חזרה למגזין אוכל

מדריך חדש: סודות האירוח המושלם

"סודות האירוח המושלם", מדריך האירוח החדש מבית "לאישה", הוא אוסף עצות נבחרות שפורסמו במוסף "100 עצות נהדרות" בשש השנים האחרונות
אורית הראל 24/03/10
מדריך חדש: סודות האירוח המושלם
בעיתוי מושלם לחג ולטובת כל חובבי הטיפים והעצות לאירוח, אלה שנלחצים קצת מאירוחי חג הפסח עמוסי הארוחות, הקרובים והאורחים, כאלה שמחפשים את אלבום המתנה שעוד לא היה וכל בוגרי "ועדת קישוט" שבלבם נותרה חיבה להכנת קישוטים ושאר הפתעות במו ידיהם, יוצא עכשיו הספר "סודות האירוח המושלם" מבית "לאישה". מדובר באוסף של עצות לאירוח המוגדרות "עצות האירוח הטובות ביותר", אשר פורסמו במסגרת מה שהיה מוסף נפרד ונהפך למדור חודשי בשבועון "לאישה", "100 עצות נהדרות". את האוסף הזה, הראשון מסוגו, של טיפים ועצות לאירוח שהופיעו בשש השנים האחרונות במסגרת זו ערכה כרמל קרמן, המספרת כי המטרה - עצות לאירוח מהנה, קל, נעים ויפה - הגדירה בעצם את הקריטריון שבעזרתו נבחרו הטיפים והעצות שנכללים בספר. "בחרנו קודם כל טיפים שנגעו לתחום האירוח בלבד, ומתוכם בחרנו והכנסנו לספר את הטובים והמועילים ביותר, ואת אלה שזכו כשפורסמו במוסף למספר הרב ביותר של תגובות", מסבירה קרמן.


הספר, ככל המדריכים, בנוי לפי שערי נושאים, שכל אחד מהם מתחלק לפרקים. כך למשל השער "אמנות העריכה" המתייחס כמובן לעריכת שולחן, כולל פרקים המוקדשים לסידור פרחים, כללי עריכת שולחן, ראנרים, מפיות, מפות ונרות. לבד מהשער הזה כולל הספר את השערים הבאים: "האורחים בדלת" שמציע טיפים לאירוח מרשים במינימום השקעה ובכמעט אפס הכנה מראש; "סודות האירוח" - עצות איך ליהנות בעצמכם מהאירוח; "חגים ומועדים" המביא עצות ורעיונות לאירוחי חגים; "אירוח בחוץ" הכולל פטנטים לאירוח בגינה ובחיק הטבע; "חגיגות ומתנות" שיש בו עצות לימי הולדת - גם של ילדים גדולים - חתונות ושאר מתנות; ו"עשו זאת בעצמכם" - הדרכה ליצירת כלים ולעיטורם בעבודה עצמית. כיוון שהתכנסנו ערב חג הפסח, הלכתי ישר לשער "חגים ומועדים", ובו לפרק העוסק בפסח. הוא מתמקד ברעיונות לשולחן הסדר. קרמן מסבירה שההתמקדות בפרק היא אמנם בשולחן הסדר, אבל "יש עוד עצות וטיפים טובים בחלקים אחרים של הספר, לא רק בפרק הספציפי הזה. למשל בפרק שמתייחס לאירוח של הרבה אנשים, או לאירוח אנשים שבאים ללון אצל המארחים". שאלתי אותה אילו מכל העצות הטובות שבספר הן בעיניה שתי עצות הזהב למי שמארח את הסדר בביתו. "לקחת מפקד לאירוע - שאינו המארח כמובן", השיבה מיד, "ולא להתבייש, כי זה מייעל את העבודה, בעיקר כשכולם רוצים לעזור ואם אין מפקד אז במקום לעזור הם מפריעים. מפקד אירוע גם מאפשר למארח להתפנות להקדיש זמן לאורחים וליהנות מהם. ודבר שני - לערוך שולחן נפרד לילדים, בכלים חד פעמיים".


לא מעט מהעצות בספר מיועדות למי שאוהבים יצירה ומלאכת יד, קצת ברוח בתיה עוזיאל. קרמן מקבלת את ההגדרה ומוחמאת: "יש באמת הרבה דברים שמיועדים לאוהבי מלאכת יד, כי יש קהל גדול של מי שאוהבים ליצור ולעשות דברים מיוחדים לאירוח בעצמם. אבל יש גם הרבה מאוד עצות שעוסקות בתחומים אחרים ואינן דורשות שום מיומנויות, למשל פרק שלם שעוסק במה לעשות כשאורחים מופיעים בדלת פתאום. "בספר יש רמות שונות וסוגים שונים של טיפים ועצות. יש טיפים יישומיים וקצרים, יש הדרכה למתקדמים, יש טיפים ליישום מדויק ועצות שיכולות לשמש בעיקר להשראה. הספר מיועד לכל מי שרוצה ואוהב לארח". ואני, בהיותי נצר למשפחה אוסטרית (מסדרי המפקד בצבא הם צחוק בשבילנו) ומארחת מפוכחת המכירה היטב את נפשות אורחיה בסדר, שמחתי במיוחד על הטיפים שמצאתי בעמוד 46 בספר, בפרק "טריקים קטנים - הבדל ענק" במסגרת השער "סודות האירוח": במסגרת קטנה, על רקע סגלגל, יש חמישה טיפים חביבים איך לנצח בקרב עם הסירים השרופים, שנמשך הרבה אחרי שאליהו הולך ואיתו האורחים, בלי להתמוטט מעייפות או מעצבים. חג שמח ואירוח נעים!
"סודות האירוח המושלם", עורכת: כרמל קרמן; סגנית עורכת: גילי קנלבאום; עורכת גרפית: סוזי ברוך; עורכת גרפית מוסף "100 עצות נהדרות": שרי פרל; צילומים: אירית זילברמן, ניר יפה, דן לב, יוסי סליס, ליאת פז, גיא פרסס, איתמר צוקרמן, מיכל רביבו, אפרת שליטא-בונדי; הפקה וסיגנון: קים לזר בן-שמעון; עיבוד תמונות: אליסה אושמיאן ויש גם מתכונים לפסח:

שני מתכונים חגיגיים

בישולים: חלום קולינרי שהתגשם

ספר בישול חדש: בישול לפסח

עוגת גזר ושקדים לפסח

עוגת אגוזי לוז קלה לפסח

פשטידת תרד, גבינות וצנוברים לפסח

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח

לכל מתכוני מוטק'ה:

מתכונים
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חגיגה אש: ל"ג בעומר, גרסת המבוגרים

למעלה
חזרה