשורה, אחת ליד השנייה. מניחים מעל את שאר הבשר הטחון.

 

3.      מערבבים רסק עגבניות עם מעט מלח ופפריקה. מוסיפים 3 כפות מים וכף שמן. שופכים את התערובת מעל הבשר, שלא יתייבש.

 

4.      מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים במשך שעה.

 

5.      מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כעשר דקות, להשחמה קלה.

 

6.      מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר כרבע שעה לפני ההגשה ואז פורסים פרוסות, כשבכל פרוסה מציצה פרוסת ביצה קשה יפה. "המתכון טעים ומרשים", מבטיחה שולי 1.

רוצים לדבר עם שולי 1?


 

 

 

 

ניוקי תפוחי אדמה ברוטב קישואים, ערמונים ושמן זית

 

השפית: אהובה 111

 

כשר ואלגנטי. ניוקי ערמונים וקישואים. צילום: shutterstock


הרכיבים:

חבילת ניוקי תפוחי כשרים לפסח


בצל


4 שיני שום


חבילת ערמונים אפויים וקלופים


קישוא גדול 


חצי כוס שמן זית


קורט מלח


ההכנה:


1. חותכים את הבצל והשום דק ומטגנים אותם עם השמן.


2. במקביל חותכים את הקישוא והערמונים לחתיכות קטנות. זורקים לסיר עם הבצל והשום. מוסיפים קצת מלח ונותנים לקישוא להתרכך (לא הרבה, שישאר קצת חי).


3. מוסיפים את הניוקי המוכן והרי לכם מעדן! לא צריך בכלל לתבל, כי זה מוציא את המתיקות שבקישוא ובערמונים.

 

רוצים לדבר עם אהובה 111? לחצו כאן

 

 

אוהבים לאכול? לבשל? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

 

  

קציצות פראסה, קהילת יוצאי עדות הבלקן

 

השפית: עדינה קונפורטי

 

מנות שיגנבו לכם מהמחבת. קציצות פראסה. צילום:: עדינה קונפורטי

 


הרכיבים לכ-50 קציצות:

 

 

10 כרישות

 

3 ביצים

 

קמח מצה

 

תיבול: מלח, פלפל שחור

 

אופציה: בשר טחון

 

שמן לטיגון

 

 

ההכנה:

1.  מנקים את קצות השורש ותפרחת העלים הירוקים. מחלקים כל גבעול לארבע, חוצים את הגבעול לאורכו לשניים ושוב פעם לשניים. שוטפים היטב את הפראסה.

 

2.      מבשלים במי מלח, מסננים, מצננים וטוחנים.

 

3.      טוחנים במכונת בשר/ מג'ימיקס, בדיסקית עם החורים הגדולים. בשלב זה אפשר להקפיא את התוצרת.

 

4.      לכרישות המבושלות והקציצות מוסיפים ביצים, קמח מצה, מלח ופלפל, ומי שרוצה – בשר טחון. יוצרים קציצות, מטגנים בשמן חם ואוכלים בתאווה רבה.

 



רוצים לדבר עם עדינה קונפורטי?

 

 

 

עוד מתכוני מוטק'ה לפסח

מתכונים ממסעדות שמתאימים לארוחות חגיגיות

 אסיה זה כאן - מתכונים אסיאתיים קלים ונפלאים

מתכון למרק עשיר עם חוואיג'

סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל

טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות?

ספרי הבישול המסקרנים שיצאו ב-2017

אפליקציית מתכונים חדשה תגוון לכם את התפריט

לא סתם מרק: 4 מרקי דגים

מתכון לפילה דניס ופסטה שחורה

 

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה