חזרה למגזין אוכל

מדריך חדש: בריאות מן הטבע

ארבעה מומחים חברו לכתיבת "המדריך השלם לבריאות מן הטבע", שמביא בפירוט מידע על ויטמינים ומינרלים, פרחי באך, צמחי מרפא, ארומתרפיה ותזונה בריאה
עדי כץ 30/11/11
מדריך חדש: בריאות מן הטבע

הטבע מעניק לנו יכולת לשפר את חיינו ואת בריאותנו הפיזית והנפשית, רק שאנחנו לא מכירים את כל הדרכים לנצל את המשאב. ספר חדש בשם "המדריך השלם לבריאות מן הטבע" (הוצאת אסטרולוג) ישלים את כל מה שלא ידעתם על ויטמינים, מינרלים, פרחי באך, צמחי מרפא וארומתרפיה. בכתיבת הספר, שבו מובא מידע רחב ומפורט, לקחו חלק ארבעה מומחים. הנטורופת ד"ר אלי טופר, פרנצ'סקה ווטסון, מטפלת בשמנים אתריים, שרה לבנה, מטפלת הוליסטית ומרפאה בתמציות באך, ודן וולף, נטורופת ורוקח. 

 

לצד דברי המומחים בני זמננו מובאות לאורך הספר מסגרות של עצות מהמסורת היהודית הלקוחות מכתבי הרמב"ם העוסקים ברפואות טבעיות וברפואה הוליסטית. מטרת הספר, לדברי העורך והיוזם אלישע בן מרדכי, הייתה לרכז את כל החומר בנושא תזונה בריאה וריפוי בעזרת צמחים. כדי להגיע למדריך השלם הוא פנה לשורת המומחים, שכל אחד מהם תרם פרק משלו. בפרק של ד"ר אלי טופר, העוסק בוויטמינים ובמינרלים, אפשר ללמוד הכול על החומרים האורגניים הללו, המצויים בכמויות קטנות במזונות וחיוניים לגדילה ולהתפתחות של כל חי. השם ויטמין, אם לא ידעתם, גזור מהמלה היוונית ויטה שפירושה חיים, בתוספת המלה אמין, שהיא תרכובת אמוניאק. טופר סבור שניתן לקבל את כל הוויטמינים והמינרלים מתזונה מאוזנת, אבל אם מתגלה חוסר, יש להשלים אותו בעזרת תוספי מזון. מאידך, נטילת תוספי ויטמינים לא יכולה להחליף אכילת מזון. להפך, התוספים לא יכולים להיטמע בגוף ללא נוכחות מזון. 

 

עוד בפרק על ההבדל בין ויטמינים מסיסי שמן למסיסי מים וגם פירוט על תפקידו של כל ויטמין, התוצאות של מחסור בו, הכמות היומית הנדרשת בכל קבוצת גיל ומה הם המזונות המכילים אותו. החלק הבא מוקדש למינרלים, אותם חומרים שמקורם במחצבי בטן האדמה, אלמנטים ראשוניים שמהם בנויים הגופים האי אורגניים והאורגניים בטבע, לרבות גוף האדם. בגוף בונים המינרלים את העצמות ואת השיניים ויש להם תפקיד בפעילות תקינה של השרירים ושל העצבים. ניתן להתוודע כאן לעומק לכל מינרל, ממשקלו האטומי ועד לתפקידיו, סימני חסר, הכמות הנדרשת והמקורות במזון.

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה