חזרה למגזין אוכל

מדריך חדש: מדריך רוגוב ליינות ישראל

בשנה השביעית לצאתו רואה אור "מדריך רוגוב ליינות ישראל" לראשונה גם בעברית. הכול אודות יינות ויקבי ישראל, אזורי גידול, דירוג, ציונים והסברים
אורית הראל 09/01/11
מדריך חדש: מדריך רוגוב ליינות ישראל

צילום: Shutterstock

 

דניאל רוגוב הוא מבקר היין של "הארץ" כבר יותר מעשרים שנה, ונחשב למבקר היין המשפיע במקומותינו. רוגוב גם מוציא זו השנה השביעית ברציפות את "מדריך רוגוב ליינות ישראל", מדריך שמתעדכן ומתחדש מדי שנה, הסוקר את תחום היין הגדל והמשגשג בארץ בתאוצה רבה בשנים האחרונות. עד כה יצא המדריך באנגלית בלבד (שפת האם של רוגוב, שעלה לישראל לפני כ-35 שנה). השנה, במודל 2011, יוצא המדריך לראשונה גם בעברית (בתרגום עמית יריב), וזו בשורה מאוד משמחת לכל חובבי היין קוראי העברית, כמו גם למתעניינים בתחום ולחברים של חובבים, שיש להם עכשיו יופי של מתנה להביא לחברים החובבים. רוגוב הוא לא רק ידען-מומחה ששולט היטב בתחום. ניכר במדריך שהוא עשה כמדי שנה (לקראת מהדורה חדשה) עבודת מחקר, סיקור ובדיקה מקיפה. בלשון בית הספר, הוא לא רק תלמיד מצטיין בנושא, הוא גם מכין היטב שיעורי בית. 

 

את המידע המקיף והידע שלו מקפיד רוגוב להגיש בפורמט מדריך מסודר, ברור, בהיר ויעיל. כאן אפשר למצוא את כל הפרטים הנחוצים על כל אחד מכ-240 היקבים ו-2,600 היינות שנסקרו ונבדקו (מיקום, ותק, היקף ייצור, בעלים, סדרות יין, תאור היין, המלצות שתייה, ציון), והכול בשפה עניינית, מקצועית, בגובה העיניים (כל המונחים מוסברים ו/או זוכים לאזכור המקבילה הלועזית) וישירה. אין כאן התפייטויות על ענבים וכרמים, וטוב שכך. 

 

יש ויש הסברים ברורים ומעניינים על כל מה שחשוב לדעת בנושא: הסוגים השונים של זני הענבים (אדומים ולבנים), סקירה קצרה וממצה של תולדות היין בישראל (מהעת העתיקה ועד לתופעת יקבי הבוטיק הרווחת בשנים האחרונות), פירוט אזורי גידול היין בארץ, התייחסות לנושא שנות הבציר ודירוג איכותן, הסבר מהו יין ישראלי כשר וסקירה של צריכת היין בארץ והרגלי שתייה (אנחנו אמנם כבר על מפת הייצור כ"ספק יינות נישה", כהגדרת רוגוב, אבל עדיין על המפית מבחינת היקפי הצריכה לעומת העולם). כמו כן אפשר למצוא כאן מדריך לטעימות יין (כולל הסבר על שיטת הניקוד) ומילון מונחי יין, ובסוף הספר גם רשימה של פרטי התקשרות עם היקבים הנסקרים במדריך.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

רוגוב מציג את היקבים הישראליים ואת יינותיהם לפי סדר הא"ב, כשכל יקב זוכה לדירוג רמתו וכל יין זוכה לציון לפי איכותו (מפתח הדירוגים והציונים מופיע בפתח המדריך והכול פשוט וברור). כל יקב זוכה לסקירה קצרה הכוללת פרטים חשובים ומעניינים (מיקום, בעלים, כרמים, היקף ייצור, קצת היסטוריה לפי הצורך, פרטים ייחודיים כמו הליכי ייצור וכן הלאה) ולפירוט יינותיו אחד-אחד, לפי סדרות אם יש, כשלצד כל יין ציונו והמלצת מועד שתייה. עוד בפתח המהדורה הנוכחית מציג רוגוב מספר רשימות לפי שיפוטו, שוודאי יעניינו מאוד חובבי יין ובהן: עשרת היקבים הטובים ביותר (יקבי רמת הגולן ראשונים, במקום השני יתיר ובשלישי מרגלית); עשרת היקבים המתפתחים (שלושת הראשונים, לפי הסדר: בנימינה, תבור, אסף); עשרת היקבים שנותנים תמורה טובה למחיר (השלישייה הפותחת, לפי הסדר: הרי גליל, תבור, דלתון) ורשימת 25 היינות הטובים ביותר שיצאו לשוק בשנה האחרונה, והציונים שקיבלו. חובבי יין מוזמנים לבחון את עצמם מול השיפוט של רוגוב ולראות כמה ומה טעמו מבין נבחריו, של השנה החולפת ובכלל.  

 

כחובבת יין עם לא מעט לוקאל-פטריוטיות, אני מעידה כי כבר קרה בעבר שקיבלנו יין ישראלי שהתווית שלו התחפשה לחידה ואת כל התשובות (הרכב מדויק של היין למשל) מצאנו במדריך של רוגוב. השימוש במדריך (ודאי עכשיו, בעברית) הוא קל ונגיש (גם פורמט הכיס נוח מאוד), ומסייע באמת בידי כל המתעניינים - אלה שיש להם כבר ידע, התמצאות וחיבה, וגם מי שאין לו מושג, אבל יש בו סקרנות. ולמי שנוסעים לחו"ל או שיש להם מכרים קוראי אנגלית מעבר לים (או קרוב לבית), המדריך החדש, 2011, יצא כמובן גם באנגלית, וכמו כן ישנו מארז, שכולו באנגלית, של המדריך המלא וכן של מדריך רוגוב ליינות כשרים. לחיים! 

 

 
"מדריך רוגוב ליינות ישראל 2011" מאת דניאל רוגוב. תרגום מאנגלית: עמית יריב; 494 עמודים; הוצאת טובי. יצא בעברית ובאנגלית

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

5 קוקטיילים אלכוהוליים משמחים

החום הלוהט ואחוזי הלחות הנושקים לשמיים כאן כדי להישאר, לפחות עד ספטמבר. זה הזמן לשתות קוקטייל אלכוהולי...

לקריאת הכתבה
קוקטיילים משגעים לחורף חם

החורף הוא זמן טוב להכין קוקטייל נעים וצבעוני, כזה שישמח את הגוף ויחמם את הנפש. כי אין כמו כוסית עם קוקטייל...

לקריאת הכתבה
לבן או אדום? מדריך לקניית יין

את המנות שיוגשו לשולחן כבר התחלתם להכין, דודה מירי תביא קינוח ורגע, איזה יין נגיש? ובכלל, כמה יין נצטרך...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה